Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.
V poslední dobou pocituju že jsem pořád unavená.Dítě začlo školkovat,máme režim který jse už dlouho neměla a místo abych pracovala když malej jde do školky tak usnu a spim a spim.
Do školky šel abych se konečně mohla věnovat práci a místo toho abych se jí věnovala tak se jenom povaluju a nedokážu vubec vstát a nebo něco udělat.
Přijde mi že jsem nonstop unavená a přitom se vyspim dost.
Neexistují nějaké vitamíny či léky a nebo něco co mě nastartuje a nebudu pořád taková chcíplotina?Jsem opravdu lemra líná a nikdy jsem taková nebyla
Máte s něčím zkušenosti?Jak bojovat s leností a unavou?
Děkuji
Radu nemám, ale jsem to stejné, od porodu…mám normálně mikrospánek, sedím a najednou usnu, ale jakmile si lehnu, že budu spát, tak to nejde
taky jsem chtěla nějaké vitamíny, ale v lékárně mi řekli, že nic takového není, jediné co mi doporučili byl koenzim Q10, nepomohlo.
Měla jsem hroznou únavu,nebyla jsem schopná skoro ničeho,pořád jsem spala.Ani jsem na nic neměla sílu a náladu.Nakonec se zjistily chlamydie pneumonie.Přeléčily se a je ze mě úplně jiný člověk ![]()
Tak ten mikrospánek mám také.Normálně sedim a po chvilce se probudim a zjistim že spim
a přitom jsem opravdu vyspalá dost.
Zkoušela jsem i energetické nápoje,ale to bych musela pít nonstop
a nějak mi přijde že jsem po nich přibrala ![]()
Podle toho, co jsi tady nedávno psala, nemohlo by to ve Tvém případě být spíš psychického původu…?
Pokud je to az po nastupu ditete do skolky, tak bych tipla, ze telo si zkratka vybira vsechny resty i s uroky, preci jen deti si vyzadaji spoustu energie, jak te fyzicke, tak psychicke.
Nechala bych nejakou dobu telo odpocinout a pak je asi nejlepsim lekem pohyb
Preci jen s ditetem za zadkem se clovek dost hybe, drzi si tim tlak v nejake norme… Co treba pravidelne poradnou prochazku na cerstvem vzduchu? Heky ostrym tempem ![]()
Predpokladam, ze tehotna nejsi
tam by byla pricina jasna ![]()
Bohunko to si právě nemyslim.Jsem v dobré náladě,ba naopak sama cítím jak je mi dobře.Žádné scény a ani hysteráky nemám a ani mě už netrápí noční můry a co jsem si celej život přála mi vyšlo tak si myslim že bych spíš měla být nabuzená ![]()
Psychicky jsem živá až až ale tělo mě nějak neposlouchá ![]()
čiči asi máš pravdu,jakmile se hýbu tak jsem živá,ale problém je se rozhýbat
.Prostě se nedokážu donutit a jakmile si někam sednu,tak čumim do blba ![]()
Těhotná nejsem ![]()
Měla jsem kašel.A kamarádka zase bolesti kloubů,ta nekašlala vůbec.
Bála jsem si i sednout,abych neusnula.Cestou z práce jsem myslela jen na spaní-tak jak jsem byla,v riflích,pomalu i s kabelkou na rameni jsem vlezla do postele a spala.Nepotřebovala jsem ani zatáhnout,či zavřít dveře,aby nikdo nerušil.Třeba 2-3 hodiny.O víkendu také.Nebyl snad den,kdy bych nemusela spát-přitom v noci jsem spala dost hodin.A hlavně-dřív jsem jezdila na kole,šlapali jsme pochoďáčky a nyní jsem nezvládala nic,ani třeba 2 km,to jsem myslela že nevydržím.A rok předtím 30 km v pohodě.
Kamarádka,se kterou jsem pravidelně jezdila na kole,tak říkala,že je hrozně moc unavená.A začaly jí bolet kolena.Poradila jsem jí,aby si nechala vyšetřit chlamydie,že jsem si podobným trápením prošla.A potvrdily se.
teda lasi to jsi mě nahlodala.Já taky pokašlávám a bolí mě občas noha,občas ruka a třeba běžet je pro mě uplně utrpení
.Chodíme každej den s malim kopat do balonu(rodiná prokletí každej v rodině musí být fotbalista:-))) a já normálně ani nepopoběhnu.Poskočim jak koza a jsem k.o.
Lasi ty testy se musí dělat nějaké speciální nebo se to pozná s cytologie?Jdu příští týden na kontrolu po porodu
(ještě sem se tam nedostala za ty 3 roky
)
Kamčo, já bych určitě o té únavě řekla doktorovi (asi praktickému). Já jsem taky pořád unavená, ale já v noci spím hodně přerušovaně a moje potřeba nočního spánku rozhodně není uspokojená, takže čekám na období, kdy budem spát celou noc
.
hkac tak to tě lituju.to já naštěstí nikdy nezažila,malej je spáč
,ale dokážu si to představit proto že když jsem dělala noční tak jsem spala 10 minut,pak někdo přišel a musela jsem vstát a takle jsem prospala a probděla pulku noční
.
S praktickým doktorem nemohu počítat.Bohužel ví co se u nás stalo a jediné co by ona předepsala je antibiotika(dává na vše) a nebo by mě poslala na psychiatrii
.Ona je tam pečená vařená a tak tam také všechny kterým se něco stalo posílá ![]()
Na gynekologii to ale povim
.
Chlamidie se dela z krve, mela jsem ji, u me se teda neprojevovala unavou, ale bolest kloubu, kosti a neustale prujmy, jakmile jsem pozrela teple jidlo, tak jsem do 10min sla a kdyby nebyl zachod, tak by si to telo zaridilo po svem
Brala jsem mesic atb, to byl zahul, samozrejme kvasinek jsem mela silene, ale pomohlo to
Kamča.dalmatinka píše:
Ahojky.
V poslední dobou pocituju že jsem pořád unavená.Dítě začlo školkovat,máme režim který jse už dlouho neměla a místo abych pracovala když malej jde do školky tak usnu a spim a spim.
Do školky šel abych se konečně mohla věnovat práci a místo toho abych se jí věnovala tak se jenom povaluju a nedokážu vubec vstát a nebo něco udělat.
Přijde mi že jsem nonstop unavená a přitom se vyspim dost.
Neexistují nějaké vitamíny či léky a nebo něco co mě nastartuje a nebudu pořád taková chcíplotina?Jsem opravdu lemra líná a nikdy jsem taková nebyla
Máte s něčím zkušenosti?Jak bojovat s leností a unavou?
Děkuji
Ahoj! Já jsem taky skoro pořád unavená, moje mamka mi poradila brát hořčík (koupila jsem si Magnex), ten je na únavu a na stres (mám dvě děti a dost mě vysilují
)