Kolik peněz vrátí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
25.2.18 20:24
@Coconutt píše:
Uplatnuje, v tom pripade je to kolik?

Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 20:35
@Regina Hero píše:
pokud s nimi nežije, nemá na slevu na tyhle děti nárok… nehledě na to, že si slevu může uplatňovat jejich matka nebo její manžel…

jj, to já vím :) jen mě zarazilo, co mu řekla ta účetní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.18 20:36

Nemyslela to třeba tak, že ted manžel má úlevu na daně jakože na první dítě tu danou částku, ale když je to v podstatě jeho třetí, tak že by dostal tu vyšší, jak je měsíčně?

• Citovat
  • Upravit
2780
25.2.18 20:41
@Anonymní píše:
Trošku se napojím…Manžel byl za účetní s nějakýma papírama kvuli vracení daní, máme společnýho kluka, kterýho si uplatnuje měsíčne, ale ptala se ho, jestli má ještě nějaký jiný děti, říkal, že dvě, ale že s těma nežije a ona povídá, no a, to nevadí, ale alimenty určitě platíte…a zapsala si kluky tam, bude nám to k něčemu dobré? :)

Tohle poradila účetní jednomu známému a když na to přišel finančák, tak to musel vrátit a platil pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
25.2.18 20:50
@Regina Hero píše:
a to, co mu už skutečně odečetli, tam někde uvedl taky? Podle toho se to změní… takže jestli je uplatňuje měsíčně v plné výši, nevrátí mu za děti nic…

Ok, diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
25.2.18 21:07
@Anonymní píše:
Nemyslela to třeba tak, že ted manžel má úlevu na daně jakože na první dítě tu danou částku, ale když je to v podstatě jeho třetí, tak že by dostal tu vyšší, jak je měsíčně?

Tak blbou ucetni bych chtela mit :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.18 21:13
@Lidym píše:
Tohle poradila účetní jednomu známému a když na to přišel finančák, tak to musel vrátit a platil pokutu.

tak snad ta účetní není úplně blbá proboha :think:

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
25.2.18 21:23
@Lidym píše:

Dneska je hlavne treba dolozit potvrzeni zamestnavatele druheho rodice, ze slevu neuplatnuje. Uz to maji pojistene :)

• Citovat
  • Upravit
81479
25.2.18 21:34
@Anonymní píše:
tak snad ta účetní není úplně blbá proboha :think:

a proč by nemohla být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 21:34
@Myssicka píše:
Dneska je hlavne treba dolozit potvrzeni zamestnavatele druheho rodice, ze slevu neuplatnuje. Uz to maji pojistene :)

jj vím, také jsme dokládali…manželova ex je účetní, tak ta si asi sama sobě nic nedokládá :)

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
25.2.18 21:45
@Anonymní píše:
jj vím, také jsme dokládali…manželova ex je účetní, tak ta si asi sama sobě nic nedokládá :)
:)
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.18 21:47
@Lama Lama píše:
a proč by nemohla být? :think:

budeme doufat :)

• Citovat
  • Upravit
81479
25.2.18 21:51
@Anonymní píše:
budeme doufat :)

no, to není o doufání, ale o zákonu. a odečítat můžeš jen děti žijící ve společné domácnosti. což děti, které nemáš v péči z principu nejsou… Pokud tedy nejsou v SP, VP otce nebo nežijete s matkou dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 22:19

Budeme doufat, že není blbá…že mu neudělá daně blbě, nevrátí něco, co mu nenáleží a my pak nebudeme někde popotahovaný…jak říkám, řekla, to co řekla, přišlo mi to divné, proto jsem se ptala, jestli třeba není něco, o čem nevím a nebudeme třeba na daních mile překvapeni ;)

• Citovat
  • Upravit
8506
26.2.18 05:54
@Anonymní píše:
Budeme doufat, že není blbá…že mu neudělá daně blbě, nevrátí něco, co mu nenáleží a my pak nebudeme někde popotahovaný…jak říkám, řekla, to co řekla, přišlo mi to divné, proto jsem se ptala, jestli třeba není něco, o čem nevím a nebudeme třeba na daních mile překvapeni ;)

No blbá bude, když mu dá do daní děti, které s ním nežijí. Nehledě na to, že k přiznání bude chtít potvrzení druhého z poplatníků, že děti neuplatňuje. A případně i rozsudek soudu, kde bývá většinou uvedeno, od kdy není společná domácnost. A mimochodem - za to, co je uvedeno v přiznání zodpovídáte před FÚ vy, nikoli účetní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat