Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobré ráno, malej se začíná strašně vztekat u jídla. Jemu devět týdnů vypije tak 120 po trech hodinách. V noci pije jen jednou. Nevím čím to je, poradíte? Váží 4900g. Nevím jestli mu nechutná mlíko nebo čím to je. Jana
Kolik UM vypije celkem za den? 120 ml na 9tydenni mimco mi neprijde malo.
Tak 720, ale hrozně se u toho vzteka, zacal poslední týden.
120 je dost. Může to být cokoliv, bříško, spurt
Jestli nemá jiné problémy, tak zkus vydržet, mělo by to přejít ![]()
Ahojky mám 10 týdenní holčičku a vypije tak těch 120, někdy trošku nechá někdy to vypije celé. V noci se taky budí jen jednou. A poslední týden se nám u jídla taky vzteká. Vypije trošičku a pak se začne vztekat, tak ji položím, vybreptá se, vysměje se a až začne kňourat tak jí zase dám flašku a vypije to celé. Nevím čím to je ale snad tě aspoň potěší že v tom nejsi sama
![]()
No tak přesně takhle to máme. taky ho nechám odkrknout a za chvilku pokračujem. Koliktát to máme na několikrat. Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. ono to snad brzy přejde. Už jsem uvažovala, že mu změním mlíko. Jana
Taky to máme na etapy
Hold nám papání trvá trošku díl
Nebude to trvat věčně a časem to určitě přejde. Změnu mlíka můžeš vyzkoušet a uvidíš jestli je to v mlíčku nebo něčem jiném. A co dáváte za UM??
Dáváme nutrilon od malička, neměla jsem mlíko. A nikdy s ním problém neměl a co vy?
Jsme na tom úplně stejně taky dáváme nutrilon, tak nevím jestli je to v mlíku nebo v něčem jiném. No já počkám a uvidíme jestli se to nezmění. Kdyby jste se rozhodli vyzkoušet jiné mlíko tak pak dejte vědět jak jste dopadli ![]()
Moje 5ti týdenní slečna vypije většinou 150 ml, po 4 hodinách, přes noc taky pije jen jednou a když spí i přes den déle, tak nebudím. Když to shrnu, tak denně vypije tak 700 ml.
Ahoj maminky jak informativně jsem se chtěla zeptat kolik vaší dítko vypilo UM? Malému je 8 měsíců a dávám mu 180 ml vody a 6 odměrek takže to udělá nějakých 220ml. Po přečtění některých dikusí, kde píší že 6. měsíční vypije 150 mi teď příjde že malému dávám málo. Váží cca 8.5 kila v 8. měsících. Vždy jí tak po 4 hodinách.
@Anibas55 píše:
Ahoj maminky jen informativně jsem se chtěla zeptat kolik vaší dítko vypilo UM? Malému je 8 měsíců a dávám mu 180 ml vody a 6 odměrek takže to udělá nějakých 220ml. Po přečtění některých diskusí, kde píší že 6. měsíční vypije 150 mi teď příjde že malému dávám málo. Váží cca 8.5 kila v 8. měsících. Vždy jí tak po 4 hodinách.
@Anibas55 píše:
Ahoj maminky jak informativně jsem se chtěla zeptat kolik vaší dítko vypilo UM? Malému je 8 měsíců a dávám mu 180 ml vody a 6 odměrek takže to udělá nějakých 220ml. Po přečtění některých dikusí, kde píší že 6. měsíční vypije 150 mi teď příjde že malému dávám málo. Váží cca 8.5 kila v 8. měsících. Vždy jí tak po 4 hodinách.
Synovi je 7 měsíců a nikdy mi nevypil najednou víc, než 150 ml UM. Jednou se mi zdál hladový víc, tak jsem mu umíchala ze 180 ml vody, ale to mi pak vyblil.. Nic si z toho nedělej, pokud přibírá akorát a není hladový, tak nezáleží na tom, kdo co říká a co se kde píše
Třeba jedna známá si pravidelně četla, kolik UM, později i kolik gramů příkrmu má dítě vypít a sníst a přežírala ho, děcko řvalo u každýho jídla, ale ona byla přesvědčená o tom, že když se to píše, tak prostě MUSÍ ![]()
Mám 9 týdenního kluka a přes den, kdy je pořád vzůhu si vypije 120ml sunaru po 2 až 2,5 hodinách, na noc dávám 15Oml a spí 6 hodin, kolem 2 ráno dostane opět 150ml a spí do 6 hod a pak jedem nanovo ![]()
celkem za den vypije tak 900 až 1000ml sunaru, tabulky na krabici jsou pouze orientační a nenechám ho trápit hladem, moje doktorka říká, že minimální rozestup mezi jídlem musí být 2hod (tak dlouho trvá vytrávení mlíčka v žaludku) a pokud si prý řekne AŽ po 2 hodinách, tak je to paráda ![]()
pokud má hlad, tak se nedá nic dělat, on si řekne sám ![]()
máme 5300gr a narodil se s 2900gr
@Theodora92 píše:
Synovi je 7 měsíců a nikdy mi nevypil najednou víc, než 150 ml UM. Jednou se mi zdál hladový víc, tak jsem mu umíchala ze 180 ml vody, ale to mi pak vyblil.. Nic si z toho nedělej, pokud přibírá akorát a není hladový, tak nezáleží na tom, kdo co říká a co se kde píše![]()
Třeba jedna známá si pravidelně četla, kolik UM, později i kolik gramů příkrmu má dítě vypít a sníst a přežírala ho, děcko řvalo u každýho jídla, ale ona byla přesvědčená o tom, že když se to píše, tak prostě MUSÍ
No tak to se mi ulevilo. Malej sice je na pohled drobný, ale příjde mi že 8.5 na 8. měsíční není špatné. Ani murd neříkala že by měl nějaký problém s přibíráním. Jen jsem se lekla že ho o něco ochuzuji a že by toho klidně mohl vypít víc. Zatím si ale nestěžoval, že by měl hlad. Vždy vydrží tak cca 4 hodinky v noci někdy nepapá vůbec a prospí celou noc bez jídla.