Kolik vypije při jednom kojení?

221
21.3.06 06:30

Kolik vypije při jednom kojení?

Holky, nevíte, kolik asi vypije téměř pětiměsíční prcek při jednom kojení? Chtěla bych teď pár dní malému odstříkávat, protože (jak jsem už psala) kojení začíná pořádně bolet, ale nevím, kolik mu odstříkat, aby neměl hlad :-) Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
21.3.06 11:44

Ahoj,
když je mimčo na UM, mělo by v téhle době vypít za celý den asi 1 litr mléka, alespoň to je takhle napsáno na krabici od Nutrilonu. Ale některé děti můžou pít víc a některé míň.
Mě vůbec kojení nešlo, měla jsem děsně málo mlíčka, takže jsem to pak vzdala a do 3 měsíců jsem malýmu dávala UM z flašky + ty trošky odstříkaného mlíka. Nejdřív jsem odstříkávala po každém krmení a dala jsem mu to příště. Vždycky jsem úplně vysála obě prsa, ale třeba když seš zvyklá kojit jen z jednoho, tak asi budeš odstříkávat jen z něj. Nebo jestli už máte ustálené hodiny kdy se papám můžeš si odstříkat předem, ale to bych já asi organizačně nezvládla :)
Ale je to děsně časově náročné, dlouho se to vydržet nedá :?, zvlášť když mimčo přes den moc nespí a chce se pořád bavit. Ale jestli chceš jen aby si prsa odpočaly tak to snad vydržíš… já jsem si na to pořídila odsávačku od Aventu, ale stejně mě obě prsa trvaly hodinu 8O , takže když byl malej malej, strávila jsem takhle 7 hodin denně, byl to děs… ale podle toho co jsem četla tohle není normální doba, ostatním to trvá tak 15-20 minut.
Třeba některá kojící a odstříkávající mamina poradí víc,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
21.3.06 12:18

Ahojky,
myslím, že můžeš celkem dobře zjistit, kolik vyije tvůj prcek při jednom kojení. V prsou se toho mlíčka dělá už více méně přesně tolik, kolik saje (pokud ti neřve hlady, to má málo). Takže pokud se mu nebojíš dát jednou své mlíčko z flašky, prostě jedno kojení vynech a místo sání to mlíčko do mrtě vystříkej a změř. A dej mu ho z lahvičky.
Já mám 6ti týdenní holčičku, v noci krásně spinká, takže po třech hodinách místo kojení odstříkávám (do mrazáku) a teď tam mám 60-70 ml. U 5ti měsíčního mimča to bude asi víc.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky