Dárcovství vajíček - čekání

153
28.3.12 10:09

dárcovství vajíček - čekání

Ahoj všem, tak jsem se chtěla podělit se zkušenostmi s darováním. V lednu jsem podstoupila všechna nutná vyšetření, genetické testy, krev. Vše je v naprostém pořádku, ale já musím čekat. To mě opravdu zaskočilo, chtěla jsem to mít co nejdříve za sebou, protože vůbec netuším, jak budu reagovat na hormony :-(. Ale musím čekat, půl roku až rok. Máte někdo taky takové zkušenosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1797
28.3.12 10:10

tak to vůbec nechápu… jaký důvod uvedli ? proč máš čekat?
docela mě to zajímá, neb po třetím dítěti, bych také chtěla dárcovstvím pomoci.. trochu si s tou myšlenkou pohrávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 10:15

No musím čekat na vhodnou příjemkyni :-(. Všude jinde holky chodí hned a já teda musím čekat. Kamarádka šla o měsíc dýl, ta už teda v jedný IVF registrovaná je, a teď v pátek jde na zákrok :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
28.3.12 10:15

hlavně přemýšlím, jakou budou mít za ten rpk jistotu, že jsi pořád zdravá? leda že ti udělají všechny testy znova…a nebyly pak zbytečný ty první? :think:

zajímalo by mě, jak to je, doufám, že se tu objeví někdo, kdo bude mít vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
28.3.12 10:19
@Katuska1983 píše:
No musím čekat na vhodnou příjemkyni :-(. Všude jinde holky chodí hned a já teda musím čekat. Kamarádka šla o měsíc dýl, ta už teda v jedný IVF registrovaná je, a teď v pátek jde na zákrok :?

to mě příjde šílený, spermijky mrazí jak na běžícím páse, a to tam není takovej problém dárce sehnat a u vajíček, kterých je po málu, tam najednou musíš čekat na příjemkyni?? vždyť ordinace CARů jsou dneska plný…to zas vymýšlel někdo „geniální“ :roll: beztak čekáš jen než se vyřídí papíry :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 10:20

No už při prvním pohovoru jsem se ptala, jeslti mají hodně dárkyň, a prý mají. No zdravá jsem, 2 zdravý děti mám, příští rok mi bude 30 a čekám, že mi řeknou, že už jsem pro ně stará :) nebo fakt nevím. Asi se typově neshoduju s žádnou dárkyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
28.3.12 10:21

to nechápu, čekat na příjemkyni, vždyt je jich tolik!!!!
Tolik co čekají na vajíčka… nějak do toho asi prostě nevidíme no..

ale přesně, nebudou ty testy co ti dělali v lednu za pul roku či za rok už pasé ? a budou dělat další ? nějak to fakt nechápu..
muzu se zeptat do jakého Caru docházíš ? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 10:23

do Varů, do Institut reprodukční medicíny a genetiky, asi převážně německá klientela, nebo opravdu nevím. Ještě je tady Pronatal Spa a tam právě chodí ta kamarádka a chodí hned na odběry, proto mi to čekání přijde divné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 10:34

To je dost zvláštní, taky to pár měsíců trvalo, ale protože se čekalo na testy, na genetiku… Jakmile byla genetika hotová, tak jsem okamžitě nafasovala píchadla a při ms se začlo se stimulkou a už to šlo ráz na ráz.
A teď kdybych chtěla jít, tak to budu mít o to snažší, že mám ten papír z genetiky, takže mi akorát vezmou krev na nemoci, udělají utz a může se začít.

Já vím, že je to trochu trapné, ale mě si zapisovali i vzheldové parametry, já jsem naprosto průměrná Češka, hnědý oči, hnědý vlasy, světlá pleť, 170cm, 60kg, zkrátka šedá myš z davu, není možné, že máš nějaké specifikum, které by musela příjemkyně akceptovat? :nevim: Nechce se mi věřit, že by měli tak málo klientek, které potřebují dajíčka a tolik dárkyň, že převyšují poptávku…

• Citovat
  • Upravit
153
28.3.12 10:54

No, jsem na tom stejně jako ty, průměrná češka, modrý oči, hnědý vlasy, 172cm, 67 kg, sportovní postava. NO fakt nevím. Ale už jsem psala nahoře, mají prý dárkyň hodně. Krevní skupina 0+. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 10:55

A je možné být registrovaná ve více centrech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 11:07
@Katuska1983 píše:
A je možné být registrovaná ve více centrech?

No pokud ti nedali podepsat nějakou smlouvu o výhradní spolupráci, tak si můžeš být registrovaná kde chceš :nevim: Když z nich vyrazíš ten papír s výsledky z genetiky, tak to budeš mít o to jednodušší

• Citovat
  • Upravit
153
28.3.12 11:16

To právě nevím, četla jsem to dopodrobna, ale nejsem si jistá, že by tam bylo napsáno něco o výhradní spollupráci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
28.3.12 11:26

Za mě můžu říct, že dajíčka byly pro mě až jako poslední varianta - protože kdo by radši neměl své dítě že jo. Takže si myslím, že pokud někdo nemá problém ten, že svoje vejce nemá vůbec, tak to zkouší co to jde a až nakonec volí dajíčka nebo adopci. Takže jestli ten konkrétní car má dárkyň dost a snaží se vybírat typově podobné (dárkyně, příjemnkyně), tak to třeba může trvat. Mražení spermií se dělá, ale o mražení neoplozených vajíček mi doktoři vždy říkali, že se spíš nedělá, protože to není efektivní. Co jsem si vyslechla v několika Carech, tak se v ideálním případě snaží hormony sladit cyklus dárkyně a příjemnkyně aby šla „čerstvá“ vejce hned po oplodnění k transferu bez mražení - zvyšuje se tak šance na úspěch.

Takže pokud máš opravdu zájem darovat - což hodně oceňuju, protože jsem na té druhé straně, tak buď musíš vydržet a nebo to zkusit v jiném caru, kde mají třeba jiná pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.3.12 11:33

Já také čekám. Na konci února jsem se byla přihlásit, udělali mi vyšetření, vzali krev a minulý týden v pondělí jsem byla už u genetika (mohla jsem dříve, ale onemocněla a je k dispozici jen v pondělí. Jsem maminka zdravé dvouleté cácorky, 30 let, 171cm vysoká, 65kg, hnědé oči, hnědé vlasy. Teď musím čekat než mi dají vědět, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí