Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
moje pulrocni dcera ma uz par dni rymu, hodne spi a nechce skoro jist. To, ze nechce prikrmy, to by mi az tolik nevadilo, spis bych pochopila, ale co s tim, ze nechce ani kojit ( dvakrat cucne, zacne se smat a to je vse)? Zaprve mam strach, aby mi nepohubla a zadruhe uz po tech par dnech citim, ze mleka se mi moc netvori. Teplotu nema, jen tu rymu, leky nebere zadne. Bojim se, aby to nebyl konec kojeni
To bych opravdu nerada. Mam zkusit UM? Ze by treba vzala lahev? Ma 6.5kg, tak hubnuti si dovolit nemuzeme ![]()
Když ji začneš dávat umělé mléko, tak to opravdu bude konec kojení. Zkus odstranit rušící věci, zalézt si třeba pod deku a hlavně se na ni nesmát, jinak se o to víc bude šklebit na tebe
Pokuď to nevypadá, že by strádala, tak bych zkusila takhle pokračovat dál. Nutit do kojení a zkoušet i příkrmy a třeba si zašla dřív k dětské na převážení jestli je vše OK.
Já myslím, že se jí může prostě špatně pít, když má plný nos… Takže bych se snažila kojit, nehrotila bych to, ona hlady neumře, jestli dáš lahev, myslím, že se s kojením můžeš opravdu rozloučit, i když jisté to taky není
Jestli to špatné pití při kojení bude trvat opravdu púo dobu rýmy, nebude ti připadat, že nějak výrazně strádá, tak se tím netrap, případně si opravdu u dětské domluv převážení, ať máš jistotu, že úbytek na váze není nějak drastický…
Nepíšu to sem jako matka dobrých jedlíků, syn měl v půl roce necelých 6,5kg, dcera necelých 6kg ![]()
Před kojením pořádně odsát, taky to tak dělám, protože jinak nudlí na prso a pořád se pouští.. Když má ucpanej nos, tak se jí z flašky bude pít úplně stejně blbě..
Zkusim bojovat dale, ale je fakt des mit dite nezravce uz od narozeni
@gabriela82 Pred kojenim odsavam a jeste proplachnu morskou vodou, ale stejne to nepomaha
Vecer kasi z lahve vetsinou vytahne. Prijde mi, ze proste nechce prs. Uz ji zacinam podezrivat z toho, ze si ze me dela legraci… ![]()
@Evelina31 píše:
Zkusim bojovat dale, ale je fakt des mit dite nezravce uz od narozeni
Zvykni si, asi se to hned tak nezlepší
Mluvím z vlastní zkušenosti, děti mají kluk 3,5roku 13kg, holka 16měsíců skoro 8kg
![]()
Ja doufam 8 kg ve 12 mesicich
Je to hruza. Clovek se vari s prikrmem, nakupuje bio zeleninu, u presnidavek v obchode stoji skoro pul hodiny, aby vybral nejlepsi a pak to dojidam sama. Alespon jako kojici matka mam dost vitaminu ![]()
@Evelina31 píše:
Ja doufam 8 kg ve 12 mesicich![]()
Je to hruza. Clovek se vari s prikrmem, nakupuje bio zeleninu, u presnidavek v obchode stoji skoro pul hodiny, aby vybral nejlepsi a pak to dojidam sama. Alespon jako kojici matka mam dost vitaminu
Tak to budeš mít pěknou tlusťošku, v roce 8kg
![]()
Tak takhle se mi dcera sama odstavila v 9 mesicich, onemocnela na horni cesty dychaci a kojeni byl opravdu ze dne na den konec, prso odmitala a uz se nikdy nechytla. Od te doby do ted rano UM, vecer kase, pres den nejaky jogurt nebo pribinak, takhle do ni dostavam mleko. Drzim pesti, at u tebe to konec neni ![]()
Jak píšou holky, já vždycky ještě před odsáváním stříknu mořskou vodu, pak odsaju odsávačkou na vysavač, ta je nejlepší a pak 2-3 x denně stříkám Nasivin seensitiv pro miminka. A zalést pod deku, nejlépe jí nakojit, když už je unavená, to pak už tolik blbnout nebude. A nebo těsně po probuzení. Držím palečky.
![]()
Ahoj, já teda mám syna staršího o rok, ale doteď platí, že když má rýmu ani mléko nechce (aspoň ty první dny, ale už jsme dávno na UM). Mléko a mléčné výrobky zahleňují, tak možná i to mateřské jí teď prostě nedělá dobře. Já bych zkoušela odsávat, abys o mlíčko nepřišla a počkala, jestli se to zlepší až přejde rýma.