Kolik platíte za puberťáka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám na vás otázku kolik tak přibližne utátíte za pubertaka? Já mám dceru v pubertě a furt utrácím za mobily, a
už dvakrát za měsíc jsem ji kupovala takové malé bezdrátové sluchátka za 5 tisíc)..Kupujete pubertákum znackove hadry? Dcera je v 8.třídě a přísti rok chce jít na jednu soukromou školu -školné stojí 35 tisíc za rok. Moje měsíční výplata je 20 tisíc a manželovo 40 tisíc. Zaplatili byste to školné za takovou výplatu, nebo ne?Anonym, protože písu o mojí výplatě
Příspěvek upraven 27.04.19 v 21:26
Promin, ale ty jsi v tomhle pribehu rodic, nebo slouha jedne tezce rozmazlene pubertacky?
Dcera chce, dcera chce, a co chcete Vy? Prijit na buben?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám na vás otázku kolik tak přibližne utátíte za pubertaka? Já mám dceru v pubertě a furt utrácím za mobily, a
už dvakrát za měsíc jsem ji kupovala takové malé bezdrátové sluchátka za 5 tisíc)..Kupujete pubertákum znackove hadry? Dcera je v 8.třídě a přísti rok chce jít na jednu soukromou školu -školné stojí 35 tisíc za rok. Moje měsíční výplata je 20 tisíc a manželovo 40 tisíc. Zaplatili byste to školné za takovou výplatu, nebo ne?Anonym, protože písu o mojí výplatě
Příspěvek upraven 27.04.19 v 21:26
Ona nepůjde do devítky?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
@_.Emilyyy @ivašot. Ok,ale toto není v nasich moznostech, mám víc dětí. Syn je spokojen, dcera naopak chtela robustní mekka sluchatka, ktera připomínají wolkmana za násJsou jí pohodlnější.
A upřímně, výplata zakladatelky není tak slavná, aby mohla dceru v tomto směru rozmazlovat. Mela by ji ucit znat hodnotu peněz.
Tak jasně, že je to o možnostech. Kdybychom kvůli tomu museli škudlit, tak je prostě nemá a basta. U zakladatelky se mi ty nároky dcery zdají trochu nad poměry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo
Já měla před RD výplatu jako ty, chlap vyšší než tvůj muž, mobily máme starší jak tři roky za tři tisíce, sluchátka máme oba už dva roky za pár stovek. Chápu, že puberťačce by to nestačilo, ale tohle je extrém. Nevim co jsou značkové hadry. Jestli Lacoste tak by měla smůlu. Jestli něco drazsiho než Pepco jako HM, Reserved, Orsay, apod. tak bych neměla problém. A soukromá škola je blbost, maturita z tama nemá žádnou váhu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám puberťáka, ale za nás by tohle rodiče neplatili (myslím mobily, sluchátka apod), školu jo jestli je dobrá a stojí za to. Já nemam problém koupit značkovou vec, když je něco pěkné a kvalitní tak radši koupím jednu dražší věc než tunu obyč, ale kdyby syn likvidoval každej měsíc mobil apod tak by měl smůlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám doma puberťáky, ale rozhodně je nepodporuju v konzumu (až si jednou budou vydělávat, aby byli zvyklí, že nemůžou mít všechno hned, že když si něco ztratí, budou si muset šetřit -a nebrat si půjčku např…) Tím, že ji kupuješ takhle drahé věci a ona si na to stejně nedává pozor, ji akorát rozmazluješ a ona nebude zodpovědná. Jednou bych koupila takový, jaký si přeje, kdyby rozbila nebo ztratila, tak už jen obyč. za pár korun…Značkové věci po mně ani nechtějí, kupujeme v běžných obchodech -takko, kik, hm…kosmetiku z DM nebo lékárny. Soukromou školu bych asi nepodporovala, i státní mají dobrou úroveň, to bych ji radši ty prachy uspořila a dala do začátku po matuře. Ale nevím, co je to za obor, co vaše holka preferuje…To je na vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soukromou skolu bych zacvakala za predpokladu, ze je kvalitni. 3,5k mesicne mi prijde v pohode. Apple sluchatka bych teda 2× mesicne nekoupila uz z principu! To ucim i male dite, ze pokud svoji nezodpovednosti znici/ztrati vec, tak ma peska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini maturita ze soukrome skoly ma uplne stejnou vahu jako z jine stredni skoly. A nektere jsou dokonce prestizni, ale ty tedy nestoji 35k.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kdyz mate 10 tisic mesicne na sluchatka, tak 3,5 za mesic skolneho proti tomu jic neni
jinak zalezi co je to za skolu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko:
Ja bych osobne za takovy příjem ji na soukromou nedavala. Ja taky platím 35 tisic školného za dceru, ale jsme na tom finančně lepe. Neber to prosim nejak zle, jen ti odpovídám na otazku.
@Ariadne píše:
Dobře rozmazlená holčička. Koupila bych jí jedny jako dárek k něčemu a pokud si je ztratila svoji blbosti, ať si na ně vydělá. A soukromá škola je podle mě k ničemu. Prostě to máš zaplacené a málokteré dítě se tam fakt snaží. Jsem asi drsná matka, ale život nebude peříčko
Moje dcera chodi na soukromý jazykový gympl a troufám si rict, ze je to tam jeste tezsi.Jako , ze ma matematiku ve španelstine a jinak skoro vsechny předměty v anglictine a zvládá to na jednicky, tak to opravdu obdivuji. Zrovna na tomhle gymplu se někteří studenti snazi, aby meli aslepon tu 4.
Takze, mas to sice zaplacené, ale neznamena, ze se nemusis snazit.
Příspěvek upraven 27.04.19 v 21:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 No, u nás jsou soukromé SŠ tři a maturita z nich stejnou váhu jako ze státní nemá. Jsou vyhlášené tím, že to jsou školy pro „blbečky“.
Tak jsem to vzala podle nich.
Je ale fakt že jako jsou soukromé VŠ se špatnou pověstí - UJAK, MUP. Tak jsou i ty s pověstí velmi dobrou, viz. třeba Škoda Auto.
Takže beru zpět a omlouvám se. Asi je to kus od kusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kadý at kupuje dle svých možností. Rozhodně pokud dítě něco ztratí neběžím a nekoupím nové
. Soukromá škola proč ne pokud není možnost státní? Ale ne žže si dítě vymyslí že tam chce
Značkové hadry jsou pro každého také něco jiného. ale nekupujeme na co si dítě ukáže. Ale aby dítě ztrácelo věci s tím že rodiče koupí nové tak smůla. To ví i nejmladší že si na své věci musí dávat pozor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
9.třídu přeskočí??
A ne, tolik bych za věci neutratila…za školu, kam by syn chtěl a měla bych na to a věděla, že je to dobrá škola, tam bych investovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš rozmazlenou dcerušku a to solidně.. Jednou by takhle drahá sluchátka ztratila, nová by nedostala, s mobilem to samé. Školu bych platila za předpokladu, že tam nejde jen proto, že je vyhlášená tím, že tam nechají každého projít, jako u nás soukromá OA a nebo kvůli kamarádce. Pokud je to škola s rozumným zaměřením a není v blízkosti ta samá státní, přijde mi to rozumné. Značkové oblečení je co? Takko, Orsay, atd? To je v dnešní době standard a mladí v tom dokážou fakt být hnusní a šikanovat svoje spolužáky za to, že chodí oblečení lacině. Bohužel je to tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini maturita ma stejnou vahu ze vsech skol otom v zamestnani. Tam se neresi, jake jmeno ma ta skola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit