Kolik peněz vrátí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Regina Hero píše:
pokud s nimi nežije, nemá na slevu na tyhle děti nárok… nehledě na to, že si slevu může uplatňovat jejich matka nebo její manžel…
jj, to já vím
jen mě zarazilo, co mu řekla ta účetní…
- Citovat
- Upravit
Nemyslela to třeba tak, že ted manžel má úlevu na daně jakože na první dítě tu danou částku, ale když je to v podstatě jeho třetí, tak že by dostal tu vyšší, jak je měsíčně?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Trošku se napojím…Manžel byl za účetní s nějakýma papírama kvuli vracení daní, máme společnýho kluka, kterýho si uplatnuje měsíčne, ale ptala se ho, jestli má ještě nějaký jiný děti, říkal, že dvě, ale že s těma nežije a ona povídá, no a, to nevadí, ale alimenty určitě platíte…a zapsala si kluky tam, bude nám to k něčemu dobré?
Tohle poradila účetní jednomu známému a když na to přišel finančák, tak to musel vrátit a platil pokutu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
a to, co mu už skutečně odečetli, tam někde uvedl taky? Podle toho se to změní… takže jestli je uplatňuje měsíčně v plné výši, nevrátí mu za děti nic…
Ok, diky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemyslela to třeba tak, že ted manžel má úlevu na daně jakože na první dítě tu danou částku, ale když je to v podstatě jeho třetí, tak že by dostal tu vyšší, jak je měsíčně?
Tak blbou ucetni bych chtela mit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lidym píše:
Tohle poradila účetní jednomu známému a když na to přišel finančák, tak to musel vrátit a platil pokutu.
tak snad ta účetní není úplně blbá proboha ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lidym píše:
Dneska je hlavne treba dolozit potvrzeni zamestnavatele druheho rodice, ze slevu neuplatnuje. Uz to maji pojistene ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
tak snad ta účetní není úplně blbá proboha
a proč by nemohla být? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Myssicka píše:
Dneska je hlavne treba dolozit potvrzeni zamestnavatele druheho rodice, ze slevu neuplatnuje. Uz to maji pojistene
jj vím, také jsme dokládali…manželova ex je účetní, tak ta si asi sama sobě nic nedokládá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
jj vím, také jsme dokládali…manželova ex je účetní, tak ta si asi sama sobě nic nedokládá
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
budeme doufat
no, to není o doufání, ale o zákonu. a odečítat můžeš jen děti žijící ve společné domácnosti. což děti, které nemáš v péči z principu nejsou… Pokud tedy nejsou v SP, VP otce nebo nežijete s matkou dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budeme doufat, že není blbá…že mu neudělá daně blbě, nevrátí něco, co mu nenáleží a my pak nebudeme někde popotahovaný…jak říkám, řekla, to co řekla, přišlo mi to divné, proto jsem se ptala, jestli třeba není něco, o čem nevím a nebudeme třeba na daních mile překvapeni ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Budeme doufat, že není blbá…že mu neudělá daně blbě, nevrátí něco, co mu nenáleží a my pak nebudeme někde popotahovaný…jak říkám, řekla, to co řekla, přišlo mi to divné, proto jsem se ptala, jestli třeba není něco, o čem nevím a nebudeme třeba na daních mile překvapeni
No blbá bude, když mu dá do daní děti, které s ním nežijí. Nehledě na to, že k přiznání bude chtít potvrzení druhého z poplatníků, že děti neuplatňuje. A případně i rozsudek soudu, kde bývá většinou uvedeno, od kdy není společná domácnost. A mimochodem - za to, co je uvedeno v přiznání zodpovídáte před FÚ vy, nikoli účetní!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit