Utrogestan před nebo až po?

211
26.3.12 18:23

Utrogestan před nebo až po

Ahoj holky,byla jsem dnes u svého doktora gynekologa.Ptal se co a jak se děje.Řekla jsem mu že beru estroferm 1-0-1 a utrogestan 2-2-2 .Byl velice v šoku že už teď před ET beru utrogestan.Doporučil mi aby ho vysadila a začala ho brát až po transferu.Že se ani nediví že se to nepodařilo.
Teď přemýšlím na jakou stranu se přiklonit mého dlouholetého gynekologa a nebo doktora přes IVF.Pravda je že vždy jsem po OPU začala brát utrogestan.
Můj gynekolog je rodinný přítel nemám důvod mu nevěřit a už má také dlouholetou zkušenost.
Kdy jste začaly brát utrogestan vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68945
26.3.12 18:33

Normálně se Utrogestan bere po ovulaci a OPU je vlastně ovulace - odebrání vajíčka a jeho oplodnění. Poté tělo začíná tvořit vlastní progesteron a má smysl to posílit Utrogestanem. Ovšem jestli ho nasadíš večer po OPU nebo o tři dny později, zas tak zásadní roli nehraje. Mám zkušenosti ze dvou center, v jednom ho nasazují den po OPU, ve druhém tři dny po, otěhotněla jsem v obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
26.3.12 18:36

Jo, při obou těch IVF, kdy jsem otěhotněla, jsem měla transfer 2 dny po OPU, tudíž jednou jsem začala brát Utrogestan den před ET a jednou den po něm. Ale v těch samých dnech ho nasazují i holkám, co mají transfer třeba až po pěti dnech, takže je to centrum od centra a o jejich zkušenostech - kdyby se jim to neosvědčilo, určitě by to dělali jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.3.12 18:42

Pravě já jdu na KET. Začala jsem ho brát v pátek a ve středu na ET.Četla jsem že při vysokých dávkách se děloha stimuluje jako když už to vajíčko tam má a hůř se zahnizďuje .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
26.3.12 18:42

Já jsem jo taky brala po OPU 3×2 tablety zavádět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
26.3.12 18:45

Já do začala brát hned po OPU a transfer jsme měli po prodloužené kultuvaci tj.po 5ti dnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
26.3.12 18:58

Tak logicky při KETu je to jako ET dejme tomu pětidenního (dle toho, kdy bylo zamraženo) embrya, tudíž jako by pět dní po ovulaci, tudíž v té době už by tělo pět dní produkovalo progesteron…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65337
26.3.12 18:58

Ket.....2 krát jsme měla utrogestan až po KETU…v ten den
ted naposledy jsme ho měla 3 dny před KETEM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.3.12 19:08

tak buď a nebo. Zmražené mám po 5 dnech.Takže ????Rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65337
26.3.12 19:13

No ono se ted i při KETU doporučuje ho brát předem…
a taky jsme to ted tak měla..
a tím,že stimuluješ sliznici tak to taky nemáš sama ovulaci stenjně jako já že.....stimuluješ jen sliznici
A brala jsme teda 2-0-2.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
26.3.12 19:19

Brala jsem 2-2-2 už před KETem…jen v den transferu jsem ho místo zavádění polykala…A poslední KET se povedl ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.3.12 19:22

Ahoj,já začala brát Utrogestan po OPU orálně a pak od ET jsem pokračovala vaginálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.3.12 19:49

tak pokračuji v utrogestanu a děj se vůle boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65337
26.3.12 19:55

Pokračuj......a držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.17 22:55

Ahojte. Ja som po kryoembryotransferu, test je pozitivny. Už 3 tyzdne beriem utrogestan, a mavam dost silne bolesti vajecnikov. Pocas dna som velmi unavena, a priberam na vahe, a mam nafuknute brucho. Tieto symptomy pripisujem zatial iba utrogestanu. K lekarovi idem na prvy ultrazvuk 31.10.2017. Uz sme prekonali jeden spontany potrat v 7 tyzdni, takze verime, ze to tentokrat vyjde.
Utrogestan vzdy nasadzuju pred ovulaciou, aby sa uz pekne zacala dvihat sliznica aby sa lahsie zahniezdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí