Dárcovství vajíček - čekání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
153
28.3.12 11:34

Tak v tom nejsem sama, to jsem ráda. Já mám tedy již výsledky všechny v pořádku, tak jsem ráda, ale to čekání mě neba :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.3.12 11:40

Mě teda na prvním pohovoru říkal doktor, že můžu mít po zákroku do dvou měsíců, ale klidně i do půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 11:42

A mě říkal, že můžu čekal půl roku až rok, tak mě to jen zaráží. Všude to jde jakoby " na běžícím pásu " a tady je taková dlouhá čekací doba :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.12 12:08

Tak já přispěji také… V úterý jsem byla na odběrech krve… do pátku budou výsledky, zavolají termín, kdy přijede doktor na genetiku, řekli mi ať počítám cca 6 týdnů než příjdou výsledky,pak jen hormony a rovnou zákrok.Ihned mi bylo řečeno , že od krevních testů trvá samotný odběr vajíček cca 2 měsíce. Pronatal Karlovy Vary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 12:11
@Andruscha-Čestmír píše:
Tak já přispěji také… V úterý jsem byla na odběrech krve… do pátku budou výsledky, zavolají termín, kdy přijede doktor na genetiku, řekli mi ať počítám cca 6 týdnů než příjdou výsledky,pak jen hormony a rovnou zákrok.Ihned mi bylo řečeno , že od krevních testů trvá samotný odběr vajíček cca 2 měsíce. Pronatal Karlovy Vary

Já jsem si říkala, že jsem měla jít rovnou tam, ale prý vyžadují antikoncepci, aby se menstruace dostavila na den přesně, což já neberu :-( a věk do 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.12 12:17
@Katuska1983 píše:
Já jsem si říkala, že jsem měla jít rovnou tam, ale prý vyžadují antikoncepci, aby se menstruace dostavila na den přesně, což já neberu :-( a věk do 30 let.

Nevyžadují, jen je to lepší, ale ne podmínka ;)a s tím věkem to nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.3.12 12:24

někde jsem četla, že je to pro ženský do 35 let, tak nevím. Asi záleží, kde, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.12 12:24
@Katuska1983 píše:
Tak v tom nejsem sama, to jsem ráda. Já mám tedy již výsledky všechny v pořádku, tak jsem ráda, ale to čekání mě neba :-(

Tak pokavaď máš vše ok, tak jdi na samotný odběr do pronatalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.3.12 12:32

to mě taky napadlo, ale fakt nevím, jeslti jsem nepodepsala výhradní spolupráci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.12 12:52
@Katuska1983 píše:
to mě taky napadlo, ale fakt nevím, jeslti jsem nepodepsala výhradní spolupráci :-(

Tak si tam zavolej a normálně bych se zeptala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 13:34

Napíšu to z druhé strany. Čekám na MS a budu podstupovat IVF s dárkyní.
V pondělí jsem byla na konzultaci a ve středu mi DR volal,že má dárkyni. Nejde o státní zařízení kde mají kritéria dárkyně musí mít děti a odměna pro dárkyni je podstatně vyšší. Ve stítním kolem 8tis v soukromém 20tis.
Dárkyně se stávají hodně mladé ženy 19-23, kteríé studují a 20tis je pro ně značná suma. Tím nechci říct,že je to špatné jsem ráda,že má studentka se tak rozhodla a má touha po dítěti se nedá rovnat v penězích. Mám dle DR vzácnější skupinu B- a i přesto jsem něčekala na dárkyni ani týden. Dle popisu DR je stejná barva vlasů,očí,výška,váha (v době kdy mi bylo také 19 ;) )
Prostě bych asi změnila CAR v jiném ti genetiku už dělat nebudou ta se nezmění jen hormonální profil a pohlavní nemoci. Darování je dobrovolné a nikdo tě nemůže nutit,když budeš stimulovat v Praze a zavolají tě z Varů tak řekneš, že už nemáš zájem.
Máš můj velký obdiv :potlesk: já bych to pro duhého na 100% neudělala

Tereza

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.12 13:37

Jsem vůbec vhodná pro darování vajíček?

K darování vajíček je vhodná každá zdravá žena mezi 18 - 35 lety. Ideální k darování jsou ženy, které mají alespoň jedno dítě, protože jejich vajíčka jsou tímto „odzkoušena“. Toto ale není podmínkou.

Co když se po vyšetřeních rozmyslím a nebudu darování chtít podstoupit?

Darování vajíček je dobrovolné. Kdykoliv se můžete rozmyslet a darování nepodstoupit.

Nedozví se někdo, že jsem darovala vajíčko?

Darování vajíček je zcela anonymní, jak ze strany dárkyně, tak ze strany příjemkyně. To znamená, že ani dárkyně neví, komu vajíčko daruje, ani příjemkyně neví od koho bylo vajíčko darované. Podle zákonů České republiky tato anonymita zůstává zachována i po dosažení 18-ti let věku dítěte.

Jaká vyšetření musím podstoupit?

Po základním pohovoru, kde se ptáme na takzvanou anamnézu – prodělané choroby, alergie atd., následuje obvyklá gynekologická prohlídka, která směřuje k vyloučení gynekologických abnormalit.

Genetické vyšetření dárkyně sestává z odběru krve a pohovoru s genetikem, a také z testování, zda-li nejste přenašečka některé infekční nemoci – HIV(AIDS), žloutenky typu B, C a syfilisu. Stanoví se též Vaše krevní skupina a Rh faktor.

• Citovat
  • Upravit
zelvouska
7.9.12 13:49

Ja jsem taky podstoupila genetiku, predop. vys. a vse co k tomu nalezi v cervnu tohoto roku a dnes to mam cele za sebou… na prvni navsteve mi hned naplanovali casovy plan kdy vysadit antikoncepci a kdy zacit s aplikaci hormonu :))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex