Šestiletého syna bolí ouško – čím to může být?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7584
12.10.10 22:44

Bolavé ouško

Ahoj holky, jsme nejsíš rodina hypochondrů exotů. Nebo já nevim.
Chci se zeptat. Syn - skoro šestiletý, si začal dnes večer stěžovat, že ho bolí ouško. Ještě, než šel spát. ALe normálně usnul a spal na tom nebolavém uchu. Tak za hodinu se vzbudil, že ho to ucho moc bolí. Brečel.
Nemá teplotu - ani zvýšenou. Dala jsem mu termofor a nurofen a do půl hodiny zas usnul.

No a zajímá mě. Může to být počínající zánět středního ucha? Nebo mu promrzlo ouško venku? Byli jsme docela pozdě a domů jsme se vraceli, když bylo chladno. Nebo to může být od zubů? Lezu mu druhé zuby.
Chodí na plavecký kroužek, ale dnes ho neměl. Moc ho baví, tak doufám, že toho nebudeme muset nechat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
12.10.10 22:56

Ahojky Aladino :mavam:

No snad se vám zánět nerozjede :wink: Může mít jen to ouško nafoukaný.

Kdyby to byl ten zánět tak spíš studený obklady,nebo je v tom termoformu led?Nebo babská rada,stroužek česneku do ucha na chvilku.Udělala jsi dobře s Nurofenem,uvidíte ráno,jestli bude na ouško naříkat.My měli ucho už snad 10× a vždy měl horečky a několikrát zvracel :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
12.10.10 23:23

Já jsem před měsícem měla to samé, nejdříve mě ucho pobolívalo a potom mě to v noci vzbudilo a bylo to neunosné a jelo se na pohotovost a byl z toho zánět eustachovy trubice a dotalo se mi to do obou uší… Určitě bych to nepodcenovala, jestli ho to vzbudilo šla bych k doktorce ráno…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.10.10 23:24

Tím chci říct, že to nemusí být jen zánět středního ucha, těch zánětů je více…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.10.10 23:26
  • Citovat
  • Upravit
7584
13.10.10 07:01

Holky díky, k mudře pomažeme. V noci říkal, že ho ucho bolí míň, ale byl skoro pořád vzhůru. Ráno brečel, že ho bolí hodně a teď už prý zas jen maloučko. Teď má 37,5st.
Veru- já vím,že na záněty patří studený. Aůe na netu jsem četla, že na ucho teplý. Tak jsem si říkala, že je to třeba výjimka. :oops: Ale on si to tam stejně nechtěl dát, tak to nakonec neuškodilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.10.10 08:18

na ucho určitě teplé ne…

jak jste dopadli?

Jinak může bejt i zánět zvukovodu a ten teda bolí dost :(

Jinak zánět to být samo může, máme bohužel veliké zkušenosti a nejvíc nás mátlo, že přes den byla holka relativně v pohodě, řádila jen v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
13.10.10 08:59
Aladina píše:
Chci se zeptat. Syn - skoro šestiletý, si začal dnes večer stěžovat, že ho bolí ouško. Ještě, než šel spát. ALe normálně usnul a spal na tom nebolavém uchu. Tak za hodinu se vzbudil, že ho to ucho moc bolí. Brečel.
Nemá teplotu - ani zvýšenou. Dala jsem mu termofor a nurofen a do půl hodiny zas usnul.No a zajímá mě. Může to být počínající zánět středního ucha? Nebo mu promrzlo ouško venku? Byli jsme docela pozdě a domů jsme se vraceli, když bylo chladno. Nebo to může být od zubů? Lezu mu druhé zuby.
Chodí na plavecký kroužek, ale dnes ho neměl. Moc ho baví, tak doufám, že toho nebudeme muset nechat. :nevim:

babská rada: dej mu oloupaný česnek do ouška a zavaž šátkem, aby tam držel, pokud je to zánět, tak to vytáhně, česněk je přírodní antibiotika. Pokud si myslíš, že to bude něco horšího, tak jdi k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.10.10 11:03

No jo, je to zánět středního ucha. Dostal atb do ucha a peroxid. V pátek jdeme na kontrolu, jestli to zabralo nebo jestli budou potřeba celková atb.

Dr se divila, že nemá rýmu. Jsem se zapoměla úplně zeptat, jestli to nemůže být od těch zubů.

Ad česnek- to byste jako ukrojili kousek a zasunuli dovnitř? Nebo jen z vnějšku celý stroužek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.10.10 12:35

bože peroxid, jo? To se ještě radí?

a atb vždy nutný nejsou, záleží, jestli virový nebo bakteriální…

každopádně všude, co jsme s ušima byli, prasklý ucho borovou vodou, neprasklý se zánětem kapky na zánět a bolení (Otobacid, Otipax…) a Nurofen (působí na záněty)

Tak ať je brzy dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.10.10 13:09

Gabi- ten peroxid dostal nějaký slabší. Z ouška mu teče, tak aby se ty kapičky vůbec dostaly, kam mají. A ty kapičky, který dostal jsou Otobacid. :-)
Máme dobrou dr. Málokterý obvoďák - dospělých, či dětí mi sedne a tahle je trochu zvláštní, ale dobrá dr. Tak snad ví, proč mu to napsala.

Jo a jak dlouho s tím malá marodila? Abych věděla, jak dlouho nepůjde do školky. :-) A hlavně, on rád chodí na kroužek plavání a jako velmi velmi živé dítě vůbec nevydrží v klidu. Tak jak dlouho ho budu muset krotit? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.10.10 13:16
surovka píše:
Aladina píše:
Nemá teplotu - ani zvýšenou. Dala jsem mu termofor a nurofen a do půl hodiny zas usnul.No a zajímá mě. Může to být počínající zánět středního ucha? Nebo mu promrzlo ouško venku? Byli jsme docela pozdě a domů jsme se vraceli, když bylo chladno. Nebo to může být od zubů? Lezu mu druhé zuby.
Chodí na plavecký kroužek, ale dnes ho neměl. Moc ho baví, tak doufám, že toho nebudeme muset nechat. :nevim:
babská rada: dej mu oloupaný česnek do ouška a zavaž šátkem, aby tam držel, pokud je to zánět, tak to vytáhně, česněk je přírodní antibiotika. Pokud si myslíš, že to bude něco horšího, tak jdi k lékaři.

to prosím tě nedělej mě za to na ORL šíleně vynadaly, že to se dává jen na zánět středního ucha a na cokoliv jiného to může akorát uškodit!!!!

• Citovat
  • Upravit
6545
13.10.10 13:32

no jak dlouho marodila.....jako dokud ucho teklo, nemohla ven a pak do zhojení. Ale obvykle jakmile jí to přestalo téct, začaly jsme pomalu fungovat, do školky bych dala nejdřív za týden (já jsem s ní doma)

(ale holka na uši trpěla, od února do července měla asi 7× zánět, ke konci už po 2 týdnech, takže z nás si moc příklad nedělejte :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.10.10 13:33

a na plavání - mi po prvním píchání na roce řekli, že cca týden po vyléčení by jít neměla, pak to můžem zkusit (ale ona to měla z rýmy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.10.10 13:34

Gabi- no já se bojím, aby to neměl z těch studenejch bazénů. A aby se to právě neopakovalo, jakmile zas půjde plavat.
Míšo- neboj. Budu léčit tím, co mi dala dr. Jen jsem chtěla ten česnek upřesnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí