Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj mám protilátky proti spermiím a předběžně nám doporučili icsi.Ještě mi není 22 let takže pojišťovna nám nic hradit nebude.Kolik to celkem všechno vyjde?V těch ceníkách Carů se moc nevyznám.Díky moc
Ahoj pokud si celý pokus IVF budeš hladit sama tak:
26 000,– IVF ? - LÉKY záleží co to DR předepíše a jaké budeš mít dávky
8 000,– ICSI
8 000,– - mražení embrií (jestli bude co)
2 000,– katetr
2 000,– uspání
ceny jsou,ale v každem CARU trochu jiné
Nás stálo ICSI 10 000…
Léky cca 5000,prodloužená kultivace 2500 pak jsem platili mražení embryí + další věci,už nepamatuju
Prostě cyklus IVF/ICSI nás vyšel na cca 23 000…
ale to byl hrazený pokus.....ted koukám,že vy budete mít nehrazený pokus
vás CAR nemá ceník na svých stránkách??
@Petra Z píše:
Nás stálo ICSI 10 000…
Léky cca 5000,prodloužená kultivace 2500 pak jsem platili mražení embryí + další věci,už nepamatuju
Prostě cyklus IVF/ICSI nás vyšel na cca 23 000…
ONA TO NEMÁ NA POJIŠŤOVNU !!!!
na kultivaci jsem zapomněla
ne nemá tam ceník já se tam konkrétně zeptám ale jdu tam až příští týden
Příspěvek upraven 01.04.12 v 13:44
Blani jojo však jsme si to uvědomila až po dopsání.....náš CAR má třeba ceník na stránkách jak pro ty hrazené poj.a i pro nehrazené pokusy…
Jak to že to nebudeš mít hrazené?
tohl jsou teda ceny hrazeného IVF a jediné co vím že na stimulku třeba ten Puregon co jsem měla já stojí normálně jedna ampule cca 10 000,–
nepíšeš jestli máš ovulaci a jestli tě budou stimulovat…
stimulka cca 6000,–
my jsme měli PICSI 12 500,– ICSI 7500,–
prodloužená kultivace 3500,–
zamražení do 5ti vajíček 3500,–
cca 26 000,– ale stálo to za to ![]()
Příspěvek upraven 01.04.12 v 13:47
stejně na to nemám tak je to jedno mimi nebude
Jsem z toho už fakt v depresi nechápu proč pojišťovna nehradí v některých případech icsi kdybych teda ten rok na pojišťovnu počkala
@EE píše:
ne nemá tam ceník já se tam konkrétně zeptám ale jdu tam až příští týdenPříspěvek upraven 01.04.12 v 13:44
kam půjdeš?
@EE píše:
stejně na to nemám tak je to jedno mimi nebude
Jsem z toho už fakt v depresi nechápu proč pojišťovna nehradí v některých případech icsi kdybych teda ten rok na pojišťovnu počkala
metodu ICSI ti pojišťovna hradit nebude nikdy ne to nadstandart
To já vím že jí nehradí ale je to od nich hnusný protože já nemám jinou možnost mám protilátky proti spermiím v mém případě by standartní ivf nemělo smysl chodím do Pronatalu do Teplic
V Pronatalu dávají ceník v papírové podobě při vstupní konzultaci aspoń v Praze.
Já se v tom nevyznám na 100%. Naštěstí jsem nepotřebovala služby nějaké reprodukční kliniky.
Ale problémy při početích jsou časté, takže člověk se přece jen něco dočte nebo dozví od párů, které tím procházejí.
Při protilátkách proti spermiím je přece jako prvotní řešení nasazení nějakého léku, který donutí tvoje tělo ty protilátky nevytvářet. Myslím si, že to není učinné úplně na 100% a u každého, ale pokud jste tím neprošli, moc nechápu to navržení IVF+ ICSI.
Nebo vlastně chápu, souvisí to s tím tržním systémem, který se zavádí ve zdravotnictví. Pro tyto kliniky je IVF nejlukrativnější, proto existují podezření, že ho doporučují i v případech, kde by to nemuselo být nutné, nebo by se k němu mělo přistupovat až při selhání jiných metod.
Ale možná se pletu, nechce se mi věřit, že by ta situace byla až tak hrozná. stimulace při IVF má určité vedlejší účinky, lékaři by snad měli mít určitou zodpovědnost a nevystavovat tomu ženy zbytečně.
Takže se třeba pletu a něco jsem špatně pochopila a opravdu musíš na IFV+ICSI.
Já teda nevím, jestli se nepleteš. ISCI znamená, že spermii vloží přímo do vajíčka. Tzn. nechápu, v čem by vám pomohli, když máš protilátky proti spermiím. Myslím, že je jiná možnost, nějaká léčba spíš ![]()