Je čas na nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
28.4.14 16:18

Je čas na nočník? Poraďte :)

Ahoj maminky, synkovi je 15 měsíců a zkoušíme dávat na nočník. Ale nějako se nedaří. Nevydrží tam vůbec sedět ani když ho zabavuji. Má takovejch jinejch starostí, co se týče hraní, že na tohle nemá čas :D Četla jsem i hodně stránek: Jak na to? ale furt si nevím rady, je toho tolik a co já vím, že opravdu funguje. Proto se ptám Vás, jak vy jste si s tím poradili a jestli je na to ten správný čas v 15 měsících a nebo mám ještě chvilku počkat? :) Děkuji moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
28.4.14 16:20

Vzhledem k tomu co píšeš je určitě brzo, zkus to za měsíc nebo za dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.14 16:21

@Sosopa ahojky taky jsem to řešila a vyřešila jsem prd takže pěkně počkám na leto az budu moc malou nechat lítat nahulatou a snad to pujde. Nutit jí nechci abych ji to nezprotivila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
28.4.14 16:30

Synovi je 20 měsíců a pořád si s tím neví rady, já to přes koleno nelámu, je to akorát o nervy a bez efektu. Takže nosí plíny, protože jakmile mu přinesu nočník, něco mi řekne a odnese ho zpátky. :-)

• Citovat
  • Upravit
17595
28.4.14 16:35

No, v 15m ani nechodila. Na nočník začala kolem 2 let, v pohodě pak ve 2,5. Netlačila jsem, nepospíchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.4.14 16:51

Vzhledem k tomu, co píšeš bych to nehrotila…však se to naučí anebo nočník přeskočí uplně jako náš starší syn - ten chodil rovnou na redukci na záchod 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
28.4.14 16:59

Řekla bych, že je brzo. Teď jsem slyšela, že indikátorem na správný čas je suchá plena po odpoledním spaní.
Mému dítěti je 19 měsíců a na nočník posazuju ani ne měsíc a to jednou denně. Většinou u toho čteme záchodou knížku :) (nikde jinde jí nečteme). Zatím žádný spěch a stres. Taky čekám až bude hezky, bude běhat bez pleny a začne čůrat na kytičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
28.4.14 16:59

Nemá smysl to hrotit, dítko si k tomu beztak dojde samo…takže nočník ukazovat, občas posadit, říct, že se tam dělá čííí/nebo jaký výraz chtece používat/ ale nemá smysl tlačit na pilu. Jediné, co způsobíš brzkým odplenkováním bude věčně počůraný uzlíček nervů

Já to zkoušela snad od roka…no a jel si tu svou, teprve okolo dvou začal chápat, co se po něm chce a sem tam si na nočník sedl, ale beztak máme úspěchy a můžem mluvit o odplenkování až ted ve dvou a půl. A stejně má plenu na spaní, a sem tam se nehoda stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.4.14 17:15

Nehrotila jsem to ani u jednoho z kluků, přišli na to sami… Mladší je od necelých 2,5 let bez plíny i na noc v podstatě ze dne na den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.4.14 17:15

Já jsem dcerku začala dávat na nočník už v 11 měsících a krásně se to naučila, takže bych neřekla že je na to moc brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
28.4.14 17:19

Neřkla bych, že je moc brzy. Holka se v tý době odplenkovala komplet, starší si řikal na kadění, čural sem tam. Je to kus od kusu, dítě od dítěte. Obecně bych v tomdle věku nečekala úspěchy hned, nijak netlačila. Zkusila dát po spaní nebo po jídle, to je největší pravděpodobnost, že vychytátš ty správný okamžik. Kadopádně v tomdle věku je to na tobě - ty musíš odhadnou, poznat, kdy dítě potřebuje čurat. Házet ho tam jen tak a čekat, že pochodpí mi přijde nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.4.14 17:36

Dávala jsem děti na nočník už od půl roku. V 15 ti měsícíh mi chodily bez plín. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
28.4.14 17:46

Přidám se s dotazem, klukovi je 18 měsíců a začínám ho učit na nočník, ale vyskytl se problém, pokud ho nechám běhat v ponožkách a tričku bez plenky tak je to ok, nepočůrá se a vyčůrá většinou do nočníku, jakmile mu ale dám kalhoty tak je okamžitě počůraný :nevim: :nevim: připadá mi že si myslí že kalhoty jsou plína :zed: :zed: :zed: nevíte jak ho to odnaučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
28.4.14 17:49
@anickadomnik píše:
Přidám se s dotazem, klukovi je 18 měsíců a začínám ho učit na nočník, ale vyskytl se problém, pokud ho nechám běhat v ponožkách a tričku bez plenky tak je to ok, nepočůrá se a vyčůrá většinou do nočníku, jakmile mu ale dám kalhoty tak je okamžitě počůraný :nevim: :nevim: připadá mi že si myslí že kalhoty jsou plína :zed: :zed: :zed: nevíte jak ho to odnaučit

nemyslí, že to je tím, že by si myslel, že je to plína. podle mě jim to bez kalhot funguje prostě nějak líp. mladší byla bezplenkovaná od narození, plínu od 10m nosívala sporadicky a stejnak nahá hlásila líp. I dneska, když se jí chce čurat, první sundá kalhoty, pak až běží nahá na záchod. Myslím, že to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
28.4.14 17:52

@Lama Lama mě z toho snad cvakne, když nemá kalhoty tak nečůrá třeba 2 hodiny, a jakmile ho oblíknu tak se počůrá třeba 3× během 20 minut :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí