Kolik platíte za bydlení? 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.3.24 08:20

Jsme v obecním bytě, 2 dospělé osoby a 1 dítě. Máme 3+1 s balkónem. Platíme 7tis. nájem( je v tom zahrnuta voda+topení), elektřinu 1340,– Kč měsíčně. Ročně máme nedoplatek tak do 1000,– Kč. Byt je o dispozici 63 m2. Tak že celkem dáváme za byt 8340,– Kč měsíčně. Klidná lokalita, město o cca 5tis. obyvatel.

• Citovat
  • Upravit
7296
19.3.24 08:22
@Pidulka1991 píše: Více

Máš pravdu, ale mě přijdou všichni na nic, velmi mírně řečeno. A i kdyby pokud by se našel někdo, kdo ne, tak se buď nechá strhnout nebo ho vystipou, takže za mě marný. Jo možná pokrytecký, ale v tomhle případě ctím pravidlo, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Nemusím si pak nadávat, že dotyčný dostal můj hlas, protože buď se z něho šašek jen vyklube nebo stane. Takže je to zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.24 09:00

Byt klasický panelákový 2+1(kuchyň jakoby v chodbě) cca 50m samotná nájem 8 000Kč (nyní kvůli problémům se zatíkáním zlevněno na 5000Kč), voda + služby 1 600Kč, plyn + elektřina 1 700Kč. Byt nám pronajímá soukromník, kamarádka byt ve stejné bytovce ale jenom 1+1 cca 35m platí čistý nájem 7 000Kč.. Městské byty se pohybují kolo 4 000Kč, ve vedlejší vesnici je to podobné.

Budu se stěhovat do firemního 2kk 65m, kde ještě nemáme všechno dané, ale celkem se dostane na nějakých 7 000Kč.

Ani v jednom bytě nebyl problém s našim velkým psem.

Edit: jsme na malým městě, kde spolubydlení takřka neexistuje.. Rok jsem pobírala PNB, skončila jsem na vše sama, už rok jsem to všechno táhla sama a po odchodu ex partnera, který mi nechal v podstatě holobyt, mi chvíli trvalo postavit se na nohy.

• Citovat
  • Upravit
1794
19.3.24 09:26

To já mám 2+1 cca 68,85m2 za 14000,– základ. 1000,– služby 2 osoby a po 1000,– elektrika a plyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
19.3.24 09:27
@Matt 02 píše: Více

Roky volím svobodné, třeba tě zaujmou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
19.3.24 09:36

Mám opravdu velmi nevýhodnou hypotéku na 10 mio.
Splátku mám 35K. Žádné příspěvky neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
19.3.24 09:37
@bloklimiucet píše: Více

V Praze hrozně záleží na lokalitě, jsou zde lokality považované za dobré, tedy třeba Vinohrady, Dejvice, Letná a centrum, pak za střední či ne příliš luxusní, třeba sídliště. Takže nájemné se v různých lokalitách dost liší. U nás na Jižním Městě, které má ale dost výhodu, že je na metru, se nájemné za 2+kk pohybuje kolem 13 - 14 tisíc měsíčně + služby. Takže těch 18 tisíc i se službami to klidně dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.3.24 10:11
@stinga píše: Více

Jo jasný, já ty lidi chápu. Ale nechápu vlády, že s tím nic nedělají. Máme 30 let od revoluce a co se změnilo, udělalo, jaké strategické stavby se postavily atd. Za 30 let se neudělalo nic. Jen se pořád dohadujeme kdo byl a nebyl za dinosaurů ve straně. Nevím, jak dlouho jim tahle hra bude stačit. Dalších 50 let? Troufám si tvrdit, že generaci dnešních dvacatniku nebude absolutne zajímat, že nějaký vysuseny 90 soused byl před 50 lety ve straně.
Neposunuli jsme se nikam. Ani v myšleni ani ve vývoji. Měli jsme krásně nakročeno být zemi s IT odborníky a kde jsme, nemáme pořádně ani zdigitalizovanou státní správu, korupce jen kvete a lidé ji ještě tleskaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
19.3.24 10:20

V našem státě není normální, aby tolik lidí, a to i pracujících a majetných lidí, pobíralo nějakou dávku. Celý systém dávek je špatně nastavený. S dávkami by se mělo zacházet jako s šafránem, a ne je dávat pomalu každému, kdo si o ně zažádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15876
19.3.24 12:00
@janickaIII píše: Více

Protože je vadný volební systém. Zcela logicky moc lidí nebude volit stranu, která začne řezat do důchodů, která razantně oseká systém vyplácení dávek, která dramaticky ořeže systém výsluh, která zcela zruší systém dotací v komerční sféře. To tu budeme mít zase plné Václaváky dezolátů, chamradi, a také bohužel lidí, pro které budoucnost končí dnešním večerem a odmítají pochopit, že budoucnost nelze postavit na nesplatitelných dluzích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
19.3.24 14:55
@Zumpa píše: Více

A co ta slavná superdávka, kterou chtějí zavést od roku 2025? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
19.3.24 15:36

Byt v nájmu od majitele celého domu, 3+1 asi 90m v širším centru Prahy, konkrétně Letná 14350,– vč. služeb + sipo plyn a elektrika 6tis, ale tohle se nedá porovnat, je to ze známosti.. ceny jsou tu úplně jiné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.3.24 16:39
@Zumpa píše: Více

Co si budeme povídat. V případě příspěvku na bydlení se nejspíš budou hněvat i majitelé bytů, kteří z toho teď těžce profitují, protože si mohou dovolit napálit nájmy nad to, co by odpovídalo reálné nabídce/poptávce. A teď je otázka, kolik takových majitelů, které by si tím nahněvali, mají naši političtí představitelé mezi kamarády. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
19.3.24 16:56
@Pidulka1991 píše: Více

Svobodní? Kdysi strana s potenciálem, taky jsem je jednou volila, ale od té doby žádná viditelná práce, spojenectví s Trikolórou, která se teď pachtuje s SPD, což je silná káva. Za mě už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.24 17:47

Brno, 2kk, 44m2 na okrajovem sidlisti. Najem 13k, zalohy a internet 7 500. Bydlime tu dva. A kdyby to pritel delal tak, jak je v jeho oboru bezne, tak mame prispevek na bydleni taky. Ale to by ho hanba fackovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný