Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@veviinka my meli gt mach, ale dnes bych sla do odlehceneho hlinikoveho…
@markytka3 píše:
@DaničkaVach s temi zadnimi kolecky je to diskutabilni, me deti prechazeli z odrazedla puky a zadni kolecka jsme nikdy nepouzili, ale zalezi dite od ditete, i s tim strachem.
Souhlas
my též přídavná kolečka nepoužili, kluci přecházeli z koloodrážedla a během týdne šlapali i na klasickém kole…(v necelých třech letech) jen nejmladší žačíná už teď ve dvou a čtvrt, tož jsme museli pořizovat nižší kolo…nakonec máme ravo svišť…
Prosím, máte někdo tip na opravdu malé kolo, na kterém by mohlo jezdit dvouleté dítě? Na tříkolce a koloodrážedle už umí. Nejmenší kolo jsem našla kolem 43 cm v rozkroku, potřebovala bych tak 35 cm…
Já četla, že děti by se měli na kole začít učit šlapat až kolem 4roku. Ze to není dobré na kyčle a na páteř, že na to není dítě ještě stavěné. Ale nevím, jen tlumočím.
@Veru1987 píše:
Já četla, že děti by se měli na kole začít učit šlapat až kolem 4roku. Ze to není dobré na kyčle a na páteř, že na to není dítě ještě stavěné. Ale nevím, jen tlumočím.
To by mě zajímal zdroj, zdá se mi to zvláštní. Tříkolku fyzioterapeuti doporučujou, pokud se šlape správně a to balancování taky musí být spší přínos..
@svatecnice píše:
@Reflex tak toto? Výška dítěte od 78. Dino
Díky moc, to vypadá docela malé. Akorát u toho pro výšku od 87 cm jsem našla výšku sedla 46 cm - podle mě ty doporučené centimetry výšky nepočítají s tím, že by dítě mělo dosáhnout na zem, když má ty balanční kolečka. Výšku sedla u toho malého jsem nikde nenašla. Málokteré kolo to má uvedené, přitom je to u těch malých kol zásadní informace:(.
A jak je velke dite a kolik vazi? Deti mi zacaly jezdit na kole ve trech letech pri vysce 90 cm a vaze 13 kg. Mame jakehosy predpotopniho bazaroveho authora.
@Veru1987 píše:
Tož to by mne zajímalo, kde jste na to došla…Mám tři syny a všichni šlapou od tří let (nejmladší od dvou) a žádný problém v tom ani doktorka ani kamarádka fyzioterapeutka neviděli…Nejmladší Maty teď ve třech letech jezdí na 20palcovém kole a u nejstaršího Jana mi doktorka ted na sedmileté prohlídce řekla že takto krásné držení těla a rovnou páteř už dlouho neviděla ![]()
Jinak kluci jezdí na kole závody a je tam spousta dvou a tříletých šlapajících dětí… ![]()
@Svistice píše:
A jak je velke dite a kolik vazi? Deti mi zacaly jezdit na kole ve trech letech pri vysce 90 cm a vaze 13 kg. Mame jakehosy predpotopniho bazaroveho authora.
Změřit je tedy zážitek, vypadá to, že kolem 86-87 cm a váží 11 kg.
@Reflex Koukej na 12'' palcova kola s nizkym ramem. Ale ty budou na 11 kg dite dost tezke. Jsou i lehke specialy v tehle velikosti, ale cena je dvojnasobna a nemaji torpedo, ale dve celistove rucni brzdy.
@Svistice píše:
@Reflex Koukej na 12'' palcova kola s nizkym ramem. Ale ty budou na 11 kg dite dost tezke. Jsou i lehke specialy v tehle velikosti, ale cena je dvojnasobna a nemaji torpedo, ale dve celistove rucni brzdy.
Já právě nemůžu nic najít, nejmenší jsem viděla výška sedla 42 cm, potřebovala bych tak 35 cm, nebo prostě cokoliv alespoň pod 40.
Výškou sedla jsem řešila jen u odrážedla. ![]()
Být tebou, tak obejdu cykloprodejny a bazary (dvanáctipalcové kolo nemá moc smysl kupovat nové) a to kolo určitě s dítětem ozkouším. Hlavně mu nekupuj nic v obchodech typu Sportisimo nebo Decathlon.
Holka v těch čerstvých třech letech, kdy začala jezdit měla tak 88 nebo 89 cm. Oběma chodidly na zem ze sedla tedy nedosáhla ani omylem. Spíš tak půlchodidlem jedné nohy. Ale je snaživá, tak to zvládla.
Do jara navíc doroste. Nebo chcete už něco na ježdění teď?