Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
můžete mi prosím kolik Vás stálo poštovné při prodeji kočárku nebo i při koupi? Moc děkuji Katka
Ahoj Katko,
to záleží na hmotnosti kočárku jestli ho budeš chtít i nějak pojistit ( to doporučuju). Jestli myslíš jen poštovné co účtuje Česká pošta tak klidně napiš hmotnost a já ti to napočítám. Dělala jsem na České Poště tak se v těch jejich cenících zorientuju. Jen jestli budeš chtít i Dobírku tak napiš na jakou částku a jestli budeš chtít penízky zpátky na účet nebo složenkou domů.
Ahoj Ivi,
kočárek váží 20 kg.
, napiš mi prosím Tě kolik by to stálo i s pojistným, kdyby si ho posílalal ty, moc Ti děkuju, moc se v tom nevyznám.Ahoj Kačka.
Ahoj Gabule,
a posílala jsi to poštou a na dobírku?
Můžete mi poradit jak se posílá na dobírku?
Ahojky, promiń, ale dřív jsem nestihla.
Už to jdu počítat.
Takže na dobírku posíláš, když chceš aby ti příjemce za tu věc zaplatil. To znamená třeba prodáváš na inzerát a chceš od kupujícího samozřejmě penízky. Dá se i chtít po kupujícím poštovné - musí se vypočítat a pak připočíst k dobírce. Tím pádem dostaneš penízky za prodanou věc a taky to co jsi musela zaplatit na poště.
Ještě jednu věc kolik buděš za balík chtít peněz? Jakou má cenu?
Zatím počítám:
obchodní balík do 20kg.. 129Kč
Dobírka .............................10Kč +20Kč (do 10.000) ..................................................+30Kč (od 10.001 - do 30.000)
Taky záleží kolik budeš za kočárek chtít jestli ví než 10.000 - tak se to zase zvedá. Těch deset korun je poplatek za službu to se platí vždycky. ![]()
no je toho hodně tak napiš ještě co přesně a já když tak ještě odpovím.
Ahojky zatím.
Ahoj Ivi,
moc ti děkuji, to mi stačí, kočárek váží těch 19kg.
Chtěla jsem se Tě ještě zeptat, tu částku zaplatím já, když ho chci prodat za 3.000, tak zaplatím ty 3.000,– + 160,– (poštovné s dobírkou)? Nebo je to poštovné? Můžu Tě poprosit o bližší o dobírce?
Ještě jeden dotaz, když si to ta dotyčná paní nevyzvedne, co bude? Hloupá otázka, ale můžete Tě poprosit.
Ahoj,
zaplatíš jen poštovné. Na všechny papíry musí uvádět hodnotu dobírky, můžeš si napsat že chceš vybrat od kupce jen ty 3000 nebo ti k tomu paní na poště dopočítá ještě cenu poštovného, abys s tím vlastně neměla žádné výdaje a všechno platil jen kupující. Hlavně na poště všechn o několikrát prober s pošťačkou, klidně jí několikrát zopakuj že to chceš na dobírku… já jsem jednou chytře poslala balík zadarmo
ještě že paní byla poctivá a ozvala se, že se asi stala nějaká chyba ![]()
Jo a standartně čeká balík na kupce na poště 14 dní, pak se vrací zpátky tobě.
Věrka
Ahojky,
ty platíš jen poštovné - vyšlo mi teda 159Kč.
Těch 3000 platí až adresát při převzetí balíku.
Pokud budeš chtít můžeš k těm 3000 přičíst těch 159Kč a chtít po adresátovi aby zaplatil i poštovné. Musíš to, ale hned na začátku říct u okýnka na poště.
Dobírka je vlastě žádost po odesilateli aby při převzetí zásilky zaplatil odesilateli peníze, jinak mu to pošta nevydá.
A pokud by se stalo a paní kočárek ani přes výzvy nevyzvedla - příjde balík tobě zpátky, ale penízky za poštovné už nedostaneš. Jen těch dvacet korun za Dobírkovou poukázku. Protože pošta vlastně službu splnila a balík poslala a pokusila se ho doručit. Ale penízky poukázkou nešly takže těch dvacet korun co jsi platila jakoby s poštovným dopředu za poukázu se ti vrátí.
Šmankote já už jsem ťáplá a ani to neumím srozumitelně vysvětlit. Klidně se znova zeptej. Ale raději SZ já tuhle dizkuzi moc neumím hledat.
Ahoj Iva.
Ahoj holky,
chtěla jsem se chtěla zeptat, zaélží taky na rozměrech, Měřila jsem ho,a
délka asi 100cm šířka 60 cm
výška 80 cm
váha 20 kg.
ka1985 píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se chtěla zeptat, zaélží taky na rozměrech, Měřila jsem ho,a
délka asi 100cm šířka 60 cm
výška 80 cm
váha 20 kg.
ahoj ka1985 můžeš mi prosím napsat jak všechno proběhlo (na poště)
díky gepy
PS. nevíte prosím jestli kočárek vezmou na každé poště nebo jenom na větších?