Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
80 ml je podle mě v pořádku. Každé dítě je jiné a jeden pediatr určitě není norma.
Mně naopak říkal doktor, když malá vypila první dny po porodu málo (navážila jsem v porodnici málo) a radili mi příkrm, že pokud malá nedá aspoň 80 ml UM, tak ani nemá cenu dávat lahvičku - a že mám jen kojit.
Podle me blbost co ti rekli. Koukam na krabici s UM a tam je davka 120 ml., a to je UM. Ridila jsem se timhle davkovanim i s odtrikanym MM. MM je neco jinyho, to muze pit co hrdlo raci, samozrejme s prestavkou na straveni, od prsu dite taky neodtrhnes s tim, ze uz ma dost ne? Stejne mi ho mala nevypila vic, nez toho UM.
Super, tak to jsem ráda, že nic nekazím a nedělám jí nějaké neplechy ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky
kojím odstříkaným mateřským mlékem, jelikož k prsu jsme se ještě pořádně nepřisály, mám holčičku starou 6 dní. A příjde mi, že je občas opravdu nenažraná. Snědla mi i 80ml a moje otázka se týká toho, jestli tím třeba nemůžu nějak ublížit, když bude takhle jíst a nebo jestli se jí mám pokusit ukonejšit nějak jinak, ale to se bohužel nějak nedaří, dokud se pořádně nenadlábne. V nemocnici mi řekli, že mm nijak neublíží, ale pediatr říkal, že máme jíst tak 40-50 ml zhruba po 2-3 hodinách. Tak jestli máte někdo taky zkušenost s apetitem a nebo ne. Díky
Určitě jí neublížíš, ale v 6 dnech bych se spíš snažila zapracovat na tom přisávání. Čím později, tím hůř to půjde. A jak jí to dáváš?
@AliTad Dneska jsme to před každým dokrmem zkoušeli, ale jen tak 2× zatahá a hotovo, Dávám jí to přes malíček a stříkačku. V nemocnici nám dávali i glukózu, klobouček, ale pořád to stálo za prd. Až i já jsem z toho byla vynervovaná, tak jsem si řekla, že to budu zkoušet až doma v klidu. Doufám, že se nám to ještě povede.
@Anonymní píše:
@AliTad Dneska jsme to před každým dokrmem zkoušeli, ale jen tak 2× zatahá a hotovo, Dávám jí to přes malíček a stříkačku. V nemocnici nám dávali i glukózu, klobouček, ale pořád to stálo za prd. Až i já jsem z toho byla vynervovaná, tak jsem si řekla, že to budu zkoušet až doma v klidu. Doufám, že se nám to ještě povede.
A laktační poradkyni jste doma měli?
@AliTad neměli,mám na ní jen telefon. Jen se snad jednou přisaje, dneska si taky pocucala, ale nevydrží u toho, no. Přitom ze stříkačky si to tahá sama.
@Anonymní píše:
@AliTad neměli,mám na ní jen telefon. Jen se snad jednou přisaje, dneska si taky pocucala, ale nevydrží u toho, no. Přitom ze stříkačky si to tahá sama.
Zavolej laktační, ať k vám přijede a ukáže. Čím dřív se to začne řešit, tím lépe. Odkud jsi?
Po víkendu to začnu řešit. Zase pokud mám dost svého mléka i po odstříkání, tak se nechci stresovat.
@Anonymní píše:
Po víkendu to začnu řešit. Zase pokud mám dost svého mléka i po odstříkání, tak se nechci stresovat.
Dlouhodobě si udrží dostatečnou laktaci jen odsáváním málokdo. A čím dřív se dítě naučí makat u prsa, tím líp - později už se mu nemusí chtít. Určitě si zavolej domů laktační poradkyni co nejdřív. ![]()
Tak kdo ví jestli bude potřeba. Malá dva dny byla strašně ubrečená. A dneska jsme dali um a spí jak dudek. Takže moje mléko jí asi přestává stačit. Uvidíme ještě co bude zítra.
@Anonymní píše:
Tak kdo ví jestli bude potřeba. Malá dva dny byla strašně ubrečená. A dneska jsme dali um a spí jak dudek. Takže moje mléko jí asi přestává stačit. Uvidíme ještě co bude zítra.
Ono je otázka, zda ti na kojení záleží. Mateřské mléko svou kvalitou dítěti určitě stačí, ale dostat ho ven odsávačkou je mnohem těžší než dítětem. Já myslím, že by laktační mohla pomoci, aby se malá efektivně přisála.
To, že spí jak dudek, neznamená, že jí to UM tak vyhovuje, pro děti je mnohem hůř stravitelné, takže proto „odpadnou“. Když si dáš mísu knedlíků, taky budeš spát jak dudek.
@AliTad Já jsem neřekla, že kojit nechci, kdybych nechtěla aby dostávala lepší věci než um, tak přece nebudu ani odstříkávat a snažit se aspoň tímhle způsobem do ní dostat mé mléko ![]()
@Anonymní píše:
@AliTad Já jsem neřekla, že kojit nechci, kdybych nechtěla aby dostávala lepší věci než um, tak přece nebudu ani odstříkávat a snažit se aspoň tímhle způsobem do ní dostat mé mléko
No mně kdyby na kojení záleželo hodně, tak bych si dávno tu laktační poradkyni zavolala, raději než dítěti dávala UM ![]()
Ahoj maminky
kojím odstříkaným mateřským mlékem, jelikož k prsu jsme se ještě pořádně nepřisály, mám holčičku starou 6 dní. A příjde mi, že je občas opravdu nenažraná. Snědla mi i 80ml a moje otázka se týká toho, jestli tím třeba nemůžu nějak ublížit, když bude takhle jíst a nebo jestli se jí mám pokusit ukonejšit nějak jinak, ale to se bohužel nějak nedaří, dokud se pořádně nenadlábne. V nemocnici mi řekli, že mm nijak neublíží, ale pediatr říkal, že máme jíst tak 40-50 ml zhruba po 2-3 hodinách. Tak jestli máte někdo taky zkušenost s apetitem a nebo ne. Díky