Křupání kostí u desetiměsíčního dítěte

Lenka76
13.10.10 09:02

krupani kosti u 10ti mesicniho ditete

ahoj,chtela bych se zeptat,jestli je normalni,kdyz nasi 10ti mesicni dceri krupou kosti…jako dospelakovi,treba v ruce, v noze atd…manzela to zarazilo,ja to slysela jen parkrat,ale on me na to upoznoval tak se ptam. dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2858
13.10.10 09:24

Ahoj, nevím, jestli je to normální,ale mám chlapečka, 3 měsíce a praskájí mu také…tak doufám, že je to normálni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
13.10.10 09:36

U miminka nevím,ale mě praskají od malička,co si pamatuji,možná je to dědičné.U nás to měla babička. :nevim: Někdy stačí jen ohýbat koleno a vržemi,brrr,nepříjemný zvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.10.10 10:58

Ahojky,

synovi to kdysi taky dělalo a dětská dr. nám doporučila dětský Geladrink v polovičních dávkách do mlíčka.

Prý je to tím, že děti do tří let mají kosti víc chrupavčité než pevné a s věkem se jim zpevňují. ;-)

Dnes je synovi už 13 a je z něj chlap jak hora, větší už než já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.10.10 15:15

kosti

Našim dětem taky vržou kolena, malému už nejméně od půl roku. Není to slyšet, ale když dáš ruku na koleno, tka je to cítit. Já si pamatuju, že mě hlasitě praskalo v koleni od 13 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
14.10.10 08:22

Dekuji moc za odpovedi.pujdu uklidnit manzela :-D  :palec:

• Citovat
  • Upravit
1848
30.10.11 01:35

Ahoj,
dekuju moc za tuhle diskuzi, prave jsem se ji totiz chystala zalozit :wink: :kytka: Akorat teda nasemu malymu je pul roku a zijeme v Anglii, tak si nejsem jista, zda-li tu sezenu ten Geladrink. Asi se na to nejdriv zeptam doktora. Kazdopadne jsem hned klidnejsi :palec: Muj manzel tvrdil, ze je to normalni, kdyz nam obema klouby vrzou. No ale u mimca mi to prislo vazne divny :nevim: Jeste jednou diky :huban:

Najde se jeste nejaka maminka, kterou to trapi nebo nejaka, ktera uz od toho svymu mimcu nejak pomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
30.10.11 06:19

Ahoj,
naši malé budou už dva a poslední dobou ji pořád křupe v pravém kolínku.Fůůůj ani to nemůžu slyšet.Na začátku listopadu jdem na dvou-letou prohlídku,tak to dr řeknu a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
30.10.11 07:03

taky už jsem se na tohle chtěla zeptat. Všimla jsem si toho u malého, když mu bylo kolem 6m. Ale nejsou to jen kolena. Skoro vždycky když ho zvednu tak mu nepříjemně lupne v zádech. Je to velmi nepříjemné. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
30.10.11 07:23

Naší malé praská v kyčlích, cca od půl roku, nyní má rok a lupne si už jen občas, působí to hrozně, ale je to normální, má to tak spousta dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
21.11.11 19:09

ahoj, taky moc díky za tuto diskusi, též jsem se na toto téma snažila jednu založit. Malému od narození taky lupe v kostech, tak nevím,zda je to normální, chystám se na prohlídku, co tomu řekne pediatr. Ale manželovi také lupe v kostech ,dokonce i mně, tak nevím, je to dědičné, nebo to má každý? Když jsem se o tomto problému bavila s lidmi,tak mi skoro všichni řekli, že jim křupe v kloubech. Neví někdo, co to znamená? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
682
21.11.11 19:12

Ahojky. To samé sem řešila přímo s ortopedem a říkal že to je normální, že to tím že nemají ještě plně dovyvinuté chrupavky a věkem se to ztrácí.Prý je to nebolí, nic. Takže myslím, že není čeho se děsit :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.11.11 19:14

ahoj,u nás je to samé,dceři opravdu dost lupe v zápěstí,také jsem se zděsila,ale je fakt,že čím je dcera starší,tak tím více to mizí,je jí 13 měsíců a je to mnohem lepší,než třeba před 3-4 měsíci.Vysvětluju si to tím,že takhle malé děti mají chrupavčitější kosti,věkem jsou kosti silnější,jinak fakt nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.11.11 19:16
Andrejka81 píše:
ahoj, taky moc díky za tuto diskusi, též jsem se na toto téma snažila jednu založit. Malému od narození taky lupe v kostech, tak nevím,zda je to normální, chystám se na prohlídku, co tomu řekne pediatr. Ale manželovi také lupe v kostech ,dokonce i mně, tak nevím, je to dědičné, nebo to má každý? Když jsem se o tomto problému bavila s lidmi,tak mi skoro všichni řekli, že jim křupe v kloubech. Neví někdo, co to znamená? Děkuji moc

Manželivo taky hodně křupaly klouby, začal brát Colafit a znatelně se to zlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
21.11.11 19:19
Dadulina píše:
Andrejka81 píše:
ahoj, taky moc díky za tuto diskusi, též jsem se na toto téma snažila jednu založit. Malému od narození taky lupe v kostech, tak nevím,zda je to normální, chystám se na prohlídku, co tomu řekne pediatr. Ale manželovi také lupe v kostech ,dokonce i mně, tak nevím, je to dědičné, nebo to má každý? Když jsem se o tomto problému bavila s lidmi,tak mi skoro všichni řekli, že jim křupe v kloubech. Neví někdo, co to znamená? Děkuji moc
Manželivo taky hodně křupaly klouby, začal brát Colafit a znatelně se to zlepšilo

No já jsem bez přestání na křupání kloubů také brala Colafit skoro rok, ale žádný účinek to nemělo. Tak to vypadá,že mám asi nevyvinuté chrupavky nebo co…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA