Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Míšo, já jsem zánět Eustachovy trubice prodělala asi ve 13 letech. Pamatuju si tu bolest a zalehlé uši. Už si přesně nepamatuju, co jsem brala za ATB,k tomu nějaké koupele rukou a nohou a nahřívání. Léčila jsem se z toho asi měsíc a na kontroly na ORL jsem pravidelně chodila ještě dalšího půl roku, kde mi i kontrolovali sluch.
Před tím jsem byla taky několikrát u dr. i na ORL a chvíli trvalo, než určili správnou diagnozu. Žádná sranda to není. Přeji brzké uzdravení a nenech se odbýt ![]()
Ahoj, já za poslední rok prodělala tento zánět 2×. A bylo to poprvé v životě
- Julka mi donesla ze školky „kvalitní“ bakteriální záněty. Začalo to zánětem nosohltanu a pak jsem vždy měla ucho nejdřív pěkně „natlakované“ a pak přišly bodavé bolesti. Poprvé to trvalo tak 3 dny, než jsem s tím šla k mému praktickému mudrovi (je to naštěstí skvělý dokor). Bolesti naštěstí nebyly až tak časté a silné. Bez řečí jsem dostala na to ATB, můj mudr je nedává na potkání, ale řekl mi, že je nutné tu infekci dobře přeléčit. To bylo loni v září. ATB zabraly. Podruhé jsem dostala tento zánět letos v dubnu. Bolesti byly mnohem horší, hlavou bych raději prorazila zeď, aby to nebolelo
a já k mudrovi šla po dvou dnech. Tentokrát jsem na ucho přestala i slyšet. Dostala jsem také ATB a znovu mi zdůraznil, že je nutné zánět přeléčit, a navíc byl tentokrát mnohem silnější. ATB zabraly rychle, bolesti ustoupily, na ucho jsem však neslyšela týden. A když už pak ano, ještě 3 týdny mi v něm hučelo
, hlavně v noci to bylo dost nepříjemné. Dostala jsem papír na ORL, aby ucho pro jistotu zkontrolovali, ale naštěstí než jsem se objednala, hučení konečně přešlo. Teď doufám, že už se tomuto zánětu vyhnu, netoužím po něm ani trošičku ![]()
Určitě zajdi na ORL. Ty antihistaminika mi můj doktor doporučil brát, až když jsem měla to hučení a nepestávalo to. Fakt to pomohlo, ale zánět to určitě nevyléčí ![]()
Antihistamika mi teda na hučení fakt nepomáhaj beru je už 3 dny a je to horší už to mám i v druhém uchu!!
Neváhej a zítra zajdi na ORL. Zánět Eustachovy trubice není žádná legrace.
paraplicko píše:
Neváhej a zítra zajdi na ORL. Zánět Eustachovy trubice není žádná legrace.
Také že jdu, naštěstí o mám i blízko a neměki by tam být lidé jsem zvědavá, jak se bude léčba lišit…
Michaelakkk píše:
Antihistamika mi teda na hučení fakt nepomáhaj beru je už 3 dny a je to horší už to mám i v druhém uchu!!
U nás na pohotovosti celkově neradi dávají ATB
Ale to spíš na dětské, já jsem je vždycky dostala - s jasným nálezem buď na průduškách nebo v krku. Na virozu taky ne.
A byla jsi na klasické pohotovosti nebo na ušním v nemocnici? Na ušním by Tě měli léčit adekvátně stavu.
ahoj,
já na uši trpím nějak každý rok a zrovna momentálně sem ve stavu ,kdy kluk domu přinesl chřipku a já už mám zase uši zalehlé,bolela mě hlava a samozřejmě,že se to přeneslo jako vždy k uším.Je to teda především z rýmy.Aspon dle slov výborného orl dr.
Já osobně ,jelikož jsem na URL fakt třeba 4 krát do roka
,tak už to řešim tak,že při bolestech dávám ibalgin a hlavně teda mám od dr kapky do ucha-OTOBACID.JAKMILE MĚ ZAČNE UCHO-NEBO UŠI POBOLÍVAT ,tak ho nasadim a pokud to nepřestává,tak na ORL a většinou mi dr nasadí antibiotika.V kombinaci s kapkama-pokud to nezabere tak pak už jedině to známé bolavé píchnutí.Já na něm teda nikdy nebyla,vždy sem to chytla v začátku,že to stačilo přeléčit.
Nevim jestli to máš z nastydnutí ,tak doporučuji smrkat a smrkat ,na zalehnutí zacpávat nos a jakoby tlačit se zavřenou pusou -tlak ven na uši.
mě to většinou ,ale odezní až pak,kdy přejde i rýma.
FAKT jediný co ti asi zbyde je navštívit normal dr z URL.a nasadit ATB ,kapky do uší.
Přeju ti at tě to brzy přejde,bo je to fakt nepříjemné a bolavé. ![]()
Kamccaa píše:
ahoj,
já na uši trpím nějak každý rok a zrovna momentálně sem ve stavu ,kdy kluk domu přinesl chřipku a já už mám zase uši zalehlé,bolela mě hlava a samozřejmě,že se to přeneslo jako vždy k uším.Je to teda především z rýmy.Aspon dle slov výborného orl dr.Já osobně ,jelikož jsem na URL fakt třeba 4 krát do roka
![]()
,tak už to řešim tak,že při bolestech dávám ibalgin a hlavně teda mám od dr kapky do ucha-OTOBACID.JAKMILE MĚ ZAČNE UCHO-NEBO UŠI POBOLÍVAT ,tak ho nasadim a pokud to nepřestává,tak na ORL a většinou mi dr nasadí antibiotika.V kombinaci s kapkama-pokud to nezabere tak pak už jedině to známé bolavé píchnutí.Já na něm teda nikdy nebyla,vždy sem to chytla v začátku,že to stačilo přeléčit.
Nevim jestli to máš z nastydnutí ,tak doporučuji smrkat a smrkat ,na zalehnutí zacpávat nos a jakoby tlačit se zavřenou pusou -tlak ven na uši.
mě to většinou ,ale odezní až pak,kdy přejde i rýma.
FAKT jediný co ti asi zbyde je navštívit normal dr z URL.a nasadit ATB ,kapky do uší.
Přeju ti at tě to brzy přejde,bo je to fakt nepříjemné a bolavé.
Smrkat a tlačit tlak ven mi doktor zakázal, že si to tím ješčtě zhorším a já ho polechnu. nasadil mi 12hodinové antibiotika tak snad zaberou mám to v obou uších červené bubínky… Achjo!
Jana206 píše:Michaelakkk píše:
Antihistamika mi teda na hučení fakt nepomáhaj beru je už 3 dny a je to horší už to mám i v druhém uchu!!U nás na pohotovosti celkově neradi dávají ATB
A byla jsi na klasické pohotovosti nebo na ušním v nemocnici? Na ušním by Tě měli léčit adekvátně stavu.Ale to spíš na dětské, já jsem je vždycky dostala - s jasným nálezem buď na průduškách nebo v krku. Na virozu taky ne.
jojo byla jsem na ORL pohotovosti jenže pověst doktork není dobrá a všeobecně bulovky není o moc lepší..
Tak je dobře, že máš ATB a přeléčíš to. Máš to rozjeté, tak to asi bude chvilku trvat. Taky jsem měla zakázané „tlačit“ a smrkat jen opatrně. Při každém smrkání se mi ucho tak natlakovalo, že jsem mívala až závrať
. Můj mudr mi řekl, že musím být na to opatrná. Ten zánět to jen zhoršuje a uchu rozhodně neprospěje. Stačilo mi, že jsem díky tomu na ucho týden vůbec neslyšela i když bolest už byla pryč. A to 3týdenní hučení … no fuj
Vždycky jsem večer (když bylo ticho) říkala manželovi, že mi kolem pravého ucha projíždí vlak ![]()
Tak to teda holky čumím.. ![]()
mě právě dr tvrdil úplnej opak-smrkat smrkat at to jde ven a na zalehlé uši..co jsem psala ráno. ![]()
Tak teda..přestanu tlakovat ,a snad nebude pozdě.
A rozhodně pokud budu muset,tak se dr zeptám. ![]()
Jinak jak máš ATB tak to určo odejde samo bez píchání.
Já uvidim co semnou bude do rána,protože pohotovost ORL tu nemáme-jedině 50 km odsuD.
mějte se.
Kamccaa píše:
Jinak jak máš ATB tak to určo odejde samo bez píchání.
Já uvidim co semnou bude do rána,protože pohotovost ORL tu nemáme-jedině 50 km odsuD.mějte se.
no doufám, že to odejde jinak se zblázním, zalehlo je strašný neslyšno ještě horší, bolest přejde vždy po ibalgiunu snad ATB zaberou! Tak válčete i vy!
V sobotu ve 4 hodiny ráno mě probudila ukrutná bolet levého ucha. Tak jsme e vydali na pohotovost(BULOVKA) Doktorka byla nepříjemná, evidentně jí vadilo, že jsem jí probudila, jen mi koukla do ucha řekla máte zánět a počkejte si na chodbě na zprávu a recepty. Nic víc mi neřekla, neřekla mi co mi dává za léky a proč no prostě nesdílná a to jsem se ptala. Dostala jsem kapky do uší OTIPAX, prášky ZODAC(večer) CLARINASE(ráno) když jsem si četl příbalové letáky obou z nich tak jsou vesměs na to samé a to na léčení alergických reakcí a obsahují antihistamika, pseudoefedrin … O uších na nich není napsáno nic a na alergii, kterou mám nateklá víčka svědivý exém na víčkách a rukou mi stejně nepomáhají tak jsem se rozhodla, že je brát nebudu, jelikož jsem po nich i ospalá a podrážděná. Ucho by mě bolelo pořád kdybych si tak 4× denně nebrala NALGESIN nebo IBALGIN a dneska mě začalo bolet i levé ucho!! Takže jsem už skoro úplně hluchá uši jsou zalehlé. Zítra půjdu k jinému doktorovi na ORL. Prosím co pomohlo vám? Jaké daly léky vám? Jak dlouho vám trvalo, než jste se vyléčili? POmáhá něco jiného než IBALGIN?? D9ky za rady už jsem fakt bezradná
Díky moc…