Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám dotaz.muj syn 6týdnu má zelenou stolici, prý to muže být takzvaná hladová stolice.tak jsem zkoušela kolik odstříkám mm a je pravda, že z obou jen necelých 100.to mu asi nestačí co
v noci plakal a nespal od 2 do 4.rano jsem nakojila a pořád plakal, po hodině jsem ho zas přiložila a usnul, ted spí už 3 hod. mám odstříkáno 100,mám ho vzbudit ![]()
Zelena stolice znamena hodne zeleza (bezne se vyskytuje treba po prechodu na UM), hladova stolice je spis hodne temna az cerna a vyskytuje se pry fakt vyjimecne, kdyz dite trpi hlady.
100ml mi prijde pro tak maleho prcka dost, plus dite si pry vzdycky vytahne vic nez ty jsi schopna odstrikat.
On vysaje víc než ty odstříkáš a zelená = hladová je prej pověra. jinak neporadím.
No, můj syn v 4týdnech vypil 40-60ml..prostě pil málo ale často. Neodstříkala jsem skoro nic, jednou teda během odpoledne asi 30ml. Miminko je nejlepší odsávačka..tím kolik se odstříká bych s emoc neřídila. Kojila bych často, klidně po hodině. Klidně po prvním napití dát říhnout a po 10m ještě dokojit. U staršího se mi často stávalo, že večer jsem kojila s přestávkama i 1,5h, a třikrát měnila prsa, než měl dost a usnul.
@1976 zelena stolice neni!!! hladova. Bud to znamena hodne predniho mleka, nebo vzduchem tez zezelena, ci se meni slozeni MM apod. Hladova je tmave hneda, sporadicka a velmi smrdi.
Nemuzou ho trapit prdiky?
Jinak ja nikdy poradne neodstrikala nic..Mne se proste mliko bez prisati ditete nespusti. A starsiho jsem kojila do roka..
Příspěvek upraven 11.11.13 v 13:32
Jo a prckovi je 6 nedel, tak jeste do toho hraje roli i spurt, takze kojit dle potreby a ona se laktace sama zvedne dle poptavky..
Zelená stolice není rozhodně hladová. Jinak já neodstříkám ani těch 100ml a kojím už skoro 4 měsíce. Takže asi tak. Neustále mívám pocit, že má dítě málo mléka, že mám prázdná prsa a že mu to nemůže stačit - stačí, krásně roste a prospívá. Takže se vyprdni na nějaké pocity a odstříkávání. Jinak může mít bolení, trápit ho prdíky, kolika… s druhorozeným si v tomto směru užívám celkem dost.
EDIT: A teď koukám, že má 6 týdnů, řekla bych, že to bude spurt. Takže kojit, jak si řekne, já ve spurtech kojila i po 15 minutách, doma starší 2 leté dítě, bylo to náročné, ale přežili jsme to všichni.
No já volala k doktorce a prej to muže být i to, že jsem jedla špenát
.ale to by zas tak neplakal a spal by. zítra mi ho převáží, jestli přibírá. jsem z toho překvapená, mě přijde, že mám mlíka dost
.byla jsem si tak jistá, že je vše ok, ted jsem trochu na pochybách, co dělám blbě. fakt vypiju dost, určitě 3l za den a piju i v noci. žádný kafe, piju caro a čaj, sirup s vodou. jídlo si hlídám, malej dost vyváděl kvůli prdikum, tak se hlídám. čim potpořit mm
první dceru jsem kojila do 10m v pohodě. ![]()
@1976 Tak to je jasné, po špenátu ji má opravdu zelenou (vlastní osobní zkušenost). Jinak můžeš zkusit homeopatika na podporu tvorby - Ricinus Communis 5CH. Já když jsem měla pocit, že „nic nemám“, tak jsem je jedla a tvorba se navýšila. Jestli to fakt pomohlo nebo to bylo psychikou, netuším. To, že nespí a pláče, to bude fakt k tomu spurtu.
@1976
tak po spenatu se nediv, ze ma zelenej bobek
a proc myslis, ze je neco spatne? Deti obcas breci vic, neznamena to hned, ze maji hlad..a je v obdobi spurtu, prdiku, uz neni novorozene, vic vnima..
Já neodstříkala témeř nic, max 10ml, a malý hlady netrpěl, měl lepší taktiku na odsavani
Než jsem se to naučila, odstříkala jsem třeba 10 ml. Kluk přibíral i 400g týdně, takže to rozhodně málo nebylo. Zeleně kadil taky. Holka taky.
Tak díky, uklidnila jsem se. já si u barušky vůbec nevybavuju jak a kdy byl spurt.ta vypila a odpadla a spala dobře. prdíky ani zoubky jí netrápily. tak to asi maj ty kluci jinak
ach ty chlapy, furt musej mít zvláštní péči ![]()
@1976 no jo, každé dítě je jiné..já mám dva kluky..poučil mě už ten první, takže s druhým jsem žádné obavy neměla a věřila si. Pili oba méně a často..a kojila jsem celkem dlouho, 13 a 15měsíců.