Potřebná vyšetření před umělým oplodněním

461
28.3.12 13:56

Potřebná vyšetření před umělým oplodněním

Prosím, můžete mi napsat seznam vyšetření, která se mají absolvovat k tomu, aby bylo indikováno IVF? Mě napadá: endometrioza, průchodnost vaječníků, štítná žláza, hormonální vyšetření na estrogen, u muže spermiograf… Co třeba vyšetření na anovulaci, dělá se to? Co ještě lze vyšetřit? Moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
28.3.12 14:03

Mě tedy dělali hormonální profil,manželovi spermio,pak mi sledovali ovulaci jak ultrazvukem,tak z krve podle výšky LH,pak se dělá odběr na pohlavně přenosné choroby,imunologie,genetika a laparoskopie nebo chemopertubace (průchodnost vejcovodů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
28.3.12 14:06

ještě hysteroskopie - právě kvůli té případné endometrióze a jestli není nějaká přepážka - překážka v děloze,ta se většinou dělá s LPS, navíc po LPS se často těhotní i přirozeně, pakliže není jiný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.3.12 14:15

Díky moc!!! Já se ptám za ségru, která žije v USA a tam podstupuje i vyšetření, takže průchodnost, endometriózu, hormony má, jak píšete to LH v krvi, to vlastně asi také, protože říkala, že musí několikrát po sobě na odběr…, tak snad jí to tam udělali vše :-) Srandovní je, že až teď dostali tel., aby se manža objednal na spermiograf… prostě to tam dělají naopak, důvod celkem netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 14:15

Nam nedelali skoro nic protoze menzel ma azospermie, takze jsem meli narok hned na ivf a za tri mesice uz meli po transferu:)

• Citovat
  • Upravit
6956
28.3.12 14:17

Myslim ze jeste nejake vysetreni chlapa u urologa! Nekdy je nepruchodnost spermii do chamovodu! Chlap ejakuuje pouze tekutinu bez permii a ty zustavaji ve varlatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
28.3.12 14:46

Mě dělali hormonální profil, u přítele spermiogram…já mám PCO takže i anovulaci…a žádné speciální vyšetření mi na to nedělala, pozná to podle utz. Nehnala mě ani na průchodnost vejcovodů…protože to je při indikovaném IVF zbytečné…tam vejcovody nepotřebuješ vlastně vůbec.Nebyla jsem na žádném speciálním vyšetření…podle utz poznala že neovuluji, jednou jsme zkusili IUI a nic, takže jsme šli rovnou do stimulace na IVF. Špatnou ŠŽ by ti zjistila z HP ale já se s ní léčím už dlouho takže jsem kontrolovaná endokrinologem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.3.12 14:48

Pce: jee tobe to taky vyslo napoprve? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
28.3.12 14:48
@Janichka píše:
Pce: jee tobe to taky vyslo napoprve? :)

jj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
28.3.12 14:54

Ještě bych si nechala z krve zkontrolovat funkci štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.3.12 15:33

Víte, ja mám ještě sousedku, také jim to nejde… A u ní se zjistilo, vždy když jí odebrali folikul, že uvnitř nebylo vajíčko a to se prý z UZ nepozná… takže když se i ovuluje, asi to automaticky neznamená, že je vajíčko, což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
28.3.12 15:41

@nat77 - přesně, kamarádce se to také stalo - 11 folikulů, z toho ve 3 vyjíčko, z toho 2 úplně špatná kvalita, 1 trochu lepší, ale stejně se nezačalo dělit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
28.3.12 15:47
@nat77 píše:
Víte, ja mám ještě sousedku, také jim to nejde… A u ní se zjistilo, vždy když jí odebrali folikul, že uvnitř nebylo vajíčko a to se prý z UZ nepozná… takže když se i ovuluje, asi to automaticky neznamená, že je vajíčko, což?

Ano to se může stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.3.12 16:32

Hm, no právě… Netvrdím, že to ségra má, ale: lze na to tedy udělat vyšetření a nějak to řešit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
28.3.12 16:47
@nat77 píše:
Hm, no právě… Netvrdím, že to ségra má, ale: lze na to tedy udělat vyšetření a nějak to řešit???

na tohle asi ne…během stimulace „vyplodíš“ hodně folikulů a to by musel být sakra pech aby tam nebylo ani jedno vajíčko já jich ze 14 měla 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí