Večerní kaše - ano či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1268
20.3.06 21:57

Večerní kaše - ano či ne?

Ahoj maminy,

půl roku jsem plně kojila, kojím doteď, od 6M přikrmujeme, na oběd cca 200-250 g, odpolední sváča ovocná přesnídávka 200 g. Malej je velký jedlík, už v 7 měs. měl 11 kg. Řeším, jestli večer kaši ano, nebo ne. Někde čtu, že kaše jako další příkrm je samozřejmost, někde zase, že se vůbec nemusí a taky, že se po ní přibírá, což nechceme :) V noci se budí tak 2-3×, nakojím ho, ale nemyslím si, že je to vždycky z hladu, spíš spí hodně přes den a v noci se budí a chce si povídat, někdy ho hodinu houpu a on potom usne i bez kojení. Moje doktorka mi není schopná poradit, možná že poradíte vy? Prostě ho nechci zbytečně zaplácnout kaší, když to třeba nepotřebuje. Nebo z toho dělám zbytečnou vědu a mám jí začít dávat, už kvůli nějaký těm cenným látkám z ní? Já prostě nevím.
Ještě dodám, že syn je „rizikový alergik“.
Díky předem za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kdoviktera
20.3.06 22:06

Ahojky Gino,

jestliže má Tvůj chlapeček v sedmi měsících 11kg, určitě bych kaši nepřidávala. Je to zbytečný, je dost veliký a tak takovou kalorickou bombu nepotřebuje. A jestli kojíte jenom 3× za noc, tak to je paráda! My v tomhle věku vstávali celou noc po hodině :wink: .

Náš Filip kaši nikdy nechtěl, těch několik pokusů vždy končilo nadavováním a blinkáním :roll: , takže jsme kaši vypustili a žijeme bezstarostně i bez ní. Rozhodně si nemyslím, že je kaše v dětském jídelníčku důležitá! A jestli máš pocit že potřebuje večer něco víc než jen mlíčko, dej mu opět zeleninku, určitě z ní bude mít větší „prospěch“.

Tak ať se vám dobře daří, a přeju hezký večer. Katka

• Citovat
  • Upravit
9867
20.3.06 22:10

Holky v noci nekojim, presto kasi nedostavaly a nedostavaji. Prijde mi to zbytecne. Je to jen druh vecere, ne nutnost.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.3.06 07:37

Díky holky,

tak jste mě v tom ujistily, takže časem budu zkoušet dávat nějakou zeleninu, a do toho asi zamíchám instantní proso nebo kukuřici, viděla jsem je v bio obchodě, aby to bylo něco jinýho, než k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
21.3.06 09:59

já už jsem tu samou otázku tady kdysi nadnesla, ale z jiného důvodu-můj synek měl po ní těžké trávení:( holky mě ujistily, že to vůbec není nutné, ony tam žádné super nezbytné výživné látky nejsou. Ted se naučil pít ke snídani a večeři UM z flašky, tak mu do večerní dávky přidám trošinku nemléčné kaše, aby to měl tekuté a trošku ochucené, on je zas naopak hubeňour:)
takže pokud váží tolik, tak bych asi kaši nedávala:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
21.3.06 12:45

Ahoj.

Podobně jako Kristian obohacuju večerní UM (210ml) o 2 lžíce nemléčné kaše ( někdy mléčné a to je ze mě alchymista, který zkouší dávkovací poměry). Vzniká polokaše, která je „zblajznutá“ velmi rychle. Podáváme normálně přes kašovou savičku. Hustou kaši by Radim asi nestrávil a stejně je nejkaloričtější právě to mléko. Jako všechno jídlo je to o zkoušení. každému nakonec vyhovuje něco jiného.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
21.3.06 13:41

Ahojky.

Matějovi je 10měs. pryč a kaši ještě neměl. Od sedmého měsíce už nekojím a na noc dávám 210ml nutrilonu. Dr. mi řekla, pokud se mi nebudí hlady(vydrží do 5-7hod.), tak kaši dávat nemusím. Miminka od nás s děníčku s ní měli docela problémy. Většinu po ní bolelo bříško, takže jich museli vyzkoušet víc, než našli vyhovující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí