Kolik máte peněz na měsíc /den
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ne nemam, chodim na nakup v pondeli a ve ctvrtek pokaždé cca za 400,–. Pis si vydaje kdyz ti to nevychazi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si odelam penize co posilam pryc (jesle, pojisteni a td.) A zbude mne nejaky balicek. Ten vydelim 4 a vim zhruba kolik muzu tydnr utratit za domacnost ( jidlo, kosmetika, nafta. Proste komplet vsechno). Kdyz zbude tak setrim na sporicim, kdyz pochybi tak reknu manzelovi at zaplati jeden nakup on…
- Citovat
- Upravit
No co to prosím tě? Já bych to rozpočítala asi na jeden tisíc za den. Ale neutratím to. Když máte peněz dost, tak se prostě přiškrť, ne? Když přijdou peníze, odlož pět tisíc do šuplíku a nesahej na něj. Tak jsem to dělala, když jsem bydlela sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám nastavené příkazy k úhradě (školka, družina, kroužky, energie, pojistky, telefony a spoření). Všechny platby odchází druhý den po výplatě. Za jídlo, benzín, naftu, léky, obleceni utrácíme cca stejně každý měsíc. Takže to nechávám na provozním účtu. na zábavu a volnočasové aktivity vytahuju peníze v hotovosti a dávám do krabicky-kdyz jedeme za zábavou, bereme. Co na konci měsíce zbyde na provozním účtu, převádím znovu na spořicí účet. Na běžném účtu mám neustále rezervu 40 tisíc +předpokládané náklady na měsíc (kdyby něco, ať nemusím sahat do spořícího účtu).
Je to sice vopruz-jeden měsíc si zapisuje každou kacku. Sama budeš překvapená kam ty prachy tečou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si vytvořila rezervu. Cca 50tis. Ať nemusím furt lozit na účet a kontrolovat stav. Když píšeš teda, že máte peněz dost, tak je to možná cesta
. Ale jestli nevycházís do výplaty, rozvrhla bych si peníze na týdny a prostě v tom týdnu víc neutratila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kolem 10 tis/měsíc, se kterými musím vyjít (jídlo, drogerie, krmení pro zvířata, oblečení, drobné vybavení do domácnosti…zkratka takové ty běžné nákupy). Nerozpocitavam nic, kupuji průběžně, co je potřeba, ale zároveň nevyhazuji za hlouposti. Vycházím s tím akorát, je to takový dlouhodobý průměr naší rodiny. Samozrejme pokud nevyjdu a nebo naopak usetrim, nedělá mi problem přetáhnout peníze z/do dalsiho měsíce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nějak se v tom ztrácím, peněz máme nejspíš dost jen to s nimi neumím.
Ach ta financni negramotnost
ale lepsi s tim neco delat pozdeji, nez vubec.
Ale dulezite! Chce to disciplinu, poctivost a umet byt prisna sama k sobe. A na tom plno lidi pohori a proto mame 800tis lidi s exekuci.
Zakladem je vedeni rodinneho ucetnictvi a poctive si psat vsechny prijmy a vydaje! Az o tomto ziskate prehled, tak s tim muzeze pracovat dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja si odelam penize co posilam pryc (jesle, pojisteni a td.) A zbude mne nejaky balicek. Ten vydelim 4 a vim zhruba kolik muzu tydnr utratit za domacnost ( jidlo, kosmetika, nafta. Proste komplet vsechno). Kdyz zbude tak setrim na sporicim, kdyz pochybi tak reknu manzelovi at zaplati jeden nakup on…
At zaplati jeden nakup on 😃 to je zase souzi
ti tvl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Po zaplacení vseho nám zbyde cca. 20 tisíc
Tak to buď ráda, to je krásný peníz
Já počítám s tím, že 20tis potřebuji k zaplacení baráku (voda, plyn, elektřina), nafta do auta (chlap projezdí hodně do práce), nákupy jídla.. Co je na účtě navíc se potom rozhodne, jestli potřebujeme něco koupit ať už pro zvířata nebo oblečení nebo do domácnosti a když nic, tak je automaticky posílám na jiný účet, kde se mi „spoří“ a z kterého vybírám jenom v těch nejnutnějších případech ![]()
Ještě se mi nikdy nestalo, že bychom nevyšli a řídím se podle toho co zůstalo na běžném účtu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jak to děláte z penězi na domácnost? Mate je rozložené na týdny / dny? Nějak se v tom ztrácím, peněz máme nejspíš dost jen to s nimi neumím. Potřebovala bych nějakou radu ji to děláte vy nejlépe aby nějaká kacka zbyla a ne týden před výplatou počítat každou korunu