Kolik příkrmů dávat???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik příkrmů dávat???
Ahojky za pár dní budeme mít ukončený 4.měsíc a chceme zkusit začít s příkrmy. Že mám začít jedním druhem zeleniny v odpo. hodinách atd..vím bohužel jsem se nikde nedočetla kolik toho mám dát. Je mi jasný, že v prvních dnech budu ráda za to, že sní jednu lžičku😂 😂, ale co kdyby náhodou🙈 mám dvojčátka jedno váží 6,7 a druhé 5,3..mléko pijí 120-130 ml cca 7×. Chtěla bych teda odpolední mléko nahradit příkrmem, kolik by jste daly gramů? Míň a dokrmit UM nebo víc?🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dej kolik ti sní. Mě se malej rozjedl až kolem 8.měsíce. Vždycky jsem dala na oběd příkrm a podle toho kolik toho snědl jsem pak dokrmila UM. Když sní jen trošku dej pak normální dávku mléka jak jsou zvyklí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Namrazila jsem do formiček na ořechy několik druhů 🥕, hrášek, brokolicí, dýní, cuketu,…
Vždycky jsem dva ořechy vyloupila a jela podle řady. Když došel jeden druh, najela jsem na další. Po celém platu jsem jela další druhy a pak kombinovala dva, tři… Stejně u ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři jsem prvních pár dní dávala po pár lžičkách, zbytek UM. Pak když jsem viděla, že jí chutná, tak jsem postupně zvyšovala a nabízela UM na dojetí. Když po jídle nechtěla UM, tak jí to zřejmě stačilo.
Ale byla teda hodně blindící, takže jsem musela opatrně. Byla schopná se přejít a pak to vyhodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvidíš kolik ti toho sní. Ze začátku to bude pár lžiček a časem příkrm nahradí mléko. Ale to bývá třeba otázka měsíce až dva a zelenina je stejně hladová, takže můžou mít za chvíli stejně hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sem teda dávala spíš dopoledne nebo kolem poledne jakoby na oběd…určitě bych nedávala někdy později odpoledne..může z toho prcky rozbolet bříško tak abyste pak neměli noc plnou vášní ![]()
Jinak si toho určitě můžeš připravit trochu víc než jen pár lžiček. Zkusit něco dát a zbytek si třeba dát do skleničky nebo sáčku do lednice. Mám vyzkoušeno že dva dny to tam vpohode vydrzi.
Kolik přesně dát neporadím, já mám doma žrouta který napoprvé zblajzl celou kupovanou skleničku od 4mesicu. Myslím ale že většinou jsou rádi když dítě sninpar lžiček a hned to nevyklopi. Já jsem už pak hned od začátku dávala na zapití čaj nebo vodu protože dcera fakt jedla hned všechno a plné porce (množstvím jsem se řídila cca podle kupovaných skleniček které jsou velikostně odstupňované dle věku) ale pokud ti sni jen par lžiček tak určitě dát ještě mleko. Mléko můžeš dát i přímo do toho prikrmu aby jim to třeba více vonelo a chutnalo po tom na co jsou zvyklí…a určitě do té zeleniny dej trochu másla nebo kvalitního oleje kvůli vstřebávání vitamínů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikola1313 já jsem ansim dvojčatům taky začala dávat příkrmy s tím ukončeným čtvrtým měsícem. První den jsem dala mrkev s bramborem, snědli asi deset lžiček a normální dávku um. Další den už každý snědl 150ml a k tomu si dali stejnou dávku mléka jako vždy před tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elea9 není to moc🙂 🙈 já se bojím, že jeden mi bude jist a druhý né😂…poslední dobou mě už pozorují u jídla a ten jeden mlaská a slintá 😂a druhý to má na salámu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zkoušela opatrně, pár lžiček na úvod, co to udělá. Druhé dceři chutnalo. Třetí den zavádění příkrmů ji hlídal muž, měl uvařenou a připravenou dýni v malé sklenicce a on jí to dal celé
, dcera to zblajzla… a.. ucpala se. A měli jsme právě tu noc plnou vášní, jak někdo psal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikola1313 píše:
@Elea9 není to moc🙂 🙈 já se bojím, že jeden mi bude jist a druhý né😂…poslední dobou mě už pozorují u jídla a ten jeden mlaská a slintá 😂a druhý to má na salámu
Tak taky se to může stát. U nás začal tento problém až v šesti měsících, ale naštěstí to skoro nejezeni trvalo jen měsíc. No přežil na um a ani nějak neshodli na váze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to zezacatku fakt moc neprehanela, ctvrty mesic je jeste brzy, traveni je uzpusobene primarne na mleko.
Prikrmy jsou zezacatku hlavne na ochutnavani.
Navic zelenina je hladova, kdyz to srovnas se slozenim mleka, tak ta davka mleka bude detem chybet, rozhodne bych to ted nebrala jako nejake nahrazovani.
Pomalu, v klidku, neni kam spechat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze začátku stačí jen tak ochutnat pár lžiček na zvýkání a dokrmit pak mlékem. Postupně začneš navyšovat podle jejich potřeby a mléko vynechas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všichni, tak máme za s sebou úspěšně pátý den příkrmů
Kluci sní cca 8 lžiček …chci se ještě zeptat, po jaké době mohu dát víc? Vypadá to, že by si ještě dali, ale bojím se, aby je nebolelo bříško😔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit