kolo pro 2-leté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
8.11.18 16:46

Ahoj starší jezdil ve dvou a třičtvrtě, nejmladší přesně ve dvou letech a dvou měsících..,já osobně bych se spokojila s odrážedlem, ale mám tři syny a tak ti mladší se hold chtěli vyrovnat starším :-) a těšilo je to, Matoušek mi sám ve dvou letech tvrdil že odrážedlo je pro miminka a on je velký jako Lukáš …Mimochodem, nejstarší syn začal šlapat na kole až téměř ve čtyřech letech (tři roky a deset měsíců) a vyhovovalo mu to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
8.11.18 16:53
@Cuddy píše:
Já naše dítě také rada ženu vpřed, zvlášť u toho kola, k cyklistice máme vrely vztah, ale on je rozdíl mezi tím, co dítě zvládne s mezi tím, co mu působí radost. To kolo mělo smysl hnát v době, kdy nebyla odrazedla, ale dnes jsou a když vidím, s jakou radosti na něm dítě jezdí a co vše si na něm zkouší, tak mě kolo trochu opustilo a čeká v garáži.

Já právě chci dát odrážedlo co nejdřív pryč, neměl by na něm jezdit z fyzioterapeutických důvodů :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.11.18 16:54
@Svistice píše:
@veviinka Jenze nechci kupovat lyze nebo brusle na to, ze se za rok dostaneme na 3 dny na hory nebo pujdeme 3× bruslit. A bezne sehnatelne velikosti v obchodech zacinaji na 28-29, s cimz koresponduje i nabidka pujcoven (alespon tam, kde jsem se ptala). :nevim:

tož to chápu,já su v jiné situaci, vlek máme tu v dědině 500m od baráku a za levno (pro menší děti lano zdarma) a kluziště bývá v zimě nastříkané na hřišti cca 100m od našeho domu, tož bruslíme denodenně…k tomu sem tam zajdem na Vsetín na stadion, kde cca každých čtrnáct dní má kluziště pronajaté firma kde manžel dělá pro svě zaměstnance…např před čtrnácti dny jsme byli bruslit a v sobotu dem zas… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
8.11.18 18:36
@veviinka píše:
Tož jak naši kluci, tak i od kamarádky od dvou let jezdili na Ravo Svišť, když je sedlo nejníž má od země cca 39cm, to nám Maty ve dvou letech v pohodě dosáhl oběma celýma nohama na zem. Jinak jsem viděla též děti na Woom a Superior.
Ten Superior je dle mého názoru pro menší děti nejlepší, mývá nižší rám, tož děti v pohodě dosáhnou, sám výrobce udává že Superior 12" je pro děti od 90cm…
Náš Matouš teď jezdí na Superioru 20" a to má cca 100cm a v pohodě (sedlo sice nejníž a posunuté dopředu k řiditkám, ale aspoň mu to delší dobu vydrží)

Díky za informace, podívám se na to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
8.11.18 21:18
@Cuddy píše:
@veviinka můžu se zeptat, co znamená od dvou let? Opravdu presne ty dva rok, nebo třeba dva a půl? My máme teď čerstvé dvouleté dítě, na odrazedle jezdi zcela jistě, na kole zvládne se rozjet, šlapat, zastavit. Presto ale na opravdovou jízdu si ještě počká, protože nezvládne udržet pozornost tak, aby to pro něj nebylo nebezpečné. To je tu rybník, tu pejsek, začne snerovat řídítky a já trnu. A ta rychlost je oproti odrazedlu mnohem větší. A máme 14", na zem dosáhne tak tak, ale stačí mu to.

Můžu se zeptat, co má čerstvý dvouleťák za kolo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
9.11.18 10:33

@Reflex zde doporucovaneho wooma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.11.18 14:59
@Cuddy píše:
@Reflex zde doporucovaneho wooma.

To není možné, to fakt dosáhne nohama na zem? Ten má výšku sedu tak 43 cm. Kolik dvouleťák měří? Toho Wooma jsem chtěla taky, ale myslela jsem, že je moc velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
9.11.18 15:02

@Reflex měří cca 93-95 a dosáhne špičkami. Zkoušeli jste ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.11.18 15:07

@Reflex Při téhle výšce nám tříleťák bez problémů jezdí na 12 palcovém Olpran Baby Extra. Nedosáhne sie na zem celým chodidlem, ale stačí to. Má to nožní i ruční brzdu. Ale též si myslím, že bude pro vašeho trochu těžké, náš kluk má při téhle výšce 14,5kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.11.18 15:10
@Cuddy píše:
@Reflex měří cca 93-95 a dosáhne špičkami. Zkoušeli jste ho?

Nezkoušeli. Syn je ale menší. Nejde mi ho moc změřit, ale určitě nemá ani 90 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.11.18 15:11
@Hoa Mai píše:
@Reflex Při téhle výšce nám tříleťák bez problémů jezdí na 12 palcovém Olpran Baby Extra. Nedosáhne sie na zem celým chodidlem, ale stačí to. Má to nožní i ruční brzdu. Ale též si myslím, že bude pro vašeho trochu těžké, náš kluk má při téhle výšce 14,5kg.

Váš syn má 88 cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
9.11.18 15:17

@Reflex měřila jsem to krejcovskym metrem, ale sedlo je cca 40,5. A dítě má cca 92, ale je to dost orientační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
9.11.18 15:44
@Cuddy píše:
@Reflex měřila jsem to krejcovskym metrem, ale sedlo je cca 40,5. A dítě má cca 92, ale je to dost orientační.

Aha, tak oni udávají 43 cm výšku rozkroku, asi počítají s tím, že jsou nohy rozkročené, nebo nevím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.11.18 22:01

@Reflex Jé, omlouvám se, blbě jsem četla - přečetla jsem 96-97cm. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
11.11.18 22:28
@Hoa Mai píše: