Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bloklimiucet píše: Více
Já zase často slyšela o tom, jak v Praze byt pod 20 000,– nejde sehnat. Ono hodně záleží na lokalitě, stáří domů a dalších věcech.
Druhá věc je také ta jaké jsou dostupné byty a jaký vám nakonec, kdo je ochoten pronajmout.
Ten student bych si dovolila říct, že měl štěstí.
Brno, straší RD se zahradou 2+1 a zimní zahrada, nájem 8tis, inkaso necelých 8tis (míváme menší přeplatky).
Jsme tu už dýl, nájem býval menší.
Žádné dávky nepobirame.
@P.91 Mám vlastní byt, náklady za energie a fond oprav mě vyjdou na 6000 měsíčně.
@P.91 píše: VíceBrno 24 tisíc se vším 2+1, samozřejmě žádám o příspěvek na bydlení…
@Zumpa píše: Více
Ale víte, že mezi vaše parazity hazíte tedy automaticky všechny důchodce, dlouhodobě nemocné lidi, postižené jedince…
@Al35 píše: Více
Jasný, hlavně nezapomenout na příspěvek na bydlení. ![]()
@Alexandria Nixia píše: VíceČasto jsi slyšela, ale zřejmě neviděla. V Praze LZE NAPROSTO BĚŽNĚ sehnat byt do 20tis. Nedávná zkušenost jedné známé 3+1, pěkná lokalita na jihu Prahy za 17500,– poplatky 3000,–. A když se podíváš po inzerátech tak byty do 20tis bezne jsou. A nemusí se ani nijak zavratne dlouho hledat.
@Alexandria Nixia píše: Více
Ano, vím, tahle dávka je neuvěřitelná zrůdnost. Ve své podstatě je to podvod, protože si lidé pořizují bydlení, na které nemají. Takoví ovšem patří do kriminálu. Stejně jako ti, co tohle vykrádání veřejných peněz podporují.
@janickaIII píše: Více
Tak zase bych úplně neházela slovem běžné. Kamarádi teď hledali slušný byt za normální cenu přes rok. Inzerát je jedna věc, ale spousta bubáků (plíseň, rozpadající se kuchyně, musíte to vzít i s tím hnusným nábytkem po prababičce, pochybní sousedi či majitel) ze skříně vyleze až při prohlídce. A pokud je něco slušné, tak je na to fronta zájemců. Taky mám sice hezký byt do 20 000 kousek od centra, ale bylo to přes známé.
@Livi92 píše: Více
Mně to stačilo, když jsem teďka hledala pronájem tady v Plzni. Nejvíce asi pobavila ta majitelka, co inzerovála byt s plesnivými tapetami. Předchozí nájemník spáchal sebevraždu a jeho družku šoupli tuším někam do ústavu.
A ta makléřka mi říkala, že je na něj asi 15 zájemců. ![]()
Takže po zkušenosti se také přikláním k tomu, že inzerát je jedna věc, realita druhá.
Ano, jsou byty do určitého zvoleného cenového rozpětí. Ale, velké ale, pronajímatelé si dosti vybírají. A není záruka, že ten byt dají zrovna vám. ![]()
Platíme si vlastní dům, 15600 hypo, asi 7tis náklady s rezervou
příspěvky nemáme a vyhazovat peníze z okna za nájem by se nám nechtělo…
Já ani poradně nevím, máme vlastní dům, nějak kolem pěti tisíc asi za elektriku, plyn a vodu měsíčně zálohy a téměř každý rok máme přeplatek.
Přesně by to věděl manžel. Ale co jsme se bavili, tak už na částce kolem 20 tis budeme. 3+1, cihlová zástavba, je nás 5. Jsme v pronájmu. Dost lidí tady byty uvolňuje a stěhuje se jinam. Každý rok se zvedají částky. Taky uvažujeme co dál. Žádnou půjčku nemáme, ale menší než 3+1 mít nemůžeme a ke koupi to šlo dost nahoru, krom toho, že větších bytů v osobku moc k mání není a do jiného obvodu nechceme. Příjmy máme kolem 70 tis měs.
Máme byt jinde, který pronajímáme za poměrně nízkou částku asi 8 tisíc. Ale je tam spolehlivá osoba dlouhodobě.