Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Omlouvám se za fekální téma.:-)) Ale zajímalo by mě, jestli je normální, že pes kadí i 6× denně. Chodíme na 4 procházky, bobek udělá pokaždé, někdy i dvakrát za vycházku. Je to 15měsíční NO, krmíme granulemi Dechra Specific pro velká plemena. Dávka je přiměřená, je štíhlý. Zkoušeli jsme i jiné kvalitní granule, po některých měl průjem, tohle mu sedne nejvíc, dáváme po poradě s veterinářem.
@ZuzaM Obvykle tolikrát, kolikrát žere. To krmivo vidím poprvé, ale je zařazené ve veterinárních dietách a není v něm žádné maso.
To bych nedala ani králíkovi, natož psovi… Možná proto tolik odpadu, nemá si z toho absolutně co vzít. Že nemá průjem není jediný ukazatel, že krmivo sedí.
„Pšenice, kukuřičná bílkovina, rybí moučka, vepřový tuk, řepné řízky (4%), kukuřice, minerální látky, živočišný proteinový hydrolyzát, rybí tuk, vitamíny a stopové prvky, vaječný prášek, psyllium, extrakt z rozmarýnu.“
@Litta píše:
@ZuzaM Obvykle tolikrát, kolikrát žere. To krmivo vidím poprvé, ale je zařazené ve veterinárních dietách a není v něm žádné maso.To bych nedala ani králíkovi, natož psovi… Možná proto tolik odpadu, nemá si z toho absolutně co vzít. Že nemá průjem není jediný ukazatel, že krmivo sedí.„Pšenice, kukuřičná bílkovina, rybí moučka, vepřový tuk, řepné řízky (4%), kukuřice, minerální látky, živočišný proteinový hydrolyzát, rybí tuk, vitamíny a stopové prvky, vaječný prášek, psyllium, extrakt z rozmarýnu.“
No vidíš, to jsem si ani nevšimla, že v tom není pořádně maso.:-( A to není z nejlevnějších. Co nám to ten veterinář doporučil? A že je to veterinární krmivo? Tak to asi bude ten důvod, že pořád bobkuje.
@ZuzaM Veterinář nerovná se odborník na výživu, obvykle přesně naopak.
Určitě koukej na obsah masa, mělo by být na prvních místech ve složení. Zároveň současný trend je dávat bezobilné krmivo, tedy bez pšenice, kukuřice, ideálně i bez rýže nebo brambor. Nemusí to vyhovovat všem psům, ale nám se osvědčilo. Konkrétní značky radit nebudu, na to má každý vlastní názor. ![]()
A pak pozor při přechodu, pro něj to bude opravdu šok, přejít z 0 masa na třeba 70 %, takže přimíchávat postupně a velmi pomalu navyšovat, jinak to odnese průjmem a budete mít pocit, že mu to nesedí. V tom jsou ty změny zrádné. Ale tedy na tomhle bych ho fakt nenechala, pokud nemáte vyloženě alergii na všechno maso co existuje a byla by to poslední volba… ![]()
@ZuzaM jak už bylo napsáno, kadí tolik proto, že co sežere, to vykadí. Tyhle granule bych psovi taky nedal. Postupně přejít na granule co obsahují maso. Pak bude mít třeba jeden pěkný bobek denně nebo na BARF a to bude mít jeden pěkný bobek za 2 dny
Každopádně postupně, pokud jste je vyměnili ráz na ráz a měl z toho průjem, tak je to jasný. Stejný to bude u psa, co celej život baští granule a pak jej narvete syrovým nebo vařeným masem, taky se z toho pose..
Moc díky za rady, přejdeme tedy pomalu na granule s vyšším podílem masa. Přemýšlela jsem i nad Barfem, ale vzhledem k velikosti krmné dávky by se nám to maso nevešlo do lednice ani do mrazáku. Nemáte prosím, tip na nějakou značku s vyšším podílem masa? Úplně bez obilí, rýže, brambor a dalších přísady to asi nedáme finančně.
@ZuzaM brit care jenom já a fakt jsem spokojená. Lepší nezvladal
@ZuzaM píše:
Moc díky za rady, přejdeme tedy pomalu na granule s vyšším podílem masa. Přemýšlela jsem i nad Barfem, ale vzhledem k velikosti krmné dávky by se nám to maso nevešlo do lednice ani do mrazáku. Nemáte prosím, tip na nějakou značku s vyšším podílem masa? Úplně bez obilí, rýže, brambor a dalších přísady to asi nedáme finančně.
Yoggies, Fitmin. My krmíme maso + příloha, má 3 docela malé bobky denně, labrador.
Řeknu asi takhle, když jsou granule šrot, tak pes vyprodukuje více odpadu. Já mám psa ( cca 20kg ) na mase a kadí tak jednou, max 2× denně a to fakt malé bobky, protože toho hodně spotřebuje, hlavně pes na mase má jiné bobky než pes na granulích ( i to vidím, protože druhý menší pes musí mít ze zdravotního důvodu granule ).
A musela jsem teda koupit extra mrazák pro něj, aby bylo kam dávat maso, ale většina barfařů má extra mrazák pro psy. Jinak se vejdu do 1000kč na měsíc a půl. Což je paráda, protože bych za kvalitnější granule dala víc.
U nás Carnilove, BritCare a Platinum. Ale teda žere jednou denně a kadí 3× (Welsh Corgi)
![]()
Ahoj, muj pes tez bobkoval treba 3× denne vcetne prujmu… do toho linal jak svina a proste nebylo to ono… objednavame ted granule ze spokojenehopsa.cz, objednavame znacku N&D a Magnusson… i kdyz se najde spoustu lidi, co tvrdi, ze pes ma byt idealne jen na 1 granulich, my mu stridame tyhle - 1 pytel N&D, kdyz ho dozere, dame pytel tech druhejch, castecne to beru i podle sebe, taky by me nebavilo jist cely zivot 1 jidlo… plus dbat na pravidelne odcerveni a mel by bobkovat min, ty N&D jsou i bezobilne plus my mame citlivost na kure, maji zajimave kombinace, je tam treba i maso s boruvkama, s brusinkou… za nas hodne dobre granule
po britech, ktery jsou taky dobry, se nas pes treba vubec vykadit nemohl, az mi ho bylo lito pri tom
uvidis, treba taky zkusite
![]()
S krmivem doporučuji stránku psí krmivo rádce, jsou tam složení, rozbory, hodnocení. Hodně to pomůže s výběrem, aspoň mně pomohlo, dávala jsem dřív krmivo, které stránka hodnotí jako průměr, přitom cenově vycházelo stejně jako některé granule nadprůměrné kvality. A když jsem viděla to srovnání obsahu masa atd, docela jsem koukala.
Mame Yoggies. Cizm je starší, tim je to lepší, ale klidne se vydělá třikrát za dlouhou procházku. Čím vic lítá, tim vic se rozhýbe peristaltika a už to fičí ![]()