Kolo - od kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5517
24.8.16 22:33

@enyem no je fakt, že v cyklosedačce se vozí náš nejmladší… ale myslím, že tím to nebude. Když jezdily spolu se ségrou, tak malej byl v kočáku. Dcerka je celkem akční, velmi šikovná, jen u toho kola má nějaký blok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
24.8.16 23:02

@Lind002 : Upřímně, já na nějakou vnější motivaci v tomto směru moc nevěřím. Náš synátor dostal koloodrážedlo až ke třetím narozeninám (jelikož plasťák ho taky moc nebral) a trvalo několik měsíců, než byl ochoten na něm cokoli zkoušet. (Samostatnou kapitolou bylo i smíření se s helmou). Pořád dokola jsme se ho ptali, jestli nechce to kolo vzít ven alespoň na chvíli, jen zkusit a že ho pak zase zaneseme domů a odpověď byla vždy NE. Pak si zničehonic začal všímat kolemjedoucích dětí na velkých kolech a strašně se mu líbily ty šlapky. Tak jsem mu řekla, že až se naučí na svém kolíčku, tak pak dostane taky kolo se šlapkama. Nějakou dobu mu to šrotovalo v hlavě a pak ze dne na den řekl, že chce ven kolo a od té doby na něm jezdí denně. Přijde mi, že ta motivace byla prostě vnitřní, já jsem se mohla na hlavu stavět a nesedl by na to. Takže na Tvém místě bych normálně počkala, až to přijde samo. Holka vidí, že starší na kole jezdí, což je super a zbytek je na ní. Každý má své tempo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
24.8.16 23:11

@Motýlice :mavam: víš co, já bych to neřešila, když by prostě nechtěla ze začátku… ale ona nějakou dobu jezdila a pak najednou prakticky ze dne na den se sekla a prostě nechce.
Na tom koloodrážedle jezdí jak drak a stačí jí to. I nějaké kratší výlety s námi na kole je schopná zvládnout. Ona je taky tak trochu palice paličatá :mrgreen:

Ty jo a je fakt, že našeho synáčka plastové motorky taky neberou a to holky v jeho věku už jezdily jak o závod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
24.8.16 23:18

O různých psychoblocích vím taky svoje. :mrgreen: Jestli se sekla, stejně nic nenaděláš, nedovíš se nejspíš proč a ono se to holt odblokuje časem samo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
24.8.16 23:23

Naše mala ve 3 letech se naučila na malém kolečku stabilitu mela z kolo odrážela. Vybrala si větší kolo a na to nechtěla bylo pro ni těžší pak prošla zima moc jsme to neresili. Jaro a několikrát na stezku a pak s řevem odchod a zase jen kolo odrážedlo. Jednou jsem řekla že když s námi nechce jet tak ať počká u auta a Já pojedu jen s bráchou tak se zabejcila sedla na kolo a jela a konečne přišla na to jak i to větší ovládat bylo ji 3a3/4. Ted ve 4 letech už jsme zvládli i pár větších výletu i v terénu ne jen po Hezký cyklostezce s asfaltem. Ale prostě asi na to musí přijít. U nad byl blok to větší kolo u vás možná ta tyč s ni to bylo jednodušší. Nechat tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
24.8.16 23:26

@Motýlice no asi nic neudělám, kor u ní, ta jak si něco umane, tak přes to vlak nejede :mrgreen: Ale zajímalo by mě, proč, nebo co se stalo, že má blok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
24.8.16 23:30

@MARKETAB81 my jsme jí taky pořídili větší kolo (14´), ale i na něm jela, tak že by to bylo tím? Já kdybych jí řekla, že tedy počká, a pojedu jen se ségrou, tak začne brečet a na kolo stejně nesedne.
Asi jí nechám být, kolo prodáme i s tyčí… Pochybuju, že letos začne a příští rok už jí budou 4 a to tam bude mít po ségře 16´nebo 18´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.7.21 11:41

Myslím si, že je dobré začínat na odrážedle a pak přejít na kolo. Dítě se nauči rovnováze. Šlapat se pak naučí na kole s přídavnými kolečky. Moje dcerka jezdí na kole bez koleček od 2 let a 8 měsíců. Šlo to plynule a bez problémů, kolečka jsem nechala, ale jen krátkou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí