Jak probíhá kolonoskopie?

214
18.4.24 21:52

Kolonoskopie ☹️

Dobrý večer. Chtěla, bych se zeptat. Jak probíhá kolonoskopie a bolí to??? Měla, bych si zajít už to 3 roky odkládám, ale mám hrozný strach…
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27710
18.4.24 22:05

Ne domluv se at ti dají oblbovák případně tě uspí, dneska už ani nenafukují už je to fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.4.24 22:10

Osobne jsem nebyla. musel ale jit manzel, jako prijemny to nebylo a zvladnul to celkem dobre. Dostal nejaky oblbovak, byl sjety jeste kdyz jsem ho vezla domu. takze to byl silny lek a diky tomu se to da asi zvladnout.taky to chce narazit na sikovneho lekare. urcite lepsi pripadne chvili trpet nez neco zanedbat!
Byl i tatka, ten se spise bal te pripravy :D. jak se vyprazdnujes.
To zvladnes!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9078
18.4.24 22:15

Mě uspali, takže v pohodě. Větší problém byl vypít projímadlo, z kterého se mi navalovalo neskutečným způsobem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
18.4.24 22:24

Za mě je nejhorší to projímadlo a následné vysedávání na záchodě :mrgreen:
Já si nechávám dát ten oblbovák a stačí mi to.
Vyšetření mě nikdy nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.24 22:57

Mě by to bez injekce bolelo. Říkám rovnou. Doktorka taky říkala při zkrácené koloskopii, že u celkové už injekce. Nic příjemného, ale přežít se to dá, ale víckrát už nikdy, když by to nebylo nutný.

• Citovat
  • Upravit
111
18.4.24 22:58

Uprimne si myslim, ze to je kus od kusu. Sla jsem tam s tim, ze je to v pohode vysetreni. Muj tatka ho bral v pohode, moje babicka ho prospala. Dostala jsem oblbovak a vysetreni nedokoncili… byla to pro me tak silena bolest, ze jsem uprimne myslela, ze mi streva hori za ziva a nemohli se dostat absolutne pres jeden usek. Prisaham, ze me na to uz nikdo nikdy nedostane… a to si celkem myslim, ze nejsem zadne bebicko. Proste se kousnu a vydrzim. U porodu jsem absolutne nepipla… ale tohle? Za me hrozne… primo po vykonu jsem se sebrala a odesla po svych. Mela jsem s sebou mit doprovod, ale nepotrebovala jsem ho. Byla jsem naprosto pri smyslech … nevim, zda je mozne, ze nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
18.4.24 23:18

Jestli máš důvod, proč tam jít, tak určitě jdi. Zanedbat něco by bylo daleko horší ;)
Dostala jsem oblbovák a pamatuju si jen záblesky. Jeden záblesk byl bolestivý, ale nic, co by se nedalo přežít. Navíc ta bolest hned zase odezněla. Za uklidnění, že bylo tehdy vše v pořádku, mi to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
19.4.24 05:18

Z mé zkušenosti, v „zatáčkách“ si musí lékařka přifounout vzduch a zabolí to, asi jako při křečovitém průjmu na pár vteřin, to je při zasouvání. Zbytek naprosto bezbolestný. Tento drobný „diskomfort“ je nic proti tomu, že má člověk jistotu, že má střevo v pořádku. Tedy strach není na místě a vthledm k tomu, že jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva tak neváhejte a homen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
19.4.24 06:04

Je to člověk od člověka, někoho to bolí, někoho ne.
Já mám první zkušenost, bolest hrozná i přes injekci. Ale doktor říkal, že je to kvůli mé diagnóze a příště už jedině v plné narkóze.
Taky jsem byla po injekci úplně v pohodě a nepotřebovala jsem ani doprovod, nevím jestli je možné, že to nezabíralo, ale ještě mi během zákroku přidávali, protože mě to fakt bolelo.
Pokud se bojíš, domluv si zákrok v celkové anestézii a máš to vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
19.4.24 06:31

Mě to nebolelo vůbec, jen tlačilo, jak se vháněl do střev vzduch. Bylo to rozhodně příjemnější než šlauch do žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
25.4.24 06:15

Za mne v pohode, nebolelo, obcas tlacilo, bez oblbovaku, navic to bylo fakt zajimavy, celou dobu jsem to sledovala na monitoru 😁 nejnarocnejsi mne na tom prisla ta priprava. A nejlepsi na tom bylo se po tom vysetreni poradne najist. To byla slast 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.4.24 13:25

Určitě si dobře vyberte zařízení. Já byla letos dvakrát, napoprvé katastrofa (detailně nebudu rozebírat, nechci nikoho strašit) a podruhé někde jinde, to byla doslova úplná pohodinda a klidně půjdu znovu. Řekněte si, co k vyšetření potřebujete. Nebojte se a držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.5.24 20:38

Byla jsem preventivně jednou, za mě je to teda metoda jak z roku raz dva, strkat do člověka hadičky shora zdola, Měla jsem jít za tři roky, oni si tak pacienty zvou, já chápu, že prevence je prevence, ale když člověk nemá potíže, tak snad…
A fakt u každého to je jinak, někdo hrůzostrašný zážitek, jiný naprostá pohoda. A to u stejného lékaře. Mezi námi, i pro něj tenhle obor musí být lahůdka, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3532
8.5.24 21:55

@adevoj Kde jste byla, můžete doporučit? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí