Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pěkný večer,
snad mi některá z maminek poradí.
Mám péct dort na zakázku, ale absolutně nevím kolik si za něj můžu říct. Kolik platíte za dorty, když si je dáte někomu upéct?
Není to moje první zakázka, peču docela pravidelně, ale vždy to bylo tak pro rodinu, tak jsme se domluvili jen na nějaké symbolické ceně. A já si dort nikdy péct nenechala, protože si vždy nějaký upeču.
Pomozte mi prosím. ![]()
Maminky děkuji za Vaši odpověď.
U nás v cukrárně je nejnižší cena klasického kulatého dortu z jednodruhového těsta - vanilkové nebo kakaové,ořechové je dražší,s máslovým krémem,polevou a nazdobeného 300 kč..Cokoliv jiného jde výše s cenou.Je to cukrárna ve městě,ale ne v centru..
Jednou jsem si nechala péct dort u cukrářky na vesnici,s tím,že jsme jí dodali vyloupané ořechy a vajíčka,stál 200kč.
U nás 300kč a výše.
V praze :průměr 25 máslový zdobený -500+ /ovocný průměr 25 300+ /potahovaný průměr 25 500+ / dětský na plech +tvarovaný máslový 600+ .2patra 700+
Ahoj jsem vyučená cukrářka a za kulatý dort (je v tom započítaný korpus, krém, čokoláda, kokos, oříšky a mandlové kytky prostě co komu co chutná) a beru si za něj 400 kč a zákazníkům to přijde málo
, záleží taky na tom jaký tvar to bude atak. Za podkovu nebo třeba číši už si beru 700kč. V cukrárně jsem byla rok a vím, že to mají na kila a za 1 kg doru si berou 280 kč, což já mám tak zhruba za 200 kč. Můžeš se podívat tady na bazar v potravinách mám inzerát. Vůbec se neboj říct si cenu,hlavně nesmíš prodělávat.
Tak to nevím, ale brzy nějaký budu potřebovat, tak kdybyste někdo byl z Prahy a okolí, beru ![]()
u násdělá jedna ty potahované a ty nejmenší má za 450 a nahoru do 750,– ten už je teda ale velký
Ahoj,
já jsem dávala kamarádce 300 za tento:
Ale PC by byla nižší, resp. si říkala míň,ale měla smůlu ![]()
Kolem 500,–. Kamarádka mi ale nedělá máslové (brrr), ale plněné ovocem a tvarohem a potahovka je něco jako marcipán. Za svatební jsem tuším dala 800,– ![]()
Zkus si spočítat suroviny a musíš přihodit něco za práci, ta je podle mě obvykle nejdražší ![]()
Ahoj.
Tak já jsem si počítala za suroviny + něco za plyn (nepeče se to přece na vzduchu) + něco pro mě.Ale né moc. Takže jinak neporadím.To se liší kus od kusu.
A za věnečky a větrníky (dělám malé) jsem si počítala poloviční cenu těch v cukrárně.
Tento mě stál 750…a je teda opravdu velký obdelník a vynikající
Děkuji všem za reakce, opravdu jsou ty ceny různé, já peču tady tento (viz foto) a je velký asi 25*35 cm. Takže si spočítám materiál a uvidím. Zatím to vidím tak kolem 400,– Kč
Já jsem pekla podkovu pro jednoho známého,byla vysoká a přes celý plech,vzala jsem si 400kč ,tak mě to připadalo i moc a on se taky nějak netvářil nad tou cenou.Asi ho chtěl zadarmo.
Už nepeču nikomu jenom našim malým a prdím na všechny.Pipleš se s tím skoro celý den,načančáš a co z toho.Každý by htěl všechno zadarmo.Zrovna v pátek jsem pekla malému,má 10 roků.Malá v srpnu měla rok,tak to mám kousek od sebe. ![]()
Já jsem poslední dort kupovala v cukrárně přesně před rokem. Byl potahovanej a stál 500 Kč. Taky se mi ta cena moc nelíbila. Pak jsem ale začala péct potahované dorty sama a už se té ceně nedivím. Jen materiál na obyčejný kulatý dort výjde skoro na dvě stovky + práce. Když dělám nějaký ozdobičky z marcipánu, tak se s tím plácám třeba pět hodin. Ale já to neprodávám, dělám to jenom na naše oslavy.