Kolonoskopie - projímavé čaje

Anonymní
26.7.23 06:58

kolonoskopie - projímavé čaje

Ahoj,

prosím o anonym - jedná se o pro mě celkem citlivou věc.

Zítra mě čeká kolonoskopie kvůli přetrvávajícím potížím. Byl mi předepsán přípravek Eziclen na pročištění. Četla jsem různé zkušenosti s přípravou (různé přípravky), a celkem se toho začínám bát - víc než samotného vyšetření. Mám docela citlivý žaludek, tak mám obavu z toho, ať se nepročistím spíše shora. Napadlo mě, že bych dnes během dne vypila ještě jeden nebo dva hrnky projímavého čaje, abych v případě, že přípravek nedokážu vypít a udržet celý, alespoň zvýšila účinek případné částečné dávky, kterou zvládnu. Máte s tím někdo zkušenost? Trochu se zase bojím, abych to nepřehnala a nějak si neublížila. Čaj mám normálně volně prodejný z lékárny, takže to zase nebude nějaký extra silný dryák, tak mě napadl jako možná pomoc. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
26.7.23 07:16
@Anonymní píše:
Ahoj,

Zítra mě čeká kolonoskopie kvůli přetrvávajícím potížím. Byl mi předepsán přípravek Eziclen na pročištění. Četla jsem různé zkušenosti s přípravou (různé přípravky), a celkem se toho začínám bát - víc než samotného vyšetření. Mám docela citlivý žaludek, tak mám obavu z toho, ať se nepročistím spíše shora. Napadlo mě, že bych dnes během dne vypila ještě jeden nebo dva hrnky projímavého čaje, abych v případě, že přípravek nedokážu vypít a udržet celý, alespoň zvýšila účinek případné částečné dávky, kterou zvládnu. Máte s tím někdo zkušenost? Trochu se zase bojím, abych to nepřehnala a nějak si neublížila. Čaj mám normálně volně prodejný z lékárny, takže to zase nebude nějaký extra silný dryák, tak mě napadl jako možná pomoc. :?

Myslím, že čajem se potřebně nepročistíš. Kolik se toho Eziclenu musí vypít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
26.7.23 07:22

Taky jsem byla, chuťově nic moc, ale pročistí tě to tam.kde má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 07:23

Jsou tam 2 lahvičky, každá se má naředit půllitrem vody a vypít v průběhu 30 minut… pak cca další hodinu vypít další litr vody… To množství samo o sobě mě neděsí, spíš když jsem viděla složení, co jsou vesměs soli, tak mám obavy z toho, aby to žaludek zvládl… vím, že čajem samotným se dostatečně nepročistím… spíš mi šlo o to, zda je možné v průběhu dne jeden až dva hrnky vypít, aby se ven dostalo aspoň to nejhorší… aby potom eziclen neměl tak „těžkou“ práci…že bych byla jakž takž pročištěná i v případě, že bych půlku eziclenu vyzvracela a nedala celou dávku. :,(

• Citovat
  • Upravit
462
26.7.23 07:26

Kdybys o tom nečetla, nevymýšlela bys teď blbiny. Prostě to vypij, čajem to fakt nenahradíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76737
26.7.23 07:32
@Anonymní píše:
Ahoj,

Zítra mě čeká kolonoskopie kvůli přetrvávajícím potížím. Byl mi předepsán přípravek Eziclen na pročištění. Četla jsem různé zkušenosti s přípravou (různé přípravky), a celkem se toho začínám bát - víc než samotného vyšetření. Mám docela citlivý žaludek, tak mám obavu z toho, ať se nepročistím spíše shora. Napadlo mě, že bych dnes během dne vypila ještě jeden nebo dva hrnky projímavého čaje, abych v případě, že přípravek nedokážu vypít a udržet celý, alespoň zvýšila účinek případné částečné dávky, kterou zvládnu. Máte s tím někdo zkušenost? Trochu se zase bojím, abych to nepřehnala a nějak si neublížila. Čaj mám normálně volně prodejný z lékárny, takže to zase nebude nějaký extra silný dryák, tak mě napadl jako možná pomoc. :?

nevymýšlej hlouposti a kup si jablečný džus bez dužiny, tím naředěný Eziclen zapíjej a dáš to - hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
26.7.23 07:33
@Anonymní píše:
Jsou tam 2 lahvičky, každá se má naředit půllitrem vody a vypít v průběhu 30 minut… pak cca další hodinu vypít další litr vody… To množství samo o sobě mě neděsí, spíš když jsem viděla složení, co jsou vesměs soli, tak mám obavy z toho, aby to žaludek zvládl… vím, že čajem samotným se dostatečně nepročistím… spíš mi šlo o to, zda je možné v průběhu dne jeden až dva hrnky vypít, aby se ven dostalo aspoň to nejhorší… aby potom eziclen neměl tak „těžkou“ práci…že bych byla jakž takž pročištěná i v případě, že bych půlku eziclenu vyzvracela a nedala celou dávku. :,(

To bude v pohodě. A jestli budeš dodržovat dneska dietu, tzn.nic nejíst, nebo lehkou snídani, tak i to čištění není tak hrozný. Příbal. leták nečti.
Zažila jsem čištění Fortransem, kdy se musely vypít 4 litry slaného roztoku. A to šlo potom oběma směry. Tady ty přípravky půl litru a mezitím voda, nebo jablečný džus jsou proti tomu nic a dá se to v pohodě zvládnout. Mimochodem - citlivý žaludek mají skoro všichni, co na to vyšetření jdou a dávají to. Tak se tím neděs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8527
26.7.23 07:51

Vypij ty lahvičky a na čaje se vykašli, tam to pročištění nemusí bylo na 100%. Pro nikoho to není příjemné.
U kolonoskopie musíš být fakt vyprazdněná, jinak tě nemusí na vyšetření vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76737
26.7.23 07:55
@izabe píše:
Vypij ty lahvičky a na čaje se vykašli, tam to pročištění nemusí bylo na 100%. Pro nikoho to není příjemné.
U kolonoskopie musíš být fakt vyprazdněná, jinak tě nemusí na vyšetření vzít.

anebo horší - vezmou a v průběhu zjistí, že to nejde a bude muset jít znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
26.7.23 07:57
@izabe píše:
U kolonoskopie musíš být fakt vyprazdněná, jinak tě nemusí na vyšetření vzít.

No oni to právě zjistí až při tom vyšetření, že není dostatečně připravená a bude muset jít znovu. Takže se fakt vyplatí se kousnout a připravit se pořádně, ať to nemusí absolvovat dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 08:41

No, já to nemyslela tak, že bych pila čaje a vyprdla se na ten Eziclen… já to spíš myslela tak, že bych si dala ten čaj, abych ze sebe dostala aspoň něco… Eziclen pochopitelně dám podle doporučení doktorky, jde mi spíš o to, aby celé tohle nebylo k ničemu v případě, kdybych půlku vyzvracela…

• Citovat
  • Upravit
76737
26.7.23 08:58
@Anonymní píše:
No, já to nemyslela tak, že bych pila čaje a vyprdla se na ten Eziclen… já to spíš myslela tak, že bych si dala ten čaj, abych ze sebe dostala aspoň něco… Eziclen pochopitelně dám podle doporučení doktorky, jde mi spíš o to, aby celé tohle nebylo k ničemu v případě, kdybych půlku vyzvracela…

když ho budeš zapíjet tím jablečným džusem, tak ho nevyzvracíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 09:02
@stinga píše:
když ho budeš zapíjet tím jablečným džusem, tak ho nevyzvracíš

Děkuji. :) Vyzkouším teda zapíjet tím džusem… snad to bude ok…

• Citovat
  • Upravit
76737
26.7.23 09:14
@Anonymní píše:
Děkuji. :) Vyzkouším teda zapíjet tím džusem… snad to bude ok…

mělo by být, a určitě bude, obojí si pak připrav před sebe na stůl, abys ten ředěný Eziclen okamžitě mohla zapíjet tím džusem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
26.7.23 09:32

Má se to vypít během půl hodiny, ne? Tak to dáš půl litru po doušcích v pohodě, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí