Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak musíš nám napsat spotřebu jakou máš. Bez toho je tohle naprosto zbytečné téma.
@Eva1994937 píše: Více
Je to tvoje chyba, ty tam žiješ, ty jsi o závadě věděla, tak koho jiného? Závady se hlásí bez zbytečného odkladu. Cena opravy jde za majitelem.
Cenu plynu si orientačně spočítej, odečti současný stav plynoměru a původní+ trvalá platba za plynoměr. Těžko ti řekněme, kolik bude nedoplatek, když netušíme kolik jsi spotřebovala plynu…
@Eva1994937 Jak už je tady napsané. Roční spotřebu znáš. Stav plynoměru při posledním vyúčtování taky. Tak se podívej na stav plynoměru teď a uvidíš, kolik jsi spotřebovala.
A ne, nikoho nebude zajímat, že jsi neměla v pořádku spotřebič. Vyúčtují ti spotřebu podle stavu plynoměru.
@Eva1994937 Máš pojištění domácnosti? Majitel bytového domu by měl mít pojistku celé nemovitosti. Kde je plynoměr? Je v bytě, na chodbě nebo venku? Kde je hlavní uzávěr plynu?
Je to problematika složitější a taky záleží, jaký typ pojištění oba máte. Dřív tyto úniky nájemník pojistit nemohl. Teď už může, ale ne vždy je to kladně vyřízeno. Záleží na mnoha okolnostech.
Asi to nechápu. Tobě v bytě smrdí plyn. Sama to cítíš. Přítel to říká, když přijde a ty to několik měsíců přehlížíš, neřešíš?
Platis to ty, vedela jsi to a nechapu, proc jsi to neresila driv.
Jen pro info, kdysi v podnajmu protekal zachod, cca mesic a doplatek byl mnoho tisic na jednu hlavu, bydleli jsme tam 4. Cast ale platil majitel, my ho upozornovali predem.
@Kelsey píše: Více
Přece píše, že je pracovně vytížená
tak přece nebude řešit nějaký únik plynu ![]()
Budeš to platit ty. ![]()
Je to tvůj problém. Měla jsi to řešit dřív.
@šklíbakočka píše: Více
V tom případě smůla. Za blbost a lenost se platí.
Upřímně bych taky měla obavy víc o své zdraví. Taky mi přijde běžné mít hlásiče, stojí pár stovek. Dále by měly být prováděny pravidelné revize kotle a potrubí.
Ty vado. Ja kdyz mela plyn a to neutikal! Tak jsem si v koupelne vzdy nechavala trochu otevrene dvere, byl tam kotel. Plynu se bojim. A ty s unikem plynu zijes 5 mesicu a neresis to ![]()
Jako to je tvoje chyba, o závadě jsi vedela a kaslala na to, to na majiteli nebo plynárně nevymuzes, oni tam nebydlí, aby se te závady všimli
kdyz ti bude protékat záchod a budeš mít nedoplatek za vodu, tak to budeš svádět na stare vybaveni a chtít to po někom proplatit? Nevím co mas teda za dodavatele, ale třeba u cezu jde udělat i mimořádné vyúčtování, pokud ho nemáš mít teď a tam se dovis, kolik teda mas spotřebu a budeš doplácet nebo mít naopak přeplatek ![]()
Nedoplatek si zaplať aspoň se poučíš. Pět měsíců je fakt síla. Ty jsi nikdy ve zprávách neslyšela o výbuchu paneláku kvůli unikajícímu plynu? Nic ti neříká pojem obecné ohrožení? Předpokládám, že jde o panelák, takže jsi mohla vyhodit do vzduchu i sousedy. Myslím, že ani moc nepřeháním
Ty jsi dobrá střelkyně. To jsi se nebála že se třeba otravíš, zapalíš svíčku a blafneš? No asi se finančně pěkně prohneš.
Zdravím 🙋🏻♀️
Stala se mi taková věc, v srpnu jsem se přestěhovala a když jsem v říjnu začala používat plynové topení (stará Karma) cítila jsem z počátku často plyn, pak jen občas. Věděla jsem, že to není v pořádku, ale jsem pracovně poměrně vytížená, tak jsem vždy vyvětrala a neřešila to. Říkala jsem si, že se mi to třeba jen zdá. Jenže poslední dobou mě na to začal upozorňovat i přítel (nebydlíme spolu, ale když přišel na návštěvu),tak jsem KONEČNĚ zařídila technika a ten opravdu únik plynu potvrdil 😬. Včera to opravil, ale já furt myslim na to, jaké asi přijde vyúčtování 🫣,jelikož mi to unikalo asi 5 měsíců (plyn unikal i v případě, že jsem zrovna netopila)… Kdyby přišel nějaký obrovský nedoplatek, dá se s tím nějak obrátit na plynárnu nebo rovnou majitele, že přece není moje chyba, že to v tomto starem bytě unikalo? Je sice pravda, že je moje chyba, že jsem to měla řešit dřív a třeba utahovat kohout že jo 😅 to nepopírám, ale přece jen zároveň není chyba, že je zde zastaralé vybavení 💁🏻♀️.
Myslíte, že se mám toho vyúčtování hodně bát? 😅 Plynové topení mám poprvé v životě, tak vůbec nevím, jak se ty ceny po ročním (u mně půlročním) vyúčtování pohybují (je mi jasné, že záleží na dodavateli a spotřebě, mám na mysli spíš že nemam ani přibližnou představu, jsem v tomhle fakt trouba 😀). Zálohy platím 2000Kc měsíčně u PRE.
Děkuji za všechny odpovědi ♥️