kolik stoji jesle v Pze?

35331
26.5.06 09:33

kolik stoji jesle v Pze?

Ahoj,
prihlasila jsem dceru od zari do jesli v Pze(teprve se tam budeme stehovat). Jen me prekvapilo, ze za pet dni v mesici budu platit stejne jako kdyby me dite chodilo kazdy den a za pet dni v mesici se mi ta castka zda dost vysoka. Nemam moc na vyber a chci, aby se doatala do kolektivu, tak to asi zaplatim, ale je to normalni praxe? Kolik stoji v Pze obvykle jesle? A od kolika do kolika funguji?

Diky Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
420
26.5.06 12:03

to je různé, ale když se ti podaří umístit dítě do jeslí v té Praze, kde budeš mít trvalé bydliště - a budou to jesle městské části - mohlo by ti stačit tak 1500 Kč/měs + 30 - 50 Kč denně na jídlo. Pokud nebudeš mít v Praze trvalé bydliště, počítej se 4.000 - 7.000/měsíc (+ jídlo), soukromé jesle jsou ještě dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
26.5.06 14:16

Tak to jsme asi tak v limitu. Me jen prekvapilo, ze se za pet dni v mesici plati stejne jako kdyby chodila porad- 1900Kc(samozrejme bez jidla). To je taky normalni? Za pet dni v mesici mi to prijde opravdu dost, kdyby chodila kazdy den, pak se mi to bude zdat levne.

Diky Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
26.5.06 21:08

Myslím, že to je u jeslí individuální, třeba v Praze 2 se dalo platit i po hodinách (50 Kč na hodinu to bylo, tuším - nevím, jestli to platí ještě), to asi záleží na konkrétních jesličkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
28.5.06 08:17

Ahoj Mroe,
tak to pročítám znovu-ty chceš dávat do jesliček kvůli kolektivu? To je fakt šílená pálka za pár dní. Já osobně mám výbornou zkušenost s mateřským centrem, jseš tam s prckem,tak máš přehled, a je mezi dětmi. U nás platíme za 2 hodiny 45,–.A náplň-hraní si s jinými hračkami než doma, pak říkanky na balonech,pak pohádka s hudebními nástroji(příp.hrají děti),pak výtvárná činnost.Ale to je u tříleté. U mladších jsou hlavně říkanky a společ.hry(zajíček v své jamce…).Jsem tam hrozně spokojená. A ještě chodíme od Sokola do velké tělocvičny, kde je Bára mezi dětmi a vylítá se tam.Platíme 200,– za celý rok.Začali jsme tam chodit v roce a půl. Takže pokud fakt jen kolektiv, vřele doporučuju.A v Praze si myslím,že jsou možnosti daleko větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.5.06 09:02

My bydlime na Praze 7, kde jsou jesle. Pokud mas trvale bydliste v teto mestske casti tak platis pausal Kc 2.000,– + 35,–jidlo/den. Pokud ses z jine mestske casti nebo mimoprazska platis pausal Kc 5.000,– + 35,–jidlo/den. Taky tam lze vyuzit hlidaci sluzbu - maximalne 5 dnu v mesici a to pak platis na den 235,– vcetne jidla. Dcera tam chodi cca 3× tydne a je tam spokojena.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML