Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Svrchni používám vlnaky… Tak to pulky neporadim. Kalhotkove jednoznačně anavy. Čtverce libstateextra kvalita. Kusů pro začátek tak 30 ( 10 prebaleni na den, prani co dva dny, jeden den schnuti)
Já za mlada
měla 60 plen
denně jsem prala 20-22, takže když odečtu cca 2 uslintaný a 2 pod hlavičku tak cca 18 denně což je 9× přebalování. Nevím jak dnes sají ty látkové, ale čuraj ty děti tak nastejno
i po těch 20ti letech
@michalkab nám na kurzu mluvila snad o všech značkách, nejlíp z nich vyšla anavy. A ti mají i seznam, kolik toho cca koupit, tak mrkni na jejich stránky
A plus při objednávce do dnešního večera jsou slevy v rámci týdne opravdových plen ![]()
Za me kalhotovky anavy tots bots, nouzove baby lucy bambus (flanel jen na male mimco), jine jsem nezkousela, zacla jsem si sit svoje.
svrchni vicevelikostni S baby lucy, popolini, jednoveelikostni anavy, tots bots
AIo tots bots easyfit.
Do tech novych znacek, co se vyloupli ted bych sla do petit lulu nebo katyvbaby.
U prvniho jsem davala na male mimco i ctverce na rovno, ted mi prijde lepsi VV na rovno/chytla snapkou. Je to ale me pohodlne tak do 4kilo a neco, pak je lepsi novorozenecka kalhotovka, ale ty jsou taky na chvili.
Příspěvek upraven 04.05.14 v 20:04
Já má čtvercovky ještě po mně snad… a bambusové vkládačky.
Takže kalhotkové plínky nevím, PUL svrchňáky mám nakonec Thirsties.
Ahoj, jestli máš facebook, mrkni sem - určitě ti tam někdo lépe poradí.¨
Já začínala se čtvercema, bavlněnýma, bohužel jejich savost nic moc extra (podívej se na ty bavlněné, které máš, nemělo by přes ně být vidět - přes ty moje je). Kikko jsou dobré, pak si dost chválí také libštátské. Mám dohromady asi 50 čtverců, ale zhruba 20 jich je nepoužitých (na noc a na ven používám jednoráz). K tomu jsem měla 2 PUL svrchní kalhotky a 2 fleecové.
Jak syn začal čůrat víc (jako víc najednou), nakoupila jsem si bambusovo-konopný fleece a biobavlnu jako metráž a našila si vkládačky, jejich savost je určitě nesrovnatelná s těmi čtverci. Teď na druhé dítě mám připravené ty vkládačky, nějaké kalhotovky, to, co zbylo po synovi… Čtverce už jen na novosklad a doplnit o vkládačky (aspoň jednu).
A značky? Hlavně žádnou čínu, koukni se, aby se daly prát na 60. Hodně si chválí Majab, Imse Vimse, Petit Lulu, Unuo… Jéje, těch je ![]()
Jo a nekupovat pred narozenim mimca jednu znacku hodne ks, lepsi je nakoupit po kuse dvou a vyzkouset, pak prodat co nebude sedet a dokoupit co sedi. I kdyz casem se uzije i neco jineho.
A pokud mas kes, nakup neco jeste dneska v ramci TOP.http://www.tydenopravdovychplen.cz/
Mám 40 látkovek, dvoje PUL - Thirsties duowrap, ty jsou suprové. Peru ob den. (Ale na noc dávám papírovku.)
Ještě jsem slyšela chválit bamboolik.cz
Já u malého jela také jen bavlněné čtverce + pul kalhotky, ale bambus je určíte lepší
Jo a čtverců jsem měla 20 nových a asi 50 tech starších komunistických a asi 5 svrchní kalhotky. Akorát my ny ven a noc nosili papír a k tomu bezplenkovali
Taky mám čtvercovky a všechno po mě
nové se mi kupovat nechtěli, mám jich hrozně moc. Peru obden.
svrchňáky mám PetitLulu a jsem maximálně spokojená, ty její jednovelikostní mám na syna už od tak 8 měsíců do teď (20 měsíců) ![]()
Prosim o radu. Chtela bych zacit latkovat hned od porodnice.Mam v planu pouzivat ctvercove pleny, asi kikko bambusove a obyc. bavlnene, PUL svrchni kalhotky a rada bych jeste nejake kalhotkove plenky. Poradite znacku svrchnich a kalhotkovych plenek? A pak pocet?
Diky