Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,chtěla jsem,se zeptat,nevím,jestli koupit tříkolku Páju a nebo už rovnou kolo.jaké je to nejmenší a zvládne to i 2 leté dítě?díky
Ahoj, vloni jsme kupovali 2leté holce tříkolku, ale bohužel tu se šlapkama na předním kole, teď jich je všude plno. No neušlápla to ani omylem, ještě teď ve 3 letech jenom tak tak....... no možná není moc šikovná, taky je malinko drobnější, ale každopádně šlapky na předním kole jsou strašný. Pokud ale koupíte klasickou tříkolku se šlapkama na středu, tak by to nemuselo být špatný. Jinak nejmenší kola výrobci udávají právě od 2 let, jsou to ta 12palcová..... to máme my a je holce akorát v těch 3 letech, ale vím, že kamarádky syn na něm drandí už právě od těch 2 let. Možná už kupte rovnou kolo, zkuste na něj dítko v obchodě po:,–(it a uvidíte. Tříkolka by byla asi jen na chvilku. A pokud tříkolku, tak šlapky vepředu rozhodně NE !!
A.
aha, omlouvám se, až teď se dívám že uvažuješ o Páje,,,,, to jsem přehlídla, tak prosím moji přednášku o blbých šlapkách pusť z hlavy
No začala bych tím, že bych v obchodě zkusila po:,–(it na kolo, přeci jenom, ta tříkolka je jen na chvílku, kolo vydrží dýl a je i zábavnější, jak to vidím u dětí na písku.A.
Dcera tříkolku vůbec neměla, z odrážedla přešla při druhých narozeninách rovnou na kolo - a i když je drobná, ušlápla ho hned odzačátku.
Ahoj holky, tak náš malý má už dost dlouho kolo - přešel z odrážedla (motorky) přímo na kolo a super!
Momentálně jsme na dovolené - Podhradí nad Dyjí (samá rovinka až do rakous
) a malý jedzdí každý den. Sice už má 3, ale natrénováno má už asi od 2 let!!! ![]()
My přešli z odrážedla rovnou na kolo, něco málo po 2roce, ušlápla hned bez potíží. Ještě před 3 narozkama se naučila jezdit bez koleček, no a teď drandí a drandí. . takže tříkolka mi taky přijde na chvilku. . my měli jednu půjčenou a tu neušlápla a kolo jo, takže zkoušet. . .
holky, jestli sem některá ještě vlezete … si dovolím zneužít diskuzi a taky se optat … uvažuju jestli malému koupit kolo - odrážedlo, a nebo kolo klasické na šlapání. Je mu 2,5r a na všechno je drak
. Ale v tomto babo raď …
Ahoj.
Ahoj. Radimovi jsme kupovali rovnou kolo. Koloodrážedlo se mi moc líbilo, myslím, že by bylo i chvíli využité, ale odradila mě cena za nové a na „z druhé ruky“ jsem nenarazila.
Beruška ![]()
Ahoj,
manžel přišel taky s tím, že bychom mohli jakési kolo-odrážedlo pořídit, aby na tom začal jezdit. Zajímalo by mne jaká ta kola o kterých zde byla řeč používáte - co je tak dobré pro dvouleté dítě?
Díky
Ahojky nám malý jezdí na koloodrážedle a chcem přejít na kolo, ale všecky jsou mu vysoké…má někdo konkrétní tip na kolo pro dvouletého?
@veviinka ja sve holcicke poridila 12"tkove kolo bez postrannich kolecek, ideal je odlehcene hlinikove…
Kolo není tak špatný nápad, když ji k tomu koupíte i zadní kolečka
ze začátku bude potřebovat určitě pomoc a bude mít strach, ale časem to určitě pujde, chce to trpělivost ![]()
@DaničkaVach s temi zadnimi kolecky je to diskutabilni, me deti prechazeli z odrazedla puky a zadni kolecka jsme nikdy nepouzili, ale zalezi dite od ditete, i s tim strachem.