Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
potřebovala bych radu, nevyznám se ve své BT. Měřím první měsíc a teplota stále klesá a stoupá, jako na houpačce. Proběhla ovulace? Popřípadě kdy?
Cykly mám různé, 26-34 dní, snažíme se 4 měsíc.
http://www.fertilityfriend.com/home/350b4b
Děkuji
ahoj, na ovulaciu to zatial nevyzera. pokracovala by som v robeni ovulacnych testov a sledovani plodneho hlienu.
Podle mě ovulace ještě vůbec nebyla. Pokud máš takhle různě dlouhé cykly, tak v podstatě může přijít kdykoliv, záleží na délce tvé luteální fáze (fáze od ovu do MS), která je většinou stejná a podle ní se dá alespoň usudit. Podle mě to vypadá na nějaký delší cyklus (kolěm těch 30 - dní) a ovulace teprve přijde.
Podle mě ten test z 16.DC není úplně pozitivní. Už je to blízko k OVU, ale pozitivní zcela není. Taky bych se přikláněla k tomu, že ovulace ještě neproběhla.
A pokud tě znejisťuje kolísání teploty, mrkni na můj graf
Tyhle výkyvy jsou celkem normální.
suhlasim, ten test nie je uplne pozitivny, treba vydrzat.
dlzka cyklu zavisi od ovulacie. cize cyklus je dlhy- den ovulacie plus 12-16 dni.
takze ak je ovulacia napr. 14ty den cyklu, tak cyklus bude dlhy 28 dni(ak je lutealna faza dlha 14 dni.) ak bude ovulacia 20ty den cyklu, tak cyklus bude dlhy 34 dni.
zdravím, chci se zeptat BT měřím už půl roku a poslední dobou je to divný…minulý měsíc mi teplota před MS vystoupala až na 37,3 což je pro mě víc než obvykle pak šla na 37,1 a pak MS (o pět dní později-test negativní)po MS teploty 36,9 36,8 36,4 36,5 36,8 36,9 36,6 vždy po MS jdu pod 36,5 - je to divný.teplotu si měřím každé ráno ve stejnou dobu. Nemocná nejsem, ani zvýšenou teplotu nemám. Jen chci vědět jestli někdo nemá podobnou zkušenost a co to znamenalo. Děkuji za každou odpověď.
Ahoj,
ráda bych otevřela znovu tohle téma. BT měřím druhý měsíc, minule to relativně šlo a až na na jednu „nevhodnou“ hodnotu byl graf celkem přijatelný. Teď ale vůbec nevím, co si mám myslet. Říkala jsem si, že jde o anovulační cyklus, ale pak jsem se dočetla, že u anovuláku teploty sice kolísají, ale spíš se drží kolem jedné průměrné hodnoty a celkově jsou nízké jak u folikulární fáze. Co by ale mohl znamenat můj graf? Nemocná bych být aktuálně neměla nebo na sobě alespoň nic zvláštního nepozoruji.
Předem díky za reakce.
Třeba bude někomu můj graf prospěšný ![]()
@Avrun ahoj mám taky takový divoký graf, skončil ti těhotenstvím jo? ![]()