Je to zácpa?

1666
9.8.10 05:43

Je to zácpa?

Ahoj,
je to cca 14 dní co dokrmujeme.Zkusili jsme Sunar, Hipp-nechutnal a teď máme Nutrilon.Kubík má 11 týdnů a už od začátku trpí na prdíky.Ale teď poslední týden není téměř schopný se sám vykakat.Tak jsme začali používat rourku.S ní se vykaká-je to oranžové a řídké, ale nejde nám to tou rourkou,ale okolo ní.Má tam hlen…Ale i po tom rourkování tlačí.Tu rourku používáme tak 3× za den.Prdíky mu jdou občas vytlačit, někdy při cvičení.Je to tedy zácpa pokud mu to nejde samo?Mám vyměnit opět um?Díky za rady.Ještě chci podotknout, že dáváme kapičky(baby calm) i bacílky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
9.8.10 06:45

Ahojky, měla jsem problém s prdíkama a stolicí a to byl malý kojený jen mateřským mlékem do půl roku, pak jsem začala přecházet na normální stravu. Doktorka říkala, když jsem byla pološílená, že se malý kroutil jak had a plakal, že to přejde, že to trvá 3 měsíce, tzv. novorozenecká kolika. Ze 3 měsíců bylo 5 měsíců, jak se začal malý hýbat, přetáčet, tak se naučil sám zabojovat :lol: Používala jsem všechny možné kapičky, ale nebylo to nic platné :roll: A s tím kakáním, malý kakal třeba až po týdnu, doktorka mi řekla, že se to upraví s normální stravou, že to nemám řešit, že teploměr do zadečku apod. až po tom týdnu, nebo kdybych viděla, že má opravdu přeplněné bříško, protože dětičky si na to pak rychle zvyknou a nechtějí tlačit a nastává velký problém do budoucna :nevim: Já jsem použila teploměr asi 2×, jinak jsem ho nechala a je pravda, že teď co začíná papat normální stravu, tak kaká i 3× denně. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
9.8.10 07:02

ahojky,napíšu Ti svou zkušenost, i když je to již sedm let zpátky. ve třech týdnech věku malého jsem měla málo mléka a musela jsem začít přikrmovat umělým mlékem. pak začaly problémy s bolavým bříškem, prdíky, kroucení. když bylo malému šest neděl, týden nekakal, šla jsem k doktorce, která mi pomalu vynadala, že je to normální, že dítě nekaká až čtrnáct dní, zvlášt když je plně kojené, což náš malý ale nebyl.když nekakal dalších pár dní a už byl úplně nafouklý, celé noce proplakal a já ho pronosila, jela jsem znovu k doktorce, opět ten samý průběh. po dalším dnu jsem to již nevydržela a jeli jsme rovnou do nemocnice. okamžitě výplach střev, že není normální,aby miminko téměř čtrnáct dní nekakalo, hospitalizace, kolotoč vyšetření,kde mě strašili hrůzami, jako je umělý vývod a tak podobně, nakonec se jen ukázalo, že malý má prostě delší střívka, do kterých musí prostě dorůst a časem se to upraví, takže jsme kakali jen pomocí rektální rourky, mimichodem,při kakání rourkou je normální, že jde stolice okolo rourky, ne skrz ní, rourkou odchází vzduch, takže toho se neboj, to je v pořádku, kakali jsme pomocí rourky dobře do půl roka, bez ní se malý prostě nevykakal, pak se vše upravilo. tím tě nechci v žádném případě strašit, jen říct, že když mu to nejde jinak, proč mu rourkou neulevit, klidně ji používej.
okamžitě po této zkušenosti jsem změnila pediatričku,k té původní už jsem nikdy nešla a už bych vždycky dala na své pocity a instinkty, když jsem přesvědčená, že to není normální a že se mimčo trápí, řešila bych to.
takže rourka ano, jestli pomůže změna umělé výživy, netušim, také jsme vyzkoušeli různé, pak jsme skončili na nutrilonu, ale to je před sedmi lety, dnes už budou ty mlíčka zase asi jiné. tak hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
9.8.10 07:04

ještě jednou jsem si pořádně přečetla tvůj dotaz. já si myslím, že pokud se Ti pomocí rourky vykaká, je to v pořádku a jako zácpu jako takovou bych to nepovažovala. samozřejmě, pokud mimi pozná, jak fajn to jde s rourkou, je pak línější kakat samo. koukám taky, že jste te´d na nutrilonu, jak už jsem psala, nám pak vyhovoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22029
9.8.10 08:00

Já bych ale rozhodně nepoužívala rourku 3× denně (!), ale jen občas, když je nejhůř… Jinak ho opravdu na ni můžeš navyknout… Za zácpu bych to také nepovažovala, spíše za tu tříměsíční koliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
9.8.10 09:39

No mala se ted 2.dny nevykakala,kojim,ale zacala sem ji pomalu davat vyzivy a banan…,ale neplace,takze myslim,ze ji brisko neboli.

• Citovat
  • Upravit
kolemjdouci
10.8.10 11:43

bych se taky ráda přiživila na vláknu. Nám 3,5 měsíce a doted chodil tak jednou za den a max dva. Ted nebyl tři dny, chápu, že by to nevadilo, ale kroutí se mi tu jak žížala :( rourka je bez uspechu, od rána jsme vyzkoušeli dve velikosti…kurna jak ja poznam, že je to jeste ok a krouti se kvuliva prdum a ne proto, že se potrebuje vyprazdnit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
102677
12.8.10 07:03

ahojky, těžko poznat, jestli se kroutí kvůli prdíkům nebo ne, ale prdíky přejdou, zkus teplé na příško, promačkat bříško a mimčo by se mělo vykakat brzy normálně. náš malý už pak i bylo vidět, jak tlačí, jak by kakat chtěl, ale nešlo to, tak asi tak. v tomhle se moc těžko radí, bohužel. ale myslím, že my s nemocnicí a dlouhými střevy jsme byli spíše výjimečný případ, pokud se dětátko vykaká jednou za tři dny, brala bych to za naprosto normální, nemusí kakat denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolemjdouci
12.8.10 13:05

Vid :( tezko radit na dalku, ja vim. Jinak jsme to nakonec po 4 dnech vytlačili, zda se zr ožil, tak ho to asi taky uz nebavilo, ale ta konzistence :o jsem neverila svym ocim, jak roztekla zvejkacka, tak mam zase v hlave chaos :D njn uvidime co se z toho vyvine dal

• Citovat
  • Upravit
102677
12.8.10 13:32

hlavně,že se nakonec vykakal sám, konzistence může být různá, to jsou někdy věci, co 8-o :roll: no jo, celkově ti chlapečkové jsou na to kakání línější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolemjdouci
12.8.10 13:35

To jsou veci :D to by me nikdy nenapadlo, že „to“ bude stredobodem meho života :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
102677
12.8.10 15:30

no, ještě různé zajímavosti budou středem Tvého života, nejen kakání, to budeš koukat :lol: 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová