Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kilikrát myslíte, že je ideální dávat UM 3m mimi? Na krabicích je napsáno, že už od 2m 5 dávek denně. Dávám 5 dávek denně až od 3m … cca v 7h ráno, pak v 11, 15, 19 a ve dvě v noci. Teď mi jeden doktor vynadal, že takhle malé miminko má jíst 6× až 7× denně. ![]()
Já to vždycky rozdělila tak, aby nám to vyšlo na 6× denně. Už jen z toho důvodu, že najednou nikdy nevypil tu dávku, která byla na návodu stanovena. Teď už pijeme 5× - 6× denně, jak to vyjde. Malej už spí celou noc od 2 měsíců.
Hezký den, náš Kryštof u od konce šestinedělí (teď 2 měsíce) pije jen 5× (8,12,16,20,24)a doktor mi říkal, že pokud prospívá tak to tak mám nechat být. Nezdá se nespokojený a dožaduje se jídla až za 4 hodiny (jinak si brouká nebo spí či mlátí do hrazdičky). Je pravda, že je to velký žrout a vypije 150 ml v jedné dávce, tak se ani nedivím že nemá pak hlad. Starší dcera to měla obdobně. Já bych se prostě řídila tím, jestli je miminko spokojené, pokud je tak bych mu režim neměnila. Lucka
ahojky…naše malá jí kdy má hlad. Což dokáže dát jasně najevo. Nikdy mne nenapadlo jí počítat krmení. Nedokážu si představit omezit jí to na nějaký počet…co potom s ní až bude řvát hlady.
Dle mého názoru jsou všechny takové tabulky pouze orientační…jak počet krmení tak i velikost dávky. Každý človíček má jinak rychlé trávení a jinak velký žaludek.
Takže být tebou bych neřešila ani krabici ani doktora a dala mimču tolik a tehdy kdy má chuť. ![]()
Ahojky! Malé je 2 apůl měsíce a papá 6× denně (6,9,12,15,18,20) pak spí celou noc. Dávám 150ml a zrovna dneska jsem to počítala, že má mít podle krabice ještě o 50 ml víc. Takhle jí to stačí - je pak napapaná přesně na ty 3 hoďky, zvykla si na to a já už nemusím ani koukat na hodiny - budí se a hlásí se na čas
![]()
Ahoj,tak moje skoro 3-měsíční dcerka papala 6 krát denně 120 ml,ale před 5 dny měla teplotu( pouze jeden den) a od té doby jí pouze 90 ml 6 krát denně
Ahojky, náš cipísek má 10.týdnů a dávám mu pít, jak si řekne, jelikož začal u toho hodně zlobit a mám pocit, že po Nutrilonu má pořád hlad…Ale dělávám 90ml a buď to vypije nebo ne a nebo si ještě 30ml přidá, jak kdy…Dle MUDr. by měl mít teď za 24 hod 700-800ml/den…a podle toho, jak si to poznamenávám, to vypije.
…Jsou to ale starosti s těmi dětmi, obzvlášť, když je paličaté ![]()
Ahoj, naše malá má necelé dva měsíce a už skoro 3 týdny jí 6-7× denně 150ml a podle návodu na krabici by měla jíst už jenom 5× denně, ale Dr. mi říkala, že to nevadí že tak hodně papá a že dohání to co zameškala v prvním měsíci života (to nám hubla když byla jenom kojená). Teď kojená není, krmíme jí tak jak ona si řekne a je spokojená.
Zkoušela jsem jí dávat už i větší dávku (180ml) aby se jí prodloužil interval mezi krmeními, ale tu stejně nevypila a další krmení bylo zase za 3 hodiny. Takže bych ty návody na krabici až tak neřešila a spíše se řídila tím co prcek chce.
Já mam tří měsíční miminko a dávám mu stejně papat jako Ty,ale místo ve dvě tak mu dám ve 24:00 hod.Ráno baští v 6:00 nebo 7:00 hod.Doktor mi řekl,že 5 krát za den stačí. ![]()
ahoj, mam 8tydenniho kluka…vypije mi 120ml jako nic a krmim asi 6-7× za den. je jak hodinky po trech hodinach, nekdy si to protahne o pul az hodinku.po koupani a krmeni vydrzi 4-5 hodin…jeste do toho davam cajik…nekdy vypije za den 30ml, dnes i pres 100ml, jak ma žizen…vzdy mu ho nabidnu a kdyz chce tak se napije, kdyz nema zizen tak odmitne lahvicku…na 6tydenni kontrole se dr. ptala kolik vypije, kdyz jem rekla ze 120 - 150 tak malem spadla ze zidle…ze je to moc…tak jsem upresnila ze 120 UM a 150 MM(to jsem jeste nejake mliko mela) tak se uklidnila a dodala ze 4× 120UM a 1× MM je v poradku…tak jsem ji to nevyvracela i kdyz to bylo 5-6× UM a 1× MM ![]()
maly je ale spokojny, neblinka…hlady nekrici, tak to neresim… ![]()
Ahoj holky, a to máte napsáno na krabici kolikrát denně by mělo jíst? my jsme teď koupili Bebu1 a na té počet krmení není…je nám skoro 7 týdnů
@baculkaji píše:
Ahoj holky, a to máte napsáno na krabici kolikrát denně by mělo jíst? my jsme teď koupili Bebu1 a na té počet krmení není…je nám skoro 7 týdnů
když to tam není psané, tak většinou miminka na UM papají po 3-4 hodinách, ale třeba ti někdo poradí, já kojím, takže
já kojím po těch 2-3, jak kdy
Ahoj, ja mam teda Nutrilon, ale na vas vek je tam uvedeno 6 davek. Ja taky krmila po 3 hodinach. Hlavne ne driv…
Na počet dávek se nedívej. Dávky se odvíjí dle toho, jak se ti prcek v noci budí. Ale jak již bylo zmíněno, přes den určitě nedat dříve než po 3 hodinách. Já se snažila dávat až po 4, ale někdy jsem to musela krátit na 3.