Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
je tu někdo z Prahy s koloběžkou, kdo by se rád seznámil? ![]()
V sobotu jsem si vyzkoušela a objednala první koloběžku, o víkendu ji dostanu k narozeninám a nemohu se dočkat první vyjížďky. Jen zatím nevím, jak zvládnu střídat nohy. Pokud je tu někdo, kdo to už umí a nechce jezdit sám nebo taky další začátečník, moc ráda někoho poznám ![]()
S přítelem jezdíme na kole ale na ostatní sporty moc není. Brzy se budeme snažit o miminko. Ještě ráda plavu, bruslím, chodím (nordic walking), mám ráda čtení, výlety, hudbu, koncerty, hraju na flétnu. Bydlím v Praze 5 a pohybuju se v lokalitách centrum Prahy, Košíře, Smíchov, Řepy, Ladronka, Hvězda atd. Ráda poznám nějakou novou kamarádku v podobné situaci, s podobnými zájmy - klidně i bez koloběžky ![]()
@Simin.ula Škoda,že nejsi ze severu Čech, hned bychom mohli vyrazit. Jezdíme celá rodinka už dva roky.
![]()
@Jančakecalka Škoda. Skoro to vypadá, že v Praze nikde nikdo, přitom tu potkávám tolik lidí s koloběžkama. Přítel je jenom na kolo, ten se mému nápadu s koloběžkou dost divil, jakože jestli na tom fakt budu jezdit ![]()
@Simin.ula píše:
@Jančakecalka Škoda. Skoro to vypadá, že v Praze nikde nikdo, přitom tu potkávám tolik lidí s koloběžkama. Přítel je jenom na kolo, ten se mému nápadu s koloběžkou dost divil, jakože jestli na tom fakt budu jezdit
No, mi právě z kol přesedlali na kolobky, protože je to pohodička a mě to i doporučil ortoped kvuli páteři a manželovi na klouby, takže fakt spokojenost. Máme i trasy, kdy ujedeme 25 km uplně v pohodě i s děckem.
Jak to tak vypadá, tak na kolo už asi nikdy nesedneme ![]()
To jo, nedávno jsme byli v Praze a jezdilo tam dost lidiček na kolobrndě, tak se divim, že se ti ještě nikdo neozval.
Je to dost rozporuplný. Někde koloběžku na klouby doporučují, jinde ne. Třeba jsem četla, jak to báječně posiluje všechno. Zároveň, že se to nedoporučuje lidem, kteří jsou hypermobilní což je můj případ
Tak nevím. Ale říkala jsem si, že to zkusím a že za tu radost to stojí.
Včera jsme měli bezva sobotu na chatě, s rodičema a dalšími lidmi grilování, dárky a konečně už mám tu svojí koloběžku. Mám radost jak malý dítě o Vánocích
![]()
Tak je úvodní projížďka za mnou. Dojela jsem kousek do vesnice a zpátky a jsem červená až za ušima. Tohle je nejlepší posilovna a fakt mě to baví. Jízda na kole je proti tomu jak nic. Je to super ![]()
@Simin.ula píše:
Je to dost rozporuplný. Někde koloběžku na klouby doporučují, jinde ne. Třeba jsem četla, jak to báječně posiluje všechno. Zároveň, že se to nedoporučuje lidem, kteří jsou hypermobilní což je můj případTak nevím. Ale říkala jsem si, že to zkusím a že za tu radost to stojí.Včera jsme měli bezva sobotu na chatě, s rodičema a dalšími lidmi grilování, dárky a konečně už mám tu svojí koloběžku. Mám radost jak malý dítě o Vánocích
![]()
Taky jsem to slyšela, ale za sebe a manžela mužu říct, že naprosto v pohodě a to i s našima zdravotníma problémama, naopak nám to velmi pomáhá. Třeba z kola jsme byli vždycky totálně hotoví, ale ted jsme v pohodě a moc nás to baví. Ted nelituju, že jsem dala na svého ortopeda
Podle mě, at si to každý vyzkouší a uvidí sám, jestli to jde nebo ne ![]()
To věřím, taky jsem měla radost, když už nakoupené kolobky jeli s náma z obchodu domů ![]()
@Simin.ula píše:
Tak je úvodní projížďka za mnou. Dojela jsem kousek do vesnice a zpátky a jsem červená až za ušima. Tohle je nejlepší posilovna a fakt mě to baví. Jízda na kole je proti tomu jak nic. Je to super
Tak bezva
vidím to stejně jako ty
Ono, když si na to ježdění zvykneš, tak tělo už pracuje pak jinak, já za ty dva roky už vim svý
Je dobře, když tě to baví, to musí, bez toho by to ani nešlo. ![]()
@Simin.ula Zrovna příští týden jedeme na dovolenou do Beskyd a bereme si koloběžky sebou mi i dcera a už se moc těšíme, jak budeme drandit
![]()
Krráááásný! ![]()
Taky jsem váhala mezi modrošedou a červenou, nakonec jsem si říkala, že já budu dost výrazná na koloběžce i bez červený barvy ![]()
Teď mám mraky jiných zařizování, ale ve čtvrtek večer snad zase vyjedu.
Dovolenou máme první týden v srpnu ale holt bude bez koloběžky, budeme s přítelem střídat kolo a chůzi. Na celodenní ani půldenní výlet to stejně zatím není ![]()
@Simin.ula píše:
Krráááásný!Taky jsem váhala mezi modrošedou a červenou, nakonec jsem si říkala, že já budu dost výrazná na koloběžce i bez červený barvy
Teď mám mraky jiných zařizování, ale ve čtvrtek večer snad zase vyjedu.
Dovolenou máme první týden v srpnu ale holt bude bez koloběžky, budeme s přítelem střídat kolo a chůzi. Na celodenní ani půldenní výlet to stejně zatím není
Díky ![]()
Mi šli právě do barev, které jsou na silnici vidět, ikdyž se snažíme jezdit spíš po cyklostezkách, hlavně teda s dcerou, ale někdy to bez úseku po silnici nejde.To je jasný, člověk si musí zvykat, ale mi jeli na první jízdu hned tehdy do Hrádku nad Nisou a cyklostezkou až do Německa k Obersdorfskému jezeru a zase zpět do Hrádku, ale bylo to úžasný
Jezdíme tam několikrát ročně a i do Jizerek, máme trasy po Bedřichově, Smědava, tak různě.
Hmmm, tak takhle daleko jsem s uvažováním o barvě nedospěla, na silnici jezdím dost nerada i na kole.
A jak jde třeba jízda z kopce? To si moc neumím zatím představit ![]()
@Simin.ula píše:
Hmmm, tak takhle daleko jsem s uvažováním o barvě nedospěla, na silnici jezdím dost nerada i na kole.
A jak jde třeba jízda z kopce? To si moc neumím zatím představit
Taky neradi jezdíme po silnici, ale někdy se kousek třeba musí a nebo raději přejdeme a vedeme kolobku, když je hodně aut.Ale máme trasy dost po cyklostezkách, takže to je v pohodě.
Hele, mi do toho šli po hlavě a hned ten první výlet jsme jeli cestou, kde byly i docela krpály a musim říct, že adrenalin, ale když se brzdí, a jedeš podle svého tempa, co ti hlava dovolí, tak je to v pohodě. Mi teda nevylezeme na kolobky bez přilby a já raději nosím i chrániče kole a loktů a dcera taky, je to přece jel lepší a jsem klidnější, že kdybych spadla, tak se tolik nepomlátim. ![]()