Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s odsávačkami mléka a která je podle vás nejlepší? Mám dvě starší odkojené dcery a měla jsem zkušenost jen s ruční odsávačkou z Aventu, ale měla jsem ji jen zapůjčenou. Teď bych si chtěla pořídit svoji a přemýšlím, kterou…? Výběr je velký
Poraďte, prosím!
Díky!
ahoj na dlouhodobé odsávání mě dobře sloužila avent mini electric, ono taky záloží kolik má kdo mlíka, kdo má hodně tomu bude stačit i obyč. z lékárny za pár korun ![]()
lidunkaS píše:
Ahoj,chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s odsávačkami mléka a která je podle vás nejlepší? Mám dvě starší odkojené dcery a měla jsem zkušenost jen s ruční odsávačkou z Aventu, ale měla jsem ji jen zapůjčenou. Teď bych si chtěla pořídit svoji a přemýšlím, kterou…? Výběr je velkýPoraďte, prosím!
Díky!
ahoj, já mám doma dvě-chico (balonková) a Medela (pístová). Zpočátku, když byla prsa hodně nalitá-čerstvě po porodu, byly dobré obě dvě, možná lepší ta Medela. Ale později, jak bylo mléka míň(3 týdny po porodu a dál), neodsává ani jedna a já odstříkávám ručně.
Toť má zkušenost. Snad mají ostatní zkušenost lepší a poradí. Samotnou by mě to zajímalo.
Doma jsem měla ruční od Aventu a v porodnici jsem vyzkoušela elektronickou od Medely a ta byla super!
Aventová byla úžasná jen se s ní člověk „nadřel“, a ta od Medely mi moc neseděla, ale zase byla elektronická tak to byla pohodka ![]()
Určitě bych koupila elektronickou odsávatčku MM od Aventu ![]()
Mám medelu minielectric a spokojenost veliká. Využila jsem ji hned po příchodu z porodnice. Jen přiložíš a je to, nebolí to, vážně v pohodě, nastavíš si intenzitu odsávání sama.
V porodnici měli Medelu Symphony a já si domů koupila Medelu Mini electric a spokojenost nejvyšší
Hodně se mi líbila ta regulace síly odsávání (jak už psala Bubulina). Pokud budeš odsávat MM často, myslím že bude vhodnější elektrická než ruční, aby ses tolik nenadřela ![]()
Asi bych řekla, že pokud chceš kvalitní odsávačku je to dilema mezi Medelou a Aventem.
Za sebe: mám Avent Isis (manuální), posléze jsme dokoupila tu samou elektrickou. Spokojenost maximální ![]()
Ahoj,tak ja se spis priklanim,ze zalezi kolik mas mlika,zezacatku jsem odsala i obyc pistovou,ted mam elektrickou,presto efektivneji odsavam rucne a to uz pul roku.3krat denne 250ml,malej ode me nepije.
Slyšela jsem, že nejlepší jsou elektrický, že tak nehuntujou prsa. Takže jsem si koupila od Medely Mini Electric. Potřebuju odsávat, abych mohla jezdit jednou za měsíc do školy. Vyzkoušeno ale zatím nemám. Podle mě nesouvisí množství mlíka se schopností odsávat. Měla jsem vždycky mlíka dost (jednu dobu mladší přibíral jen z kojení i půl kila týdně), ale růčo nebo pístovou jsem odstříkala jen pár mililitrů a pak ani ťuk a to jsem nahřívala a snažila se jak blázen a prsa hodinu od hodiny tvrdla.
Ja mam elektrickou Medelu Swing a jsem naprosto spokojena, doporucila mi ji svagrova, ktera ji taky ma. Pokud bys chtela Avent rucni, ktera je dobra pro prilezitostni odsavani, tak pisni, novou zabalenou za dobrou cenu. Jinak elektricka je super, ze si u toho muzes cist, koukat na televizi… Ja jsem odsavala pravidelne pro zvyseni tvorby.
Já totiž zatím ještě nevím, jestli ji vůbec budu potřebovat a prozatím nemám v plánu se vracet do práce nějak brzo, tak mě napadlo, že budu odsávat jen pro příležitostné použití, kdybychom náhodou někam šli a malé by někdo hlídal. Koukala jsem trochu na net a ty elektrické mi příjdou dost drahé… Nebou koupit starší? Není to nehygienické? ![]()
Lidunko, tak to jdi spíš do manuální anebo můžeš odstříkávat i bez použití odsávačky. Použitou bych já osobně nekoupila, ale nikoho neodsuzuju, fakt to není levná záležitost. Dají se koupit (aspoň u Medely) i náhradní součástky, ale finačně nevím, jak je to výhodné ![]()
Možná to nechej zatím být, uvidíš až pak podle situace. Novou odsávačku seženeš snad v každé lékárně ![]()