Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak nevim mám taky endometriozu jedno neuspěšné IVF a ted jsem už v přípravě na KET a kávu s mlékem rozpustnou piju 2 denně. Akorád při IVF jsem pila jednou denně a to mi dovolila přímo pani doktorka.Tam mi to nepřišlo potom pitném režimu 4 až 5 litrů jsem na ni ani neměla chut a když jo tak jsem jsi jí dala.Myslím,že jsou horší neduhy než je káva.
Mně kávu (presso) dovolil i doktor při těhotenstvví. Ale je fakt, že kolem toho otěhotnění je to tak nevyzpytatelné a tajemné a člověk si říká co kdyby, že jsem kávu zrušila a začala pít až asi kolem pátého měsíce (pak zase skončila kvůli kojení, to je pořád něco). Protože mi šlo vlastně o teplý sladký nápoj, koupila jsem si kvalitní čokoládu a vařila si tu
, bezkofeinová káva mi nechutnala.
kacakaco a která čokoláda je tvá oblíbená? to tak pro inspiraci, úplně jsem teď na horkou čokoládu dostala chuť ![]()
taky plně kojím a bezkofeinová nesca mi i docela chutná, možná už jsem si zvykla hihi, zase to má výhodu, že si ji můžu dát i pozdě večer ![]()
nápoje typu caro a melta mi moc nejedou......
Já jsem 7 den po IVF a bez dvou press denně nejsem schopná existovat…
Dneska se všechno řeší, já bez kafe být nemůžu…i když se snažíme o dítě.
Tak resit kafe me nikdy nenapadlo a to si denne alespon jedno kafe dam. Jenze ja nikdy nemela problemy s otehotnenim, takze je mozne, ze kdybych ty problemy mela, ze bych to take mozna resila.
Priznavam, ze v dobe tehotenstvi a kojeni z velke casti nahrazuju bezkofeinovou verzi, ale kofein jsem nevyradila uplne (obcas coca cola, caj a nekdy i ta kava)
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mám endometriózu, jsem po prvním neúspěšném IVF a za měsíc půjdu na KET. Někde jsem četla, že při snaze otěhotnět se nemá pít káva a jiné kofeinové nápoje. Jenže jsem byla zvyklá si dát dvě rozpustné s mlékem denně. Jak jste ji pily vy, když jste řešili umělé oplodnění? Přestali jste jí úplně pít, nebo jste ji neomezily? Já teď piji jednu denně, nemůžu to vydržet, je to takové mé rozptýlení v práci.
Díky za odpověď.
Budu reagovat…u IVF…nemohu mluvit…ale pri snaze otehotnet i potom..jsem mela alkohol..max. na zizen jsme ucucla manzelovi pivo, kafe max. dve denne. Jak se rika, prestat, nebo co nejvic ubrat:-)))
Řeším něco podobného. Jsem zvyklá si dát 3× denně lahodnou kávičku. Až půjdu na umělé tak si nechám zajít chut. Pro dítě všechno a odepření si kávy k tomu patří.
Obnovuji, kdyby to někoho zajímalo ![]()
Když jsme se snažili o první, 3m před snažením jsem přestala pít kávu a alkohol, abych se jako že pročistila. Celou dobu sem se držela, otěhotněla jsem po 6m od prvního snažení.
Nyní se snažíme o druhé už 15m a nic. Kávu si dam i 3× denně a sklenicce večer se taky neubráním. Takže když to srovnám, všechno jsem před cca 1-2m přestala pít a uvidíme zda to bude mít efekt. Nečekala jsem, že se druhé tak nebude dařit, člověk už pak slyší na vše.
Ahoj holky. Mám endometriózu, jsem po prvním neúspěšném IVF a za měsíc půjdu na KET. Někde jsem četla, že při snaze otěhotnět se nemá pít káva a jiné kofeinové nápoje. Jenže jsem byla zvyklá si dát dvě rozpustné s mlékem denně. Jak jste ji pily vy, když jste řešili umělé oplodnění? Přestali jste jí úplně pít, nebo jste ji neomezily? Já teď piji jednu denně, nemůžu to vydržet, je to takové mé rozptýlení v práci.
Díky za odpověď.