Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtela bych se Vas zaptat na pripadne zkusenosti - jsem 2 tydny po tezsim porodu (hodne potrhani a siti, pak jeste komplikace s velikym hematomem, ktery mi vyprazdnili pod narkozou…), plne bez problemu kojim.
Gynekolog mi dnes predepsal na kontrole Entizol, rekl, ze to pusobi lokalne a za si mam brat vaginalni tabletu na noc. Ovsem po precteni pribaloveho letaku jsem zjistila, ze nedoporucuuji uzivat lek pri kojeni.
Mate nekdo zkusenosti s Entizolem a kojenim? Me se to nechce riskovat, radsi bych doufala, ze se u me vsechno dostane do normalu „samo“…
@LaraA Odborná literatura říká toto: „Metronidazol (účinná látka v Entizolu) přestupuje do mateřského mléka, během léčby je třeba přerušit kojení.“ Možná bych se zkusila s doktorem domluvit, jestli by nenapsal Macmiror globule: „Podávání přípravku 1. trimestru těhotenství je relativně kontraindikováno, v dalším průběhu těhotenství a při kojení je podávání možné.“ Je to taky docela silné a přijde mi to bezpečnější.
@LaraA nemás zkušenost s tímto lékem, ale mě doktor předepsal jiné globule-globullus cum natrium tetraborico, kde taky píšou, že se nesmí při kojení. Doktor mi ale řekl, že to je jen místní, a že se tím výrobce jenom jistí. tak jsem ho poslechla, a malej v pohodě…i když synovi v té době bylo už skoro rok a půl, u novorozence bych to asi taky neriskovala, nevím
![]()
Diky za nazory - me to doktor predepsal spis „preventivne“, po operaci jsem mela dvoje antibiotika a neco proti bolesti, tak asi kvuli tomu… Rozhodne nedelal vysetreni na zjisteni nejakych prvoku nebo jinych „bacilu“ - takze asi nic brat nebudu a necham tomu volny prubeh ![]()
@LaraA: To je asi nejrozumnější varianta. Ten Entizol mi přijde jako dost velký svinstvo a abych řekla pravdu, nevím, jestli se to vstřebává po lokálním podání…