Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já doufám, že se mi to už vyhneeee … já už bych to nechtěla … fuj
A vydrž, to víš, ATB nezaberou hned, ale neboj, vyléčí se to ![]()
Ještě k tomu smrkání … smrkat jo, aby to šlo ven. Já si ani nedovedu představit, že bych při té své šílené rýmě nesmrkala, to by asi bylo po mně
Ale smrkat hodně opatrně, dobře prokapat, aby to šlo snadněji z nosu ven, ale netlakovat. Vlastně by k tomu zalehnutí při smrkání nemělo dojít … napsala jsem to aspoň trochu smysluplně ?
Děti mi tu kolem běhají a pořád něco chtějí, tak se nemůžu soustředit ![]()
Jak jsem přestala i slyšet, tak to prý nebylo jen tím zalehnutím, ale prý to tam nějak i nateklo (či co
) a byla jsem poloviční Smetana
… no bylo to na p*d ![]()
Ahoj Michaelokkk,
znam záněty nosohltanu dobře, několik let mě trápily dost nechutně.. Ano kdysi jsem zjistila ze snad ten Brufen nebo Ibalgin něco potlačí, jinak ATB nikdy nezabíraly ani ty co psali přímo na ORL jako lokalní ATB. Rada byla vyležet, mimo lidi, odpočinout.. Pořád jsem bývala na neschopenkách, měla jsem to 1-2× měsíčně.. na to že se z toho hrabeš 14d min. to bylo skoro pořát! Začala jsem hledat přírodní doplnky a šla jsem i do jiného obchodu než ten kamenný tj.MLM, protože je mi jedno kde to koupim spíš jestli to zabere. A zabralo! nebudu se tu rozepisovat co jím, protože nesmím, ale ráda ti o tom napíšu víc na soukr.mail, pokud chceš. Já už bych neměnila, žádná bolest, žádný zoufalství a žádná NESCHOPENKA!!!
opatruj se, ![]()
Ahoj, mam udajne zanet eustach. trubice, beru uz druha Atb ale neni to o moc lepsi.Jak dlouho vam trvalo vyleceni?
@trdlota Ahoj, mám stejný zánět a velice by mě zajímalo, jak jsi se nakonec tohoto problému zbavila. Mohla bych ti napsat na email, dáš mi prosím kontakt? děkuji mockrát
Ja mela zanet Eustachovy trubice, nejake pripravene kapky z lekarny( mrzelo me, ze jsem si neopsala recept, zabraly skvele, vim jen, ze soucasti byl Sanorin) a Clarinasu, preslo to za max. tyden.
@mroe ahoj, můžu se zeptat… Už 14 dní mám problémy s levym uchem. Nejdřív mi ho dr proplachl, když jsem ho měla zalehlé a piskalo mi v něm, vyndal mazovou zatku, to bylo ok. Pískání ale nepreslo. Po týdnu jsem začala mít jakože ucpaný nos bez rýmy, sucho v něm, že jsem občas vysmrkala i krvavé. Na orl vše ok, doporučili jen ascorutin a rhb na krční páteř.
Pak jsem měla asi tři dny rýmu, kdy jsem smrkala spíš z pravé dírky jen. Pak rýma přešla, jenže tlak v levém uchu trval, nos pořád jakoby ucpaný, hlavně levá dírka. Tak jsem včera byla znovu na orl a ucho prý ok, nos vysuseny, dostala jsem masticku a kapky do ucha. Ale já cítím, že je tam prostě něco špatně. Jakobych měla v levé části nosohltanu, dutinách vedle nosu nebo v uchu rýmu, ktera nejde ven. Co to může být? Napadl mě právě zánět eustachovy trubice či dutin. Když se snažím smrkat, lupne mi v uchu, zalehne a trošku mě pak bolí i hlava vlevo nad obočím, dutiny vedle nosu a to ucho. Ráda bych byla do Vánoc ok, ale cítím se jak exot, že si to snad vymyslím. Jak se zjistí zánět te trubice, dutin čí nosohltanu? Děkuji!
@Anonymní píše:
@mroe ahoj, můžu se zeptat… Už 14 dní mám problémy s levym uchem. Nejdřív mi ho dr proplachl, když jsem ho měla zalehlé a piskalo mi v něm, vyndal mazovou zatku, to bylo ok. Pískání ale nepreslo. Po týdnu jsem začala mít jakože ucpaný nos bez rýmy, sucho v něm, že jsem občas vysmrkala i krvavé. Na orl vše ok, doporučili jen ascorutin a rhb na krční páteř.
Pak jsem měla asi tři dny rýmu, kdy jsem smrkala spíš z pravé dírky jen. Pak rýma přešla, jenže tlak v levém uchu trval, nos pořád jakoby ucpaný, hlavně levá dírka. Tak jsem včera byla znovu na orl a ucho prý ok, nos vysuseny, dostala jsem masticku a kapky do ucha. Ale já cítím, že je tam prostě něco špatně. Jakobych měla v levé části nosohltanu, dutinách vedle nosu nebo v uchu rýmu, ktera nejde ven. Co to může být? Napadl mě právě zánět eustachovy trubice či dutin. Když se snažím smrkat, lupne mi v uchu, zalehne a trošku mě pak bolí i hlava vlevo nad obočím, dutiny vedle nosu a to ucho. Ráda bych byla do Vánoc ok, ale cítím se jak exot, že si to snad vymyslím. Jak se zjistí zánět te trubice, dutin čí nosohltanu? Děkuji!
Mohu se zeptat co vam pomohlo? Mam neco podobneho
@wejuuneckaa Dobrý den, mohu se zeptat, jak to dopadlo? Jak u Vás, tak zda se Vám slečna ozvala? Děkuji krásně:)
mě řekl to amé netlakovat a nesmrkat dokonce mi doporučil kapky do nosu olynth co vysušují a neteče po nich rýma abych nemusela tolik smrkat…