Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
mám dotaz. Chtěla bych koupit robotický vysavac na koberec. Prodavac mi rekl, že roboticky vysavac koberec nevysává, že z něj zamete z povrchu jen prach, ale ze do hloubky nejde
Vy, které máte roboticky vysavac, je to pravda? ![]()
Asi záleží na koberci, já ho měla, v návodu se sice psalo, ze je na koberce, ale v praxi to z nej max vysalo největší drobky z povrchu. Žádné hloubkové vysavani se fakt nekonalo.
Souhlasím s prodavačem. Tvrdé podlahy to vezme v pohodě, ale ten koberec to jen tak pošudlá ![]()
No, ale zase to pročeše, vezme to nejhorší. Za mě je to důležité, aby to nebylo hned sešlapané, ruční vysavač každý den fakt nevytahnu, robota klidně zapnu.
Nám to koberec vezme velmi dobře. Máme už druhý robotický, ale chtěla jsem teď už ten s dokovací stanicí, do které vysavač sám vysype obsah a vyčistí se tam. Celé to pak dává smysl. Dřív jsem totiž strávila skoro tolik času čištěním robotického vysavače, jako bych vysávala normálním luxem.
Takto jen občas vyberu z kartáče namotané vlasy. Ale stejně je potřeba mít i normální vysavač, ten robotický je spíš na doplnění.
Náš z koberce perfektně vysaje psí chlupy. Už ho máme několik let.
Já používám irobot Roomba hlavně na koberce s nízkým vlasem, vyluxuje je líp, než normální vysavač a ještě je načechrá. vypadají po skoro čtrnácti letech jako nové. vyšší smyčkové zvládá taky docela dobře.
@Grizelda02 píše: Více
A na tu irobot roomba mi prodavac řekl, že koberec nevysaje
@SabinaBabina píše: Více
Mám Roidmi a ano jsem spoko i s použitím na koberec (těhotenský mozek - oprava 😂 ) ![]()
Příspěvek upraven 13.03.24 v 18:10
@Grizelda02 píše: Více
Kde jsi kupovala koberce? Už je musím vyhodit, tak že bych koupila něco co vydrží?