Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
My na výlet bereme vždycky namazaný chleba, a k tomu přikusujeme hermelín ![]()
Co udělat toasty? My je děláme na delší cesty. Chleba domácí, sýr, máslo, kvalitní šunku, zapéct
Pak bych si vzala pár banánů, ty jsou dobré na energii. Známá si dělala těstovinový salát se zeleninou.
A mimochodem v listopadu ti v batohu vydrží většina věcí, vlastně skoro všechno, pokud nepojedete výhradně vlakem nebo autobusem
ale s tím hermelínem máme zkušenost, že vydrží i v horku, a dobře se přikusuje
Namazanou bagetu s lučinou a případně šunkou (pokud teda sneseš
), k tomu můžeš mít nakrájenou papriku, okurku. Plus bych si třeba upekla slaný štrůdl nebo nějaké sladké muffiny.
Nebo vzít do krabičky těstovinový/kuskusový salát. to se dá jíst i za studena.
Příspěvek upraven 09.11.13 v 15:51
Nadělala bych takové ty sendviče - tousty, plněné sýrem, šunkou atd.
Taky nechápu souvislost s kojením? Udělej si studené jídlo - pečivo, sýr, zeleninu. To ti určitě neuškodí.
Dětskou přesnídávku ve skle pro batolata (třeba od Hippu), s sebou sůl, protože neosolený je to pro dospělýho nechutný, a pokud to potřebuješ ohřát, tak s sebou horkou vodu do termosky nebo takový ten samozahřívací pytlík. No apak to osol a sněz
Já si to brávala k obědu dopráce, když byl fofr, stačila mi jedna velká, ale i dvě se do batohu vejdou v pohodě ![]()
Jinak, jak budeš kojit? To by mě asi znepokojovalo víc, jak budu kojit miminko v té zimě venku, když, jak píšeš, nemůžeš ani do restaurace. ![]()
@Sibyla0 Taky souvislost s kojením moc nechápu. Hlavně hodně pít, podle mě.
@Cuarentena normálně, já kojila i ve sněhu v zimě. Stačí rozepnout bundu ![]()
Příspěvek upraven 09.11.13 v 15:53
Na delší výlety děláme toasty, krabičku s nakrájenou zeleninou a krabičku s ovocem. Plus si bereme ještě nějakou sladkou dobrotu.
@Sibyla0 píše:
@Cuarentena normálně, já kojila i ve sněhu v zimě. Stačí rozepnout bunduPříspěvek upraven 09.11.13 v 15:53
Asi jsem zhýčkaná. Mně by asi prso zmrzlo a nic by neteklo. ![]()
Souvislost je v tom, že když jsem nekojila, přežila jsem nějaký ten dražší párek, nebylo to denně, ale do dítěte to nebudu prát.
Ahoj mamči. Co byste mi poradili na výlet jako stravu, když kojím a nerada do sebe cpu éčka, natož při kojení? Mělo by to tedy být něco co vydrží většinu dne v batohu a snese konzumaci za studena. Například řízky s chlebem, ale ty jsem bohužel dělala dnes a už jsou snědené. Nebudu mít možnost jít do restaurace a stejně, kdo ví z čeho tam vaří, třeba z pytlíku nebo samá sojovka, glutamáty… Jsem velký žravec a ovocem s jogurtem se neuspokojím.
Anonymně píšu abych se vyhla na svou osobu narážek, že mě jedno éčko nezabije, ale mě se to příčí i to pouštět do svého dítěte salámy, tlačenky a jiné pochybné trvanlivé výrobky.
Poprosím jen návrhy bez rýpavých otázek.