Nemám mléko - chci kojit

2435
17.10.12 21:03

Nemám mléko - chci kojit

Hezký večer, mám skoro 3 měsíčního chlapečka, do této doby plně kojený, ale zjistila jsem, že prostě nemám skoro mléko. Před pár týdny mi začal špatně pít, pořád se odtrhával, a pod. nevěděla jsem proč, teď jsem zjistila, že to bylo tím, že nic neteklo… Nechci ho nechávat hlady, tak jsem dala párkrát Nutrilon, ale nechci být na UM, chtěla bych kojit. V noci začal spát celou noc, spí zhruba od 21hod do 5ti rána. Myslíte, že ho mám budit? Je to jediná doba, kdy mám nalitá prsa, to ráno vypije a tím to končí, přes den to nějak po troškách dáme, ale dneska jsem musela dát jednu dávku UM přes den a ted ho chystám znovu, nemám ani kapku. Myslíte, že to půjde zase rozkojit? Chtěla jsem začít sportovat, ale to vypouštím. Pila jsem něco na podporu tvorby mléka - nějaký čokoládový nápoj. Jde to nějak podpořit? Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
166
17.10.12 21:09

Možná to napíšu hnusně..nezlobte se ale toto pro mě s kojením byl začátek konce :-( v noci nalitá a ráno se to vypilo a celý den nic. Zkoušela jsem i odsříkavat ale nic nepomohlo. Pak..to už malá byla na UM jsem musela k dr a její sestřička je laktační poradkyně. Což jsem nevěděla a řekla že jsem jí měla zavolat aurčitě by mě rozkojila. Takže by jsem doporučila laktační poradkyni :-) držím pěsti at se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
17.10.12 21:09

@Granda sme tom stejně…mě se to nedaří a vzdávám to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
17.10.12 21:10

Odsávej i v noci, to se nejvíc tvoří mlíko a dokrm ho odsátým…jinak přikládat přikládat…a to před tím to byl asi spurt kdy se odtrhával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.10.12 21:10

Půjč si v porodce kvalitbí odsávačku a začni v noci odsávat, zvýšíš tím tvorbu. Taky odsávání po kojení, do 15min po odpojení dítěte, nejde o to něco vydojit, ale o stimul. Pokud budeš dál dávat příkrm a nebudeš odsávat, tak začne tvorba klesat. To, co jsi zařívala byl zřejmě spurt (nebo laktační krize, za sebe můžu říct, že nevidím rozdíl :lol: ). Čím častěji budeš mít dítě na prsu, tím líp, prsa reagují se spožděním několika dnů.
Na pití mi pomohl úplně obyč fenyklový čaj, satčili dva šálky denně a za pár dnů prsa nalitý jak blázen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
17.10.12 21:13

No být tebou tak možná vyhledám nějakou laktační poradkyni…je divné, že bys takhle z ničeho nic přišla o mléko :nevim: Je fakt, že já přišla o mléko asi po týdnu, resp. já se ani pořádně nerozkojila, takže nejsem ta pravá na rady…Každopádně selský rozum radí, když z prsa nic neteče, musíš dát chca nechca UM, dítě pít potřebuje :! Pokud máš v noci prsa nalitá, tak bych ho vzbudila jestli se přisaje, když ne, tak bych odstříkala a dala mu to holt z lahve kdyby nebylo zbytí… Přeju ať to dobře dopadne a hlavně ať malej nestrádá, ono na UM není nic špatného a není vůbec potřeba si něco vyčítat pokud na něj přejdeš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
17.10.12 21:13

Mě malá přes noc spala 12hodin vkuse bez kojení. Naposledy pila v 19 večer. Odsála jsem před tíme než jsem šla spát kolem 23. Pak budíka na 3 hodiny a v 7 ráno malá měla co pít.
Po půl roce jsem to vzdala a do týdne bylo po kojení.
Podle mého nebudit, ale odsávat.

PS: já jsem měla dvojfázovou odsávačku, která simuluje sání miminka. Při normálním odsávání se prý po čase přestane mlíčko tvořit.

• Citovat
  • Upravit
719
17.10.12 21:17

Ahoj…já jsem taky chtěla kojit, alespoň půl roku, ale bohužel jsem kojila jen dva měsíce a ten druhý už jen půl na půl. Pila jsem všechny možné čaje od všech značek, brala homeopatika, odsávala po dvou hodinách, prsa nahřívala, masírovala, pila Caro, Meltu, jedla, pila 4 litry vody denně a prostě se netvořilo. Na druhou stranu může teď za mě krmit manžel, takže já se můžu naložit do vany, o víkendu si přispat, prostě mít čas na sebe. Tím to nijak nezlehčuji, jen upozorňuji na pozitiva :) Prostě když to nejde, tak to nejde. Mě syn prospívá, je spokojený a mateřství si užívám. Nervy z techniky kojení, nalévání prsou, zánětu a tak už neřeším :dance: Držím palce, ať se rozkojíš, ale nevěš hlavu, když to nepůjde, hlavně, že bude prckovi dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
17.10.12 21:17

Určitě by jsi měla kojit i v noci jsem to několikrát četla, že noční kojení je důležitý pro tvorbu mléka a musí se přisát nejpozději po 4 hodinách. Přeju ti ať to zvládnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
17.10.12 21:19

Přikládat, přikládat, přikládat… klidně každou hodinu. Tím si pomůžeš nejvíc. Sání miminka stimuluje tvorbu mléka. Pak taky hodně pij, klidně 3-4 litry denně. Kojící čaj, meltu (rozpustná - caro) cca půl litru denně, pak je skvělý odvat z pískavice (řecké seno), dále podporují tvorbu mléka ovesné vločky. A maso, to je super na mlíko. :mavam: A opravdu hlavně přikládat. Kolem 3. měsíce je to vždycky boj, takže vydrž a bude to fajn. No a když nic nepomůže, tak holt skončíte na UM. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
17.10.12 21:21

Mela jsem to s kojenim podobne, kojila jsem skoro v kuse, v mezicase stimulovala odsavackou, vyzkousela vetsinu osvedcenych rad jak podporit laktaci a dite stejne rvalo hlady a prsa byla prazdna :nevim:
Bylo mi to lito, ale vim, ze jsem udelala co se dalo tak si nekojeni ani nevycitam.

Vyzkousej co se da, ale kdyz to nepujde tak to nepujde, hlavni je spokojena mama a dite ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
17.10.12 21:25

Já bojovala 4 měsíce a povedlo se. Opravdu je nejlepší recept po každém kojení ( a v noci obzvlášť, i bez kojení) odsávat. Přikládat dítě co nejčastěji - normálně se rozmezí pohybuje mezi 2 a 4 hodinami, tak bych dávala po těch dvou, možná i dřív, než se ti mlíčko rozjede (přes den). V noci ho asi nebuď, i když nám říkali do půlnoci ano, po půlnoci ne. Kamarádka začala v půl roce budit každé dvě hodiny a dva roky se toho nemohly zbavit. :roll: Co se týče pití, je fakt nutné hoooodně pít obyč vodu. Jakmile jsem dost nepila, hned jsem to poznala. Normálně moc nepiju, ale když jsem kojila, tři litry denně nebyl problém. Dál je fakt dobrá melta nebo kojicí čaje. Laktační poradkyně není od věci, protože problém může být i v tom, že mimi špatně držíš. Držím pěsti, všechno se dá, ale na druhou stranu není to nutné. Když to nepůjde, nelam to přes koleno a netrap se. UM má i své výhody!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
17.10.12 21:26

@Petulinaxx souhlasím s tebou, nejdůležitější je spokojená máma, pak je spokojené i miminko. Pokud mamina přikládá každou hodinu, trápí se, je nevyspalá, nervózní a vyčerpaná…a pořád čeká až se jí spustí mléko, není to dobře. Nevím, proč se s tím kojením tolik nadělá, přijde mi, že pro některé maminky je to úplná pohoda a pro některé (třeba pro mě) je to trápení a opravdu něco, co je za trest! Takže hlavně se nestresovat, my jsme od začátku na UM a jsme úplně v pohodě, bez nemocí, spinkáme, nakrmit může kdokoliv z rodiny, prostě pohoda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
17.10.12 21:30

@slunicko83 Přéééésně tak, souhlas :potlesk: Taky si nemyslím, že by maminka měla za každou cenu kojit. Když není spokojená maminka, miminko to vycítí a bude se podle toho chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.10.12 21:33

Možná to není tento případ, ale mně se u obou dětí po nějaké době začalo mléko tvořit až při kojení - a u mladšího o dost dřív, klidně bych řekla už v těch třech měsících. Přestaly se nalévat prsa, ale právě bylo (a je) potřeba, aby dítě chvíli tahalo, než se to spustí. Pak je mléka dost. Taky se mi v tomto období často zdálo, že mléko není, prsa jsou prázdná a že dítě vlastně skoro nic nevypilo - jediné moje štěstí bylo, že jsem měla blicí děti, takže mě velice rychle vyvedly z omylu :mrgreen: Ale třeba je tenhle příspěvek úplně mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová