Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo zkušenosti s kolísáním teplot u batolete při viroze?
Teď měl tři dny po sobě v noci přes 38,3°C (přes den bez teploty)a pak najednou opakovaně 35,1°C (v konečníku 35,6). Doma všichni postupně kašleme, malému to začalo před týdnem jako laryngitida - což už měl několikrát, po dvou dnech rýma s vhkým kašlem.
Už byl jednou podchlazený jako miminko, to byl i na JIPu. Ale od té doby dobré, až teď zase tohle.
Nezahřál se ani když byl vzhůru a se mnou pod dekou, vzali jsme ho do nemocnice, kde už se zahřál a lumpačil jako by se nechumelilo.
Předem díky za Vaše zkušenosti. ![]()
U miminka se to samozřejmě musí hlídat, ale u batolete bych to já osobně neřešila (a neřeším). Obě moje děti mívají čas od času teplotu pod 36 stupňů (zrovna předevčírem měli oba - u tchyně je chladněji než doma, večer se mi zdálo, že na ně leze rýma, tak jsem je orientačně změřila a měli 35,8 a 36,1)… no a co, no
Dokud jsou spokojení, hrají si a nic je netrápí, tak se tím nezabývám. Spokojeně spali a ráno byli v pohodě, jen starší má slabou rýmu.
Kdyby měl 35,8, tak bych to taky neřešila. Ale nerada bych si zopakovala apatii s 34,5 z ničeho nic jako prve ![]()
A on to měl i asi po hodině, co jsme ho zahřívali, přeměřili jiným teploměrem.
On akorát venku v zimě rychle vystydá, ale už po porodu držel teplotu dobře (přestože byl nedonošený 4 týdny). U dcery to právě vůbec neznám, ta bývá zdravá jako řípa, sem tam nějaká rýma většinou bez teploty. ![]()
Mně spíš zajímá, co může být příčinou nebo jestli je to v tomhle věku u někoho normální a časem se to srovná nebo tak. Nerada bych ho zbytečně tahala po nějakých vyšetřeních.