Modřany, Cholupice - Občanská vybavenost

6381
16.3.24 16:09

Modřany, Cholupice - Občanská vybavenost

Mám v merku jeden moc pěkný byt v Modřanech. U Cukrovaru. Další varianta je v Cholupicích - menší domek.
Chci se stěhovat z Vysočan, hlavně kvůli dojíždění do školy, kterou syn navštěvuje kousíček od Modřan.
Zajímaly by mě názory obyvatel Modřan, jak se vám tam žije, dojíždí MHD/autem do centra. Co berete jako plusy, mínusy.
Jak se vám zdají Cholupice?
Mě to tam přijde jen jako domeček vedle domečku v poli, ale třeba je tam i něco, co mě ohromí? :think:
Taky budu prodávat nemovitost zastavenou hypotékou, a kupovat jinou na hypotéku, což dle mého hypotečního poradce lze. I tak by mě zajímala i osobní zkušenost.. Jestli to někdo takhle měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
16.3.24 16:42

V Modřanech jsem vyrostla :D bydlení u cukrovaru je hezké - myslíš predpokladam tu novou zástavbu? Tam je to prima, dobra občanská vybavenost, kousek na tram i bus, autem se ale trochu obrň provoz hustý.

Cholupice jsou díra. Tam bych se nestehovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.3.24 16:53

@Tichošlápek Ano, je tam hned pod domem pump truck a hřiště, autobusová zastávka, vlak, tramvaj. To se mi zdá bezva. Jen je to byt, bez zahrádky.
Teď jsem v takovým menším domku s pidi zahrádkou, kde máme bazének a trampolinu. A to oba hodně baví. Ty Cholupice mi připadají strašně nesmyslně jen v poli.
Taky na mě ty Modřany působí praktičtějším dojmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.3.24 17:01

@Dollorres tak to vím přesne, kde je :). A hned za podchodem Vltava, kousek kino a spousta hřišť a zeleně. To je moc dobra lokalita, tam bych s klidem byt pořídila. Kluci - mas myslím kluky? - budou míst hned pod okny prima hřiště, nemyslím, ze by jim vadila absence zahradky. Ty cholupice jsou takové zapomenuté, i když se tam teď staví dost. Ale není tam proste nic, jen jedna hospoda a vietnamská vecerka. Za vším stejne musíš busem do Modřan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.3.24 17:07

@Tichošlápek Ano, kluky. Tak to díky za upřesnění. To budou lepší ty Modřany i bez zahrádky. Hrozně nerada bych se pak po ránu zasekala někde na výjezdu z toho pole. :mrgreen:
Navíc je u toho celkem hnusná a frekventovaná silnice. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.3.24 17:23

@Dollorres ano a na té silnici je konstantní provoz, jezdím přes Cholupice k našim prave do Modřan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.3.24 17:43

@Tichošlápek Super, díky za sdílení. :palec: Tak Modřany vyhrály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
16.3.24 17:49

U Cukrovaru se hodně staví, permanentně rozkopaná Komořanská. Několik let teď po sobě na ní něco opravovali, klidně i několik měsíců. Kde je na Strakonický bouračka nebo jako teď navíc opravují Baranďák, můžou být kolony trochu horší. Jinak místo fajn. Je potřeba počítat, že se tam nastěhuje hodně lidí, až to dostaví a doprava ještě zhoustne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.3.24 18:07

Ty Modřany mi přijdou super, sama bych se tam nastěhovala, kdybych uvažovala o změně bydliště. Někomu by mohly vadit vlaky defakto pod oknama, ale je to podle mě o zvyku, stejně jako hluk z okruhu, v noci se to asi nepříjemně rozléhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.3.24 18:31

@Raven08 To je celkově v Praze, mám pocit. I když kolem Vltavy je toho hodně. Nicméně ta lokalita je pro nás nejvíce praktická. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.3.24 18:32

@Karamba2020 Na to jsem zvědavá, celkově špatně spím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.3.24 20:45

Modřany jsou díra na kraji Prahy, všude daleko. Metro tam není, za mě velké mínus kvůli rychlému spojení s centrem. Bydlet bych tam nechtěla, v Praze jsou mnohem lepší místa na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.3.24 21:11

@Da12 Stejnej pocit mám i v těch Vysočanech. A to mi ty Modřany připadají alespoň hezčí.
Jaké čtvrti jsou podle tebe lepší?
Já osobně bych nechtěla nic na té druhé straně řeky..Od Smíchova, Dejvic, po Zličín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
17.3.24 10:44

Jak už tu zaznělo Cholupice jsou díra. Jako jo není to doleko do Modřan, nebo na Libuš. Bude tam taky klid. Ale samo o sobě tam vůbec nic není.
Modřany jsou v tomhle fakt super. Navíc lokalita U Cukrovaru je super. Mít tu možnost byt bych tam klidně koupila. Občanská vybavenost je super a i dopravní obslužnost je fajn. V Modřanech máš opravdu všechno. Ale tak záleží co preferujete. Protože je tam rozhodně víc rušno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.3.24 10:53

@Karinkas Rozhodně nechci “satelit” v poli.
Tímto škrtám Cholupice, stejně tak i Zlatníky.
Po městě radši využívám MHD a pěší procházky. Rušnost mi úplně nevadí, pokud nejde o bary a diskotéky.
Líbí se mi, že je tady oproti Vysočanům více zeleně i hřišť a pěkná cyklostezka u Vltavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný