Kolo - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolo-od kdy?
Ahoj maminy, máme motorku, je nám malá, sehnala jsem v bazaru odrážedlo. Manžel není moc pro, že syn začne na jaře na kole, že to ještě na podzim na motorce zvládne. Myslíte, že je schopný v necelých 3letech pochopit kolo, naučit se na něm? Od kdy je dítě schopno jezdit na šlapacím kole? Máme tříkolku a šlapání mu nic neříká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj dceři budou tři v listopadu kolo máme zvládáme, ale raději šáhne po motorce i cizí a to byla zezačátku tak z kola nadšená. Máme ho cca od půlky června.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá trénovala jízdu na takovém starém poděděném kole. Ke třetím narozeninám dostala nové a od prvního dne na něm jezdila jako drak. Ale každé dítě je jiné, kamarádka má pětiletého kluka a ten na kolo nechce ![]()
Asi bych zkusila prcka naučit na tu tříkolku, jestli se chytne - ze začátku mu pomáhat, tlačit ho zezadu, aby to šlapání nebylo náročné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera začala šlapat na tříkolce ve 2letech, ve 2,5 v necelých 3 letech jsme jí pořídili kolo, šlape jako o závod.
Ale ono záleží na dětech, jestli je to baví, dcera od malička miluje, co jezdí a má kola, takže chce všechno vyzkoušet, proto jsem chtěla rovnou kolo a ne koloodrážedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
kamaradky syn jezdi na kole od lonskeho leta, to mu bylo 2,5 - ehm jezdi bez postranich kolecek
, muj syn ma koloodrazedlo a o kole nechce ani slyset
. Ale, kdybych mu dala na vyber jestli chce motorku, nebo koloodrazedlo, tak si vybere motorku
. Kazdopadne chci jeste letos zkusit normalni kolo, pac rovnovahu ma na koloodrazedle perfektni.
Ja bych volila to koloodrazedlo…
j
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak náš malý je éro.Na odrážedle motorce fičí jako drak,má i motokáru,podotýkám,že šlapací a kolo máme taky,ted v červnu měl 3 ročky a má sice ještě postraní kolečka ale jezdí na něm jak závodník.Po motorce ale šahá ze všeho nejraději.Asi je to fakt na dětech,každé je jiné.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě to zvládne, Klárka donedávna lítala hlavně na motorce, ale občas si půjčila tříkolku nebo kolo s přídavnými kolečky a po pár pokusech jí to šlo perfektně. To tak někdy cca od 2.5 let. Teď ke 3. narozeninám dostala svoje kolo (s kolečkama) a na motorku už si ani nevzpomene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podle mě brzy není, teď jsme byly s kamarádkou v Rakousku, i s kolama, a její 4letý syn normálně jezdil ![]()
- Citovat
- Upravit
Upřímně nevím. My Matymu ve 2,5letech koupili koloodrážedlo, teď ve 3,5letech kolo. S tím, že nebude potřebovat postranní kolečka, sedne a pojede. Bohužel praxe je jiná.
Soused/prodejce kol nám vysvětlil, že koloodrážedla jsou super na rovnováhu, ale dítě by mělo sednout i na to nejmenší kolo. My totiž koupili rovnou to větší (to nejmenší kolo bylo Matymu opravdu malé a to je menšího vzrůstu) a Maty se samozřejmě bojí, navíc neumí šlapat.
Ze sousedových zkušeností teda vyplývá, že dítě by mělo sednout na kolo mezi 2. a 3. rokem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obě moje holky jezdily na kole od 2,5 let. Tříkolku neměly, přešly rovnou z endura.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, syn jezdil od 2,5 let na kole s pomocnými kolečky, pořád je nechtěl sundat, tak jsme je sundali až letos na jaře a okamžitě jezdil jako drak bez pádu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, to jste mě všechny překvapily, že prckové ve 2,5 roku už šlapou na kole. My koupili to koloodrážedlo včera. Máme v okolí vrstevníky a o rok starší a nějak nikdo na kole nejezdí. 2,5 roku budeme mít v listopadu, tak jsem chtěla něco pořešit v létě, motorka už je nějaká rozhrkaná - syn na ni jezdí jak ztřeštěný, mám pocit, že na tu rychlost není motorka stavěná - to rozjede z kopce, mám strach, že uletí kolečka. Právě jsem taky přemýšlela o koupi kola, ale to bychom museli počkat kvůli velikosti a kupovat to v zimě
. Díky za konzultaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, poraďte prosím, jak motivovat dcerku k jízdě na kole?
Naše prostřední dítko od dvou let jezdí na koloodrážedle, ve třech letech dostala kolo. S postranními kolečky jí to nešlo, tak jsme je sundali a sedla a jela. Děsně jí to bavilo, dělaly se starší dcerkou závody atd. My nadšení, koupili jsme tažnou tyč a vyjeli na výlet. Co jsem jí táhla na tyče, tak v pohodě. Pak na rovině jsme tyč odendali, že tedy teď pojede sama. Dcerka najednou šílenej hysterák, že prostě nepojede, nechce, bojí se atd. Takže jsme se vrátili domů. Mysleli jsme, že si prostě zatím není tak jistá a že se na výlet necítí. Takže za pár dní jsme vytáhli kolo jen pro holky, že si tedy budou zase závodit a jezdit tak, jak chtějí, opět hystrák. Kolo jsme tedy uložili, občas se jí zeptám, jestli by to nechtěla zkusit, nechce. Od té scény už uběhly asi 4 měsíce, dcerce je nyní 3,5. Nevím, jestli má k tomu konkrétnímu kolu odpor, nebo jestli je to na ní těžké (je hodně drobounká, má sotva 13kg)
Teď jsme se s ní opět bavili, nabídli jsme jí, že tedy to její kolo prodáme a že si vybere jiné, které se jí bude líbit a na kterém bude chtít jezdit… taky ne.
Tak nevím… Je to škoda, neřeknu, kdyby padala, nebo jí to nešlo, ale jela opravdu výborně.
Tak co s ní? Nechat být, až si sama řekne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn začal jezdit na kole bez příd. koleček loni v zimě (2,5letech) loni jezdil s manželem v létě na tyči a sám krátké vzdálenosti na cyklo, mimo auta a vše v poho. Já jsem byla těhotná, letos máme druhého syna 10m vozíme ve vozíku a druhého na tyči, (na delší cesty, nebo po frekventovanější cestě) vše bylo v pohodě, dokud jsme mrňouse neposadili na cyklosedačku…od té doby kňučí, že se chce také vozit a jezdit jen na tyči. A na tyči zkouší lenošit…nešlapat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit