Kolik platíte za puberťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9045
27.4.19 22:19

@vokishka no, jako fakt bych to takhle nezvšeobecňovala :nevim: Možná na to nekoukají pokud je ta SŠ na druhém konci republiky a nic jim ten název neříká, ale když sídlí ve stejném městě jako firma kam chce ten zájemce o práci nastoupit, tak bude zaměstnavatel vědět jak na tom ta škola je. Alespoň takové mám info od známých personalistů že k tomu přihlíží, je ale fakt že jich neznám desítky, jen pár. Takže radši už mlčím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
27.4.19 22:26

@Serpentini maturita má fakt stejnou váhu ze všech škol, jelikož je to státní maturita už několik let. A má stejnou váhu, to znamená žádnou. Co to je v dnešní době maturita?
Váhu už moc nemají ani tituly, v dnešní době má titul každý druhý, ne-li častěji. Ale titul je nutný např. k přijetí do státní správy, maturanti tam maximálně zvedají telefony na podatelně a chodí pro poštu
no oprava - střední škola má smysl u IT pracovníků, tam pořád zaměstnavatelé hledí na to, co ajťák umí a ne na to, jakou má školu
a soukromé střední školy - ty jsou spíš k smíchu, protože tam se maturita kupuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
27.4.19 22:30

@Aduš8 Ja bych rekla, ze pubertaci berou Hm, Orsay jako normalni. Moje dcera považuje za ty dobry značky napr: Levis, Tommy Hilfinger, Gucci, Calvin Klein, Pepe Jeans atp..A to moje dcera treba neni rozmazlena, ildyz ma v podstatě vse po cem touží, protoze všeho si vazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
27.4.19 22:32

Školné 3,5 k měsíčně by mi přišlo v pohodě, pokud má škola přidanou hodnotu oproti běžnému gymplu, například ty jazyky nebo jiné odborné zaměření. Teta se strýcem platili 2 synům školné 300 tisíc ročně za jednoho, ale taky se pak oba dostali na prestižní zahraniční univerzity.
Ale druhá sluchátka za 5k bych dítěti fakt nekupovala a značkové oblečení spíš omezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
27.4.19 22:39

Tak takhle drahe sluchatka bych fakt nekupovala. To je dle meho uplne zbytecne. :think: Obleceni kupujeme sportovni Under Armour, Nike, Adidas, fakt nevim, jestli je to brano jako nejake znacka :roll: tyhle se mu libi, a vydrzi, coz je dulezite pro me. Ma svou oblibenou znacku kosmetiky, ma v podstate co chce, ale ke vsemu se chova slusne, nic nerozbije a vazi si toho. Stedni skola nas ted ceka, ale myslim, ze pokud clovek nechce tlacit na cizi jazyky (coz my fakt nemusime :mrgreen: ), je jedno jaka stredni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.19 22:56
@kornelije píše:
Ona nepůjde do devítky?? :think:

Myslela jsem to tak, že příští rok bude dávat přihlášku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.19 22:57
@_.Emilyyy píše:
@Aduš8 Ja bych rekla, ze pubertaci berou Hm, Orsay jako normalni. Moje dcera považuje za ty dobry značky napr: Levis, Tommy Hilfinger, Gucci, Calvin Klein, Pepe Jeans atp..A to moje dcera treba neni rozmazlena, ildyz ma v podstatě vse po cem touží, protoze všeho si vazi.

Ano, přesně takové značky jsem myslela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.19 23:02
@Ms.Ragdoll píše:
Promin, ale ty jsi v tomhle pribehu rodic, nebo slouha jedne tezce rozmazlene pubertacky?Dcera chce, dcera chce, a co chcete Vy? Prijit na buben?

Aby dcera byla štastná..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.19 23:07
@Anonymní píše:
Aby dcera byla štastná..
štěstí není o penězích. to by si měla dcera uvědomit. já vyrůstala s tím že jsem neměla většinou to co mojí vrstevnicí a byla jsem štastna i bez toho
  • Citovat
  • Upravit
9045
27.4.19 23:11

@stinga u nás v soukromé firmě třeba lidi s maturitou byly i fakturantky, obchodní zástupce, vedoucí výroby, atd. Ne s maturitou z knihkupce, ale třeba z ochodky. Tak asi z některých škol alespoň nějakou váhu má pořád. A osobně třeba mám ještě školní maturitu a zase tak stará nejsem. Doufám :lol: a i na ty tituly se někde kouká, zas nebuďme takoví pesimisti. I když je fakt, že co znám lidi vydělávající v řádu statisíců tak mají sotva tu maturitu ze soukromé školy. Umí se holt prodat. Škoda, že to se nikde neučí. To bych si i zaplatila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.4.19 00:50

@Serpentini ja to spis myslela tak, ze i s maturitou z te soukrome muzes na kteroukoliv VS. A jako jasny, u nas byla soukroma treba kadernice. Z nich asi astrofyzici nebudou to je jasny. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.4.19 00:54
@Anonymní píše:
Aby dcera byla štastná..

Ja byla stastna i bez tech kravin a zpetne to hodnotim jako uplne super, neb jsem zila ve stabilni uplne rodine. Mam fajn rodice apod. Na druhou stranu si muzu dnes dovolit vic, nez kdy moji rodice mohli a svemu diteti chci taktez doprat, takze bych klidne airpods, iphone koupila, ale rozflaka to? Ma smulu nemam na cele jitrnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.4.19 00:56

@jezz1e vnimam to stejne, investice do dobreho vzdelani mi prijde super. Cimz netvrdim, ze nemuze byt vyborny i nektery statni gympl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.4.19 08:03

Za vzdelani bych platila, kdybych to uznala za vhodne. Starsi syn je na nestatnim prestiznim gymplu, mladsi zatim na normalni ZS. Starsimu synovi jsme bez problemu zaplatili rok vyuky v zahranici, mladsiho dam klidne na soukromy gympl. Mobily maji obycejne, Samsung a Huawei, i sluchatka at uz s dratem ci bez. Jabko nikdo z nas doma nema. Mladsi ma mobil uz treti rok, tablet mel 4 roky ale rozbil ho a od te doby si setri na novy. Starsi si usetril velkou cast na novy PC i na nove kolo, kdyz se se svymi predstavami dostal nad castku, kterou jsme za ty veci ochotni zaplatit.

Znackove obleceni. No zatim si vystacime v beznych retezcich HM, Lindex, obcas CA, starsi Quiksilver, DC a Newyorker plus sportovni veci v Decathlonu. U nas stejne zadne extra luxusni znacky prodejny nemaji a zatim se mi nestalo ani u jednoho, ze by prisli ze skoly s tim, ze jsou nemozne a levne obleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.4.19 10:25

Tvl 5 tis za sluchátka pro dítě??? Kde to jsme :(( a ještě ji koupí 2. Když je chudák slečna ztratila, tady se někdo chlubí ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat