Koloběžka - poraďte prosím

20656
28.4.08 14:06

Koloběžka - poraďte prosím

Ahoj,

vím, že diskuse na téma koloběžek tu už proběhly, ale přesto se ptám znovu, protože je toho víc, na co se chci zeptat:

Dcera má moc ráda odrážedlo - motorku, ale je na ní už notně přerostlá. Má doma kolo, ale má problém naučit se šlapat (nemá trpělivost), zatím šlápne tak max 5× a moc jí to nejde, takže uvažuju o koupi koloběžky - přijde mi i lehčí a tak i snadnější vzít někam ven nebo na výlet.

1. Má smysl kupovat koloběžku, když máme doma kolo (ale nejde jí to na něm), nebo mám vydržet a zůstat jen u kola?
    Máte někdo doma obojí a uplatníte to?
  1. Stačí koupit klasickou kolobrndu (po jednom kolečku na každé straně) nebo takovou, co má vpředu (případně vzadu) dvě kolečka?
    Určitě je ta se 3 kolečky stabilnější, ale taky je dražší, navíc nevím, jestli to není zbytečné.
  1. Takové ty hliníkové, rostoucí, skládací - jednou jsem viděla, jak dítě hranou koloběžky způsobilo neúmyslně dost nepěkný zranění na noze nějakého pána, jak byla ta hrana ostrá, rozseklo mu to kůži na holeni a to se nesrazili, jen se o tu koloběžku prašti na zastávce - je to tak u všech těhle hliníkových, nebo to byl nějaký sh*t?
  1. a poslední dotaz - stačí koupit přes web, nebo je lepší vidět na živo, případně nechat dítě ozkoušet? Stalo se někomu, že by dítě odmítlo koloběžku?

předem díky za odpovědi.
Sandra

P.S.: hledám koloběžku s nosností i přes 20kg, teď má Anetka cca 18kg, tak aby nám to taky chvilku vydrželo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
28.4.08 16:00

AHoj, resim to same, mam jen o 4 mesice starsi dcerku.
Kolobezku jsme mely, se 2 kolecky vzadu, byla fajn i pomerne lehka (oproti hlinikovym). Jenze: Dcerka si stezovala, ze ji boli nozicka uz po 20 metrech - preci jen, je to jednostranne zatizeni. Jezdila tedy jen doma a ja kolobezku po pul roce prodala…
Ted resim, ze slapat na kole jeste nechce, na motorku je velka, tak jestli koupit a zkusit znovu po pul roce kolobezku nebo to odrazedlo (tj. kolo bez slapek).
Takze i ja uvitam nazor, radu… obavam se, ze slapat na kole nebudem jeste dlouho… :-(

Jo a dcerka mela moznost zkusit jen 2koleckovou kolobezku a neslo ji to!!! Ale jine stejne stare deti vidam a jde jim to a bavi je to. ALe moje dcerka na ni nechtela jezdit (pujcena od synovce). takze dvou koleckovou asi nejdriv vyzkouset, nez hned koupit. A mas pravdu, ze me i dcerka tou kolobezkou (a tusim i sebe) poradne bouchla a bolelo to moc! Takze i proto jsem pak kupovala takovou hodne detskou, napul plastovou…

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.4.08 16:23

Hromix - kolo bez šlapek = jsem uvažovala, že sundám z kola, které máme, ale je hodně vysoké, takže ikdyž je sedadlo nejníž, dosáhne na zem jen špičkama (ale na šlapky bez problému, jsou víš nad zemí) :-(

… tak nevím, kupovat koloběžku / odrážedlo / vyprdnoutsenato?

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.4.08 19:14

Ahoj holky, tak my máme kluka 2,5 roku, ale už skoro rok jezdí na koloběžce. Koloběžku jsem koupila loni v červnu. Asi během 3 týdnů jezdil parádně. Byla to ta částečně plastová koloběžka asi za Kč 650,–, která má přední kolečko takové dvojité a vzadu má 2 kolečka. Máme i odrážedlo, které má též velký úspěch. Pak jsme koupili i kolo - ale na to je pro nás ještě hodně brzo. Malý ještě nedokáže šlapat.
Já bych upřednostnila vyzkoušet, ale spíše kvůli velikosti. Jízdu nacvičíte časem.
 Iva

• Citovat
  • Upravit
1652
29.4.08 12:11

Ahoj,

k otázkám…

1. kolo + koloběžka…výborná kombinace, určitě využijete - při každé procházce - teda pokud bude dcerka chtít… naše holky na obyč rostoucí hliníkové (nosnost 50kg) řádí od 2 let..myslím, že to hodně přispělo k tomu, že tuším ještě neměly tři roky (ale těsně) a jezdily na kole bez pomocných koleček, natrénovaly stabilitu. Teď už na koloběžce - stále stejné - jezdí do školky, se mnou nakoupit, na procházky..na větší procházky..
  1. podle mě v jejím věku už je se koloběžka se třemi kolečky zbytečná.
  1. úraz hliníkovou může být…ale neznám nikoho…ani nám se zatím nezadařilo…resp. věřím, že když je pech tak můžeš škaredě zranit sebe i okolí dřevěnou, plastovou i super deluxe koloběžkou…čímkoliv..
  1. koupila jsem přes web…ne sice tady…ale tuhle ;-) http://www.sport-live.cz/…cer-593.html

já bych řekla, že koloběžky u nás byl jasně výborný kup. asi záleží taky na dítěti jak je nadšené do všeho kolečkového ;-) můžu jen doporučit a je jedno jaká bude ;-)

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
29.4.08 12:38

Ahoj,
u nás to vypadá tak, že ven taháme jak motorku, tak koloběžku. Kolo dcerka stále odmítá, nejde jí šlapat a nejde… :roll: syn jde na motorku, holka na koloběžku a z delšího kopečka si to občas vyměníme - to se pak vezeme všichni :D (až se divím, jak se se synkem krásně vejdeme :D ) Motorka je oblíbená u obou. Koloběžku máme taky skládací, jen tu pro dospěláky. Ale nevadí, drandíme na ní od cca 2 let a dosud nebyl úraz ani jednou.
My budeme spíše kupovat větší koloběžku a přemýšlím i o takové se sedátkem. Kolo klidně až do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.4.08 13:45

Taky řešíme podobný problém, na kole naše téměř tříletá slečna neumí šlapat. Já uvažuju spíše o tříkolce-furtšlapu, ať si osvojí pohyb nohou a pak zkusíme znova kolo. Koloběžka nemusí být jednostranná zátěž (dá se přece odrážet střídavě oběma nohama), ale je to úplně jiný druh pohybu.
Anebo budem chodit pěšky, to alespoň nemusí mít přilbu.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
30.4.08 23:36

Ahoj,

tak u nás to proběhlo takhle: pod strom dostal koloběžku

http://www.dino.cz/…s/detail.asp?…

a kolo, bylo mu 2r 8m. Začal drandit na koloběžce, během pár měsíců se naučil krásně jezdit, žádné stěžování si na nožičku, moc ocenil a oceňuje košík, kam si dává vše, co během projížďky uloví. Teď už si jízdu užívá, jako že odrazí a fakt dlouho jede (prostě takovou tu správnou koloběžkovou jízdu), vybere si jí cca 4× týdně na prochajdu. Nejlepší jízdy jsou po děšti v loužích:-))) Ani si na sebe moc nenacáká…
Kolo začal zvládat nedávno cca 2r 11m a o moc se to zlepšilo, když jsme mu zvedli sedátko výš, než se nám zdálo ok. Krásně zabírá a vyjede i menší kopeček. Doporučuju zkusit pohejbat sedátkem, nemusí pomoci, ale může… Udělali jsme to na doporučení kamarádky… Krom toho vlastníme i motorku, tu nejvyšší, co je v prodeji a fakt to střídá… Jsem mile překvapena. Funguje u nás hodně motivace kamarády. Na čem drandí oni, to je přijato. Ovšem koloběžku nikdo nemá a stejně tak dostane mnohdy přednost.
Moc se mi líbí kola-odrážedla bez šlapek, ale to je u nás už pasé…
Koloběžku bych určitě pořídila, je to milá změna. Pro začátek tu tříkolovou a pak normální - dvoukolovou dle terénu na kterém se bude jezdit (plastová kola na rovný povrch, gumy na terén). Ale našeho kluka si na dvoukolové nedovedu představit, možná za rok, ale taky by se to třeba naučil teď… Ale 600 za tříkolovou není tolik, dá se pak dobře prodat a přejít na dvoukolovou.

Tak dobré poježdění

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
6.4.13 14:37

Ahoj, oživuji diskusi. Mám skoro tříletou dceru a pořád jezdí na motorce, chtěla bych jí koupit koloběžku, ale nevím jestli tu 3 kolovou nebo 2.Máte s tou 3 nějaké špatné zkušenosti? Já si jí nějak nedokážu představit na té 2 kolové. Viděla jí v létě u nějakých dětí a moc se jí líbila. Chtěla bych aby šla složit a byla lehká :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
9.12.13 09:27

Ahoj, oživuji diskuzi, stejně jako psala Claire91 řeším jestli kupovat dcerce co má 2 roky koloběžku se 2 nebo s 3 kolečkama, jo a taky by mě zajímalo jestli k tomu rovnou dítku kupujete i přilbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
9.12.13 09:35

Přilbu má malej od chvíle, kdy jezdí na koloodrážedle. Dokud měl plastové odrážedlo jezdil bez ní, jakmile ve dvou letech přesedlal na kovové koloodrážedlo (JD Bug) má přilbu a takovou tu zářivou vestu a zvykl si na ni, což kvituji zvláště teď na kole. Koloběžku jsem mu koupila ke třetím narozeninám rovnou takovou tu klasickou malou s malými kolečky skládací s nosností do 100 kilo, aby nám už doma vydržela. Takovou tu dětskou koloběžku s velkými koly koupím až tak za rok. Na většině, co jsem viděla ve sportovních potřebách je uvedeno pro děti od pěti let a ta velkost tomu i odpovídá. Jinak od tří let jezdí malej i na kole, tedy pomalu začíná. Na jaře, už asi bude potřebovat větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.12.13 19:23

Ahoj. My přilbu na koloběžku dáváme. Přilbu naše holky používáají od roka, co začaly jezdit na kole v sedačce, od té doby vědí, že bez přilby se na kolo ani koloběžku nemůže. Dávali jsme i na plastovou motorku, jednak proto, aby si zvykly, jednak proto, že člověk nikdy neví a i na motorkách děti jezdí hodně rychle, já v tom rozdíl nevidím.

Koloběžku máme skládací s malými kolečky a mladší jsme teď koupili s většími (20 cm, taky skládací). Starší dcera na té s malými při závodění s kamarádkou spadla na koloběžku a rozsekla si koleno (5 stehů). Koloběžka stála litr, takže šunt to asi není. Druhou už jsme koupili s většími kolečky a ne nerovném terénu (tj kdekoliv jinde než na hladkém asfaltu bez děr nebo jiných nerovností) je to hodně znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
10.4.20 21:58

Ahoj,
Nechci zakladat novou diskuzi.
Rada bych synovi (11) poridila nejakou kolobezku na freestyle pro zacatecnika. Vubec tomu nerozumim, nerozumim znackam, koleckum… cenove tak do 3500,– je realny za tu cenu sehnat nejakou dobrou? Popr na co si dat pozor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí